![]() |
Навијачке КЊИГЕ! - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Навијачке КЊИГЕ! (/showthread.php?tid=908) |
K NJ I G E - Majka Mara - 01-10-2006 Kakva je knjiga "Engleska, moja Engleska"? K NJ I G E - Dion_Cacak - 01-10-2006 NIK HORNBI stadionska groznica! super kniga pisana na foru dnevnika jednog arsenalovog navijaca od prve utakmice pa na dalje K NJ I G E - bl_regency - 01-11-2006 Po meni.... Stadionska groznica-knjiga za djecu i simpatizere Zaletanje-ok knjiga,ali knjiga 2.kategorije Huligan-bolja od gore navedene,ali opet 2.kategorija Ispod cekica-najbolja od ove tri,ali ima dosta radnji nevezanih za tribinu Soul crew-vrh,dva puta sam ju procitao. K NJ I G E - Johnny Blaze - 01-11-2006 ^Jel imas Soul Crew ?? Ako imas ponesi obavezno... Citao sam Huligan i slozio bih se s regency-em a jos vise sa Ultra Klanom iznad. Sva je u 'superman' fazonu... Ispod cekica mnogo bolja, iako nije skroz vezano za fudbal.... Trenutno citam Milwall - nikog se ne plasimo.. K NJ I G E - munja - 01-11-2006 Quote:Kakva je knjiga "Engleska, moja Engleska"? Engleska moja Engleska je napisao jedan od brace Brimson, koji su poznati po tome, da u knjige ubacuju razne izvestaje itd. koji su im drugi navijaci poslali odnosno opisuju stvari u kojima nisu sami ucestvovali... Najbolji primer je ova Eurotrashed, koja je sastavljena iz clanaka/izvestaja koji su pisali navijaci sirom evrope... Engleska moja Engleska se po mom secanju vise bavi fenomenom huliganstva i navijackog pokreta. Nema bas mnogo opisanih desavanja, akcija. Opisuje takve stvari kao sto je npr. veza izmedju navijaca i politike npr. povezanost navijaca sa strankom BNP (British National Party) itd. Inace nisam bas puno stvari zapamtio u vezi te knjige, tako da ako je neko sa foruma skoro procitao, moze malo detaljnije to da opise. Quote:NIK HORNBI Sto se tice ove knjige, sudeci po filmu knjiga nema veze sa pravim navijacima vec sa simpatizerima, kao sto je napisao bl_regency. Lik jeste fanatik ali u tom smislu da nije propustao utakmice, sto mu je predstavljalo veliki problem u odnosima sa devojkom, da je znao napamet ceo tim, rezultate itd. itd. Knjigu Millwall je takodje pisao simpatizer koji nije bio u "ekipi" i gostovanja su mu vise izgledala kao izleti/pijanke nego neka akcija itd. Naslov te knjige je pomeni pogresan, to jest previse obecava. Od knjiga koje su prevedene na srpski bi preporucio "Subota je dan za akciju" i "Zaletanje" Knjigu "cuveni fudbalski huligani" nisam citao ali je mozete naci (po delovima) na ovom linku: http://www.mods69.com/forum/viewforum.php?f=13&sid=f9e225e216e73beb1ae5edb937a5fafc K NJ I G E - маникомио - 01-11-2006 Gde ima da se kupe Engleska, moja Engleska, Soul Crew, Subota je dan za akciju... u Beogradu??? U Novom Sadu nema NIGDE!!! Moze i neko da mi proda ako hoce. Ja sam procitao Zaletanje, Ispod cekica, Mi smo cuveni fudbalski huligani, Millwall i Il Gruppo. Posto je vecina knjiga opisana, ja bi ukratko opisao Il Gruppo. Radi se o navijacima Juvea, njihovog zblizavanja "pomocu" tuca, utakmica, gostovanja... Ima i dosta slika u sredini knjige, komentari igraca, novinara... Radnja je oko 75-95. Obavezno nabavite, meni se svidela jako. K NJ I G E - KizaLion - 01-12-2006 Quote:Il Gruppo. Ova knjiga je po meni budalastina. Ubacili puno slika i nesto teksta. Malo sam prolistao, po meni bacanje para. K NJ I G E - маникомио - 01-12-2006 Quote:????????? Wrote:Il Gruppo. Procitaj celu. Jedino ona 2 novinara smaraju. Bolje da ljudi opusteno napisu sta se desilo nego ko neki da prenaduvavaju celu pricu i dogadjaje u kojima na kraju nisu ni ucestvovali namigivanje K NJ I G E - boldrik - 01-24-2006 Nik Hornbi (isti onaj sto je napisao Stadionsku Groznicu) "High Fidelity K NJ I G E - Ultra klan - 01-25-2006 Idemo dalje.. ![]() Najpre autobiografska pricha o autoru i njegovom zivotu, naravno i pricha o njegovom udelu u firmi stoke city-a.. odprilike 2/3 knjige, onako ok.. A onda opisivanje drugih ljudi i njihove priche/dozivljaji (mnogo dobro).. ![]() Knjiga engleskog cigana, koji prati wolvse.. Prijatno chitanje, ok knjizica.. Sigurno jedna interesantna grupa, nishta posebno, lik pratio dosta englesku reprezentaciju (tako da dobar deo knjige napisan i o tematici tj. njegovim dozivljajima) ali nishta posebno ali nije losha, veoma lako, brzo i opushteno chitanje. |