![]() |
Звезда-раднички 17 часова - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Северна трибина (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=4) +--- Thread: Звезда-раднички 17 часова (/showthread.php?tid=1954) Pages:
1
2
|
Одг: Звезда-раднички 17 часова - rukometas_bg - 03-17-2014 Људи морају да скапирају да ми нисмо културно уметничко друштво, нити Здравко Чолић, па да смо "певачки лоши". Мада ја нисам стекао утисак да смо звучали лоше. Увек има места за напредак, али за то ће бити потребно време и још понешто. Не тако давно, на утакмицама као против Радничког људи су стајали изнад средње шипке. Север је такође одабрао пут оригиналности, па се све мање користе мелодије које нису наше. Ту нам треба пар бржих песама, биће и тога, не може на силу. Сви ми смо одрастали уз Звезду као најтрофејнији клуб, ови старији и уз Звезду која је играла добар фудбал због ког се долазило на стадион. Незамисливо је да нема трофеја 6 година, то је све јако исцрпело наше људе који се боре све ове године да вратимо титулу где јој је место. Не може у обзир да се не узме и "игра" на терену, јер то доводи људе на стадион, то подиже енергију на трибинама током утакмице. Само роботи би могли да грме 90 минута док се ови распадају на терену. Значи још нека бржа песма, мало више спонтаности и то је то. Као онај тренутак у 60. минуту кад се трибина спонтано пробудила након бакљаде, кад смо осетили да морамо још да запнемо и погурамо. Биће тотално друга прича кад крену резултати, кад се људи мало опусте, јер су се уморили од дугогодишње борбе, сад су сви напети, чека се та титула. Одг: Звезда-раднички 17 часова - Lelemud - 03-18-2014 Прво,не желим да ме схватите погрешно и поготово не желим да паметујем овде превише са својих 13 постова. Нисмо културно уметничко друштво али нисмо ни добри навијачи ако слабо навијамо и ако 90 минута треба неко са разгласа да нас анимира. Мислим да ће се већина сложити да је навијање тј певање најважнији сегмент сваке групе,барем док је на стадиону. На мене поражавајуће делује чињеница да се нисмо макли ни за педаљ по том питању целу деценију а мислим да смо могли и морали давно да учинимо тај корак напред, ако ни због чега другог онда макар да испратимо огроман напредак на осталим пољима. Дете не може проходати док га не истераш из бебећих колица и ставиш на ноге,па и по цени покојег пада или одраног колена. Ни ми нећемо боље певати нити изградити потпуну навијачку свест на том пољу ако се разглас/шипка брине о томе константно. Узме микрофон неко енергичан и свима познат, подигне масу и? Шта смо тиме постигли? Је ли то навијачка свест? Одг: Звезда-раднички 17 часова - rukometas_bg - 03-18-2014 То колико имаш уписа на форуму, овде ти нико неће узимати као било какво мерило. Конструктивна мишљења су увек добродошла. Донекле си у праву и могу да се сложим. Јесмо помало размажени и тај микрофон ће надам се временом да служи само за кореографије. Али опет морам да се вратим на број људи. Доживели смо нереално велики број људи, пун север против Радничког иг КГ. Врати се пар година уназад, где си имао ову бројку само на дербијима и европским. И онда је лако радити кад су ти људи само изнад средње шипке, међутим кад се број оволико увећа, потребно је доста више времена да све легне на своје. Одг: Звезда-раднички 17 часова - Lelemud - 03-18-2014 И кад смо били изнад средње шипке разглас се обилато користио,мада не оволико много као у псоледњих пар утакмица,но то је већ нека друга прича. И тих година смо имали тај парадокс да на Маракани која је најакустичнији стадион у држави користимо разглас за 2-3.000 људи у копу а онда гостујемо на некој ливади у Србији и нас 1500-2000 лагано изнесе целу утакмицу са једним мегафоном. Многи међу нама воле да идеализују период 2003-2009 и имају основа за то али не и у домену певања. И тад је било лоших издања,појединаца који су залутали,за мој укус премало укључивања у дешавања на терену а сви скупа смо певали читав низ туђих,излизаних песама. По мени,наше убедљиво најбоље певачко издање на Маракани је било пре годину и нешто дана против Јавора кад ни разгласа а богами ни мегафона није било због непредвиђених проблема.Притом на северу је било 10.000 људи. Пажљиво сам пратио понашање људи у таквим ситуацијама и мислим да разглас ствара само контра-ефекат јер људи навикнути на њега почињу да игноришу човека који се доле цима и механички ту и тамо пусте глас.Сетите се и оне несрећне утакмице у купу против ОФК-е по киши,када смо имали онај инцидент. Ни тада нисмо имали ни мегафон и био сам изненађен дисциплином целе трибине која је чак пратила и гестикулацију човека доле. И не треба игнорисати акустику Маракане.Кад год се употреби разглас а да нема више од 20.000 људи цели стадион звечи а песма масе неретко падне у други план. Одг: Звезда-раднички 17 часова - rukometas_bg - 03-18-2014 Не верујем да се одустало од тога о чему пишеш. Само није тренутак да експериментишемо, него покушавамо да гурамо свим средствима које имамо, да помогнемо максимално. Али има итекако смисла у свему што си написао. Да би звучали како желимо, мораће да се оформи коп спреман да пева 90 минута и бубњеви да грме. Кад људи почну да слушају бубањ, биће то много боље. Одг: Звезда-раднички 17 часова - Lelemud - 03-19-2014 Надам се да се није одустало јер ово не би смело да нам се дешава. |