Delije
ЗВЕЗДА-смедерево, суб. 15:30 - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Северна трибина (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Thread: ЗВЕЗДА-смедерево, суб. 15:30 (/showthread.php?tid=1304)

Pages: 1 2 3

ЗВЕЗДА-смедерево, суб. 15:30 - Ujka Vanja - 05-11-2008

Што се тиче тих што сликају милим да се овде ркеће од краја.Прво треба погледати ко су људи који нам долазе на трибину и шта њих интересује уопште.
По структури људи се види да није то то што би требало да буде.Некога интересује да глуми мангупа,некога да се напије,надува,некога да смува неку рибу...али у главном,по мени,све је мање и мање навијача правих који су ту због навијања,добре атмосфере,клуба...уопште много је мање оних који живе навијачки живот.То можеш видети и по много чему.Облачење је један од сегмената где тачно видиш колико смо још далеко од нечег озбиљног.Узане мајице,разноразне боје шљаштеће,неке педерске марке,качкети...Е,кад се такви људи скупе и мисле да су навијачи онда је и логично да неко извади телефон и снима шта му се свиђа. Много се променило то што некога доводи на стадион данас и пре неког времена.
Искрено се надам да је ово прелазно доба и да ће многи када још мало одрасту схватити неке ствари.Још нам је коп доста млад да тако кажем и тек се очекује да неки рад на трибини да своје резултате.Треба опомињати људе са телефонима али мислим да није делотоврно уопште за тог што снима...треба од почетка радити јер када такав стоји на трибини тад је већ касно.Треба радити на томе да такав профил људи не посећује север или барем да не стоји међу НАВИЈАЧИМА.Јендоставно погледа нас и види да га то не интересује.Ту се не мувају рибе,не носе узане мајице,не прича се са друговима док остали навијају,не долазиш ту само да би имао са ким да дуваш и убијеш суботње поподне...ту се не долази да би снимао телефоном друге па да то показујеш после ко зна где.

ЗВЕЗДА-смедерево, суб. 15:30 - УлтраКерШме - 05-11-2008

Quote:..уопште много је мање оних који живе навијачки живот.

и мисле да су навијачи Т

по мени поента свог проблема,људи не схватају да бити навијач подразумева да то будеш сваки дан на сваком месту ,ствар је у томе што доста људи то хоће да буде једном у седам дана или када свој снимак са утакмице показује друговима .... да би се то променило најделотворнији би био информатор сличан оном од пре пар година када је људима појашњено шта и како...

Ма никакв информатор неће отворити очи некоме,само прави примери то могу.Шта вреди информатор када се пола људи из екипа тога не придржава.

Када кажем да се људи не придржавају нечега не мислим само на телефоне и сликање(ту су људи из екипа добро схватили то).

ЗВЕЗДА-смедерево, суб. 15:30 - drenke - 05-11-2008

Какав информатор кад пола људи га ни не чита него користи да би село на њега.
Кад би се једном "сниматељу" одузела камера, телефон тек би онда људи укапирали и научили да то не треба да се ради.

ЗВЕЗДА-смедерево, суб. 15:30 - Вечити ДЕЛИЈА - 05-11-2008

Мислим да ова тема заслужује посебно место на "Северној трибини" и баш сам се размишљао да питам модераторе (кад се заврши сезона) да ли би могло да се отворити. Али отом потом...

Што се тиче информатора... Сетите се утакмице са Бајерном. Поред упуства у вези са кореографијом, пола стране је било исписано о ономе што је на крају стране у две реченице било исписано великим словима: НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА !!! ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ!!!
Значи, овде је на сасвим добар (ако не и најбољи начин) утицано да се 50000 људи са великих (европских, па нека буде и дерби) утакмица претопи у бројку која је сигурно већа од 4-5000, што је стандардан број на првенственим утакмицама (у последње време и мање, а боримо се за титулу).
Да ли је то утицало на повећање бројности, које је само ЈЕДАН од проблема (мањих или већих, није ни битно можда толико)!? Није, осим можда на првој следећој.
То значи да информатори овог или сличног типа неће да утичу на прави начин, чак ни бар мало... Зашто? Ја не знам... Можда због оног размишљања које је "Киза" недавно изнео ("Да је могуће да се као навијач рађаш и крај приче. Или јеси, или ниси!"), можда зато што живимо у оваквој држави, без неког система вредности, па ти долазе људи на трибину и добију информатор и шта се дешава: Неки га одмах баце и мрзи их да прочитају, неки праве авиончиће, неки скупљају са земље да би подместили да седну, неки прочитају, али их то не натера да се бар мало замисле и схвате поенту приче...

Можда не би било лоше да се са разгласа каже све то (када се укаже повољна прилика), да то сви чују и да се тако, вероватно и кроз одређено време које мора да прође, ствара навијачка свест. Ја сам лично преко форума научио и прихватио многе ствари. Неко не прати форум, нема интернет, рачунар... Ко може да тврди да они нису чак и у већини!

Кажем опет, компликована и широка тема... Навео сам неки пример којим сам хтео да кажем да досадашње методе (ја могу да причам за ову и претходну сезону нпр.) нису имале прави ефекат, а мислим да су добро осмишљене и спроведене у дело. Никако не исказујем песимизам, чак напротив, дајем подршку и веру у то да ће, бар наш Север за неко време (годину, две, десет... Зависи од доста ствари) изгледати као нешто чему ће се дивити читав свет. Да се разумемо, то је и сад можда тако, или приближно тако. Али познато је да се не обазиремо превише на туђе коменатре, поготову похвале. И то је можда и она права ствар, која ће чинити основу за даљи и озбиљнији напредак наше трибине. Одлично смо организовани, не подлежемо било чијим утицајима (ни политичким, ни било каквим другим)... И сигуран сам да ће тај епитет "одличан" који стоји уз неке наше карактеристике, стојати уз СВЕ оно чему теже Делије.

ЗВЕЗДА-смедерево, суб. 15:30 - УлтраКерШме - 05-11-2008

ако је неко индијанац у животу не може бити добар навијач, има доста људи који могу али не размишљају у правом смеру јер их на то нико или ништа није усмерило , на њих може да утиче и информатор и говор са шипке и лични пример, а кретена којих нажалост има и на нашем северу у великој мери на њих неће утицати ништа ни кад би академију направили само за њих. када би на Северу било 200-500 правих навијачки свесних људи ,који би чинили језгро и свако ко би ушао у то језгро би могао да има 2 избора или да одатле оде јер осећа да не припада ту или да покуша да се прилагоди и постане део Севера, тада би била друга прича и не би имали проблема барем не у толикој мери које данас имамо.

ЗВЕЗДА-смедерево, суб. 15:30 - HITMAN 47 - 05-11-2008

Мишљња сам да је информатор јако ''скуп спорт'' , да би се трошио на ''индијанце'' , јер што неко горе рече , гомила њих ни не прочита информатор и користе га за седење (:o) ...

Мислим да је право решење за то , један оштрији говор са шипке у полувремену утакмице , јасно и гласно напоменути шта се сме а шта не , и наравно последице које ће неко сносити у супротном! Без претњи , једноставно напоменути јасно и гласно! :nene

Друга ствар што је Шмекериолог напоменуо , око раширености копа , заиста је тако , и због тога у коп данас стаје малте не ко год хоће , крајеви не певају , неки се сликају у сред копа за успомену , бију се за барјачиће а после их први бацају на земљу!

:batine

Нама треба оно тврдо језгро од 500-700 људи , који певају , скачу , тапшу ... коцка , у којој ће свако ко приђе и стане у коп , бити уочљив да не пева , да не навија ! И ако жели да стоји ту , мора да се повинује околини и да грми. Е онда нам се неће дешавати да нам је коп од 2000 људи а чујемо се као да нас је 500 унутра. :bes

А што Ујка Вања рече , мало је људи који на трибину дођу само због навијања и љубави према Звезди . Данас људи долазе да би смуво тамо неку малу :finger , да би показао своју нову мајицу , нове тике ... манекенише се по трибини и нормално је да најмање пажње поклања навијању !
Мислим да таквима нема ''помоћи'' и да на такве уопште не треба да гледамо у фазону , ''схватиће , треба их упутити'' ... и сл.

Ова тема је доста опширна , и треба јој посветити више пажње , али мање на форуму , а МНОГО више директно на трибини !

Нису информатори не делотоврни.Они утичу доста на побољшање ситуације на нашој трибини,али ако желимо да се нешто спроводи на нашој трибини онако како желимо онда ми ПРВИ треба такви да будемо.
НАВИЈАЧ је начин живота и тачно се види по свему код нас да још не постоји видљиво место на трибини где можеш на окупу да видиш 100-200...500...не битно колико НАВИЈАЧА.Без тог језгра НИКАДА нећемо променити ствари јер оно што се пише на летцима нема где да се види.

ЗВЕЗДА-смедерево, суб. 15:30 - david.v - 05-14-2008

А да се уради велики натпис графит на зиду изнад севера који би у две три реченице појаснио људима шта се очекује од њих када дођу на север.