Delije
Космет српска земља - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: Космет српска земља (/showthread.php?tid=16)

Одг: Космет српска земља - KizaLion - 03-18-2010

Филм, да ли можете Замислити, траје око пола сата.

Одг: Космет српска земља - UrbanBaby - 04-28-2010

http://www.kosovoimetohija.org

Одг: Космет српска земља - UrbanBaby - 04-29-2010

Quote:Србија ће у ЕУ ући тек онда када више не буде постојала, и када у њој више не буду живели Срби.

http://www.slobodanjovanovic.org/2010/04/26/nebojsa-malic-priznanje-kosova-ce-biti-uslov-za-prijem-u-eu/

Одг: Космет српска земља - КАЛНА - 04-29-2010

Браћо и сестре. Не могу а да не прокоментаришем нешто. Колико вас (нас) који спомињемо Косово и живимо са Косовом у срцу је икада било на Косову?
Не бих да паметујем превише али онај ко није био доле НЕ МОЖЕ,и понављам НЕ МОЖЕ да схвати у каквим условима живе наша браћа,па макар да сваки дан слушао о томе и ма шта да гледао о томе.
Са друге стране,свако од нас ко је макар и једном отишао на Свету Српску Земљу, посебно ако је обишао неку нашу енклаву или манастир, није остао равнодушан и живот му се умногоме променио. То није само нафурана прича,већ је то стварно тако. Отићи доле,видети и схватити како ти људи живе, изазива невероватну емоцију после које Космет неће бити само пусто име у нашим молитвама. Управо после првог одласка и обиласка ,видећете да сва наша борба око Космета има смисао, и ниједна жртва није узалудна.

Позивам вас да се и сами уверите у ово о чему причам,већ за пар дана. Наиме наш другар са трибине је почео да организује обиласке Космета који би требало што више људи да уведу у причу о Космету и причу о помоћи нашаћеној браћи.

План је следећи

Поклоничко путовање за сеоску славу у Гoраждевац Опис:
Пријаве за овај догађај је отворен од: 22.04.2010 - 06.05.2010
Категорија: Славе
Где: Косово и Метохија - Ораховац
Датум: 13.05.2010 - 15.05.2010
Време: 22:00 - 21:00

Опис догађаја:

13 маја - Полазак у вечерњим сатима испред храма св.Саве у Београду.

14. мај - у раним јутарњим часовима стиже се у Гораждевац где ће се присуствовати литургији у Цркви Пресвете Богородице. Боравак у Гораждевцу је до 15 часова одакле се креће за Клину где ће се ноћити и вечерати у приватним смештајима...

15. мај – Полазак за Београд у раним јутарњим часовима и посета манастира Будисавци.

Цена пута је 3000 динара. У цену пута улази путничко осигурање,смештај и храна у Клини.

Пријавити можете вршити на следеће начине:

У Синђелићевoj улици број 10 (преко пута општине Звездара)сваким даном од 11-16 сати

На број телефона :065/451-2698

Путем сајтa: http://discoverykosovo.com

на мејл: prijave@discoverykosovo.com

Саветујем свакога ко је у финансиској могућности и има времена да искористи прилику и оде ,покајати се неће.

Одг: Космет српска земља - InsaNe - 04-29-2010

Да у праву си да има заиста много људи који само причају како је Космет Србија, а нису нити ће икада отићи да заиста виде како је тамо. Међутим такође овде постоји пуно људи који су били доле, још увек иду и ићи ће, који не седе само испред тв-а и причају празне приче. На крају крајева сви смо сведоци хуманитарних акција наше трибине. Ја сутра путујем доле, тако да видећу да ли ћу бити поново у финансијској могућности да одем у мају, с обзиром да нам долази и Видовдан. Хвала на информацији, потрудићу се да скупим још нешто пара и за то.

Одг: Космет српска земља - КАЛНА - 04-30-2010

Наравно да има људи који иду  Smile,свака част на томе,разумео сам шта си хтео да кажеш,али ово путовање,и слична која ће бити,првенствено су замишљена као неко увођење људи у целу причу. Првенствено је намењено онима који нису били.
Показало се у неколико наврата да ми као навијачи и не капирамо баш целу причу , и то велика већина. Очигледан пример је последњи концерт у Руском Дому када нисмо попунили салу од неколико стотина људи.
Ок , можда је карта била скупа или се некоме није свидео репертоар али то не сме бити оправдање.
А можда су и речи урадиле онолико колико су могле,за даље требало би што се каже прећи са речи на дела.

Поручио бих људима да се не плаше,никоме није баш свеједно први пут када оде доле,али после су ствари другачије.

Схватам и тренутну финансијску ситуацију,ја први тренутно нисам у стању да издвојим 3000,али за онога ко има стварно би било одлично да пође. Притом ће ићи сигурно фина екипица , биће интересантно у најмању руку као на гостовању  Big Grin !!

Одг: Космет српска земља - Благоје Јовов - 05-02-2010

Не знам баш, није ми прикладна та твоја реченица "биће као на гостовању" надам се да ће људи озбиљно да схвате ово, значи иде се врло озбиљно и људи морају да имају неку одговорност и да знају како се понашају, видео сам да су неки људи били много неозбиљни, морају људи да схвате да не идемо доле да "јебемо мајку шиптарима" идемо доле да обиђемо светиње српске, да учимо о нашој славној историји, и да помогнемо нашој браћи који су у врло тешкој ситуацији, оваква путовања су за мене права ствар, да што више људи уђе у ову причу око Косова и Метохије, док једном не попричате са тим људима, док једном од емоција не заплачете, е тек тада ћете схватити шта тим људима значи наша помоћ, е онда ће верујем 90% од тих људи почети озбиљно да помаже, и озбиљно да се укључи у акције, а ја вам кажем из личног искуства да нисте свесни колико један човек може да уради ако има вољу и жељу, а овим путовањима свакако повећавамо број таквих људи  Wink

Одг: Космет српска земља - КАЛНА - 05-02-2010

Све што си рекао стоји.
Мислио сам више у позитивном смислу,значи ако неко мисли да иде а не зна никога ко иде,да се неће сморити у путу,који је ипак подугачак.
Сећам се када сам био у Високим Дечанима на слави претпрошле године,ишао је пун аутобус. Ниједан инцидент,ниједна мрља а некако је у аутобусу било подједнако добро као и на самој слави у манастиру.
Што се тиче понашања и самог обиласка 'Свете Земље', ту сам некако убеђен да неће бити проблема са наше стране. Ипак су људи толико свесни где се иде,и зашто... Бар ја мислим.

Одг: Космет српска земља - InsaNe - 05-03-2010

Ево шта су наша деца, и још само један од много доказа колико нас људи на Космету воле, цене и поштују. Наши Метохијски Жубори, да су живи и здрави!

Одг: Космет српска земља - InsaNe - 05-14-2010

Наше светиње по Косову и Метохији су тренутно углавном заштићене од стране кфора, ма у каквом стању оне биле. Пример Високи Дечани, и пример манастир Светих Архангела код Призрена који је порушен али је и даље под заштитом и срећом има монаха... Али оно што може јако да заболи човека је црква Самодрежа,недалеко од Газиместана, црква где се Лазарева војска причестила пред Косовски бој 1389... Нема заштите, шиптари около играју фудбал, и користе је као шталу... једна реч-УЖАС!

[Image: sdc10418j.jpg]
[Image: sdc10421tg.jpg]