Delije
Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 (/showthread.php?tid=1551)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23

Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - Мобилисан - 06-27-2010

Мислим да је крајње време да се уведе "челинџ" и у фудбалу. Ова грешка је неопростива! Офсајд, мање више, али да лопта уђе пола метра у гол, а да то није гол, е па ту већ мора да се зна нешто. Очигледно играње руком у казненоном простору, као нпр са Астралијанцима, грешка која вређа интелигенцију свих познавалаца фудбала. Симулирање, такође, како то до пар милиона људи каже да га није пипнуо, а онда дође једна, мања - више будала (судија), која каже да је то пенал и чак даје жути картон!

Е видите, фифа каже да би се са тим "челинџима" изгубила драж фудбала.  :-[
Ок, грешке постоје свуда и нико од нас није безгрешан, али колико сам приметио, судијске грешке у фудбалу косе се са неким основним правилима фудбала!

Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - HITMAN 47 - 06-27-2010

Јесу ли то Енглези победили ?  Big Grin

Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - Skrimo - 06-27-2010

и ја мислим да би се донекле изгубила драж фудбала.Пусти ти тенис спорт за девојчице,али у фудбалу...судија је саставни део игре,ако лупам Красић може да промаши празан гол са 5 метара,што судија не би могао да погреши и да не свира нешто што је било удаљено 10 м од њега.
Како год то ми гледали судијске грешке су саставни део фудбала и без тога би мало било превише стерилно. Оно шта је следеће увођење уместо правих људи робокапа да играју фудбал...не знам ја нисам за то.

Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - Тони92 - 06-27-2010

Ово је стварно превише,па људи пола метра ееееееј!!Ок је кад лопта пређе за 10-15 сантиметара,или кад линијски не види неки минимални офсајд,али ово је стварно превише!Да не помињем што би вероватно променило ток меча,јер би Немци тако примили два гола и стигли од 2:0 до 2:2 за неких стотинак секунди... :-\

Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - MACAK - 06-27-2010

ЗВЕЗДА  МИЛАН,па лопти је фалило 10 цм.да пипне мрежу па опет ништа.Пети судија треба да седи за неким тв,компом... и да укаже судији на пропуст али само на великим утакмицама,С.П.,Л.Ш. и кад је очигледно дошло до пропуста главног.

Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - Pijanac - 06-27-2010

Суђење постаје криминално! Две овако грубе грешке (гол Енглеске и гол Аргентине) у само неколико сати на две утакмице осмине финала су недопустиве. Ларионда дефинитивно постаје прва звезда Мундијала!  >Sad

Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - Woodoo - 06-27-2010

Гледајући синоћ утакмицу Гане и њихове голове размишљао сам како би се наши понашали у тим ситуацијама. Да ли би неки наш центарфор претрчао 30 метара и упутио после трчања онакав шут. Или код другог гола да ли би пао као што Гијан није после насртаја америчког играча и закуцао онако го у мрежу. Већ сам видео Пантелића како пада и пренемаже се што судија није свирао фаул. И данас прочитам овај текст:

Др Владимир Галетић, некадашњи лекар репрезентације Југославије на Светском Првенству 1990. анализирао је резултате Србије на Мундијалу у ЈАР.

Галетић сматра да је главни проблем био психолошке природе и да су изостали неопходни тестови личности.

Такође, др Галетић верује да су припреме селекције Србије биле на недовољном нивоу и да је у Јужну Африку требало да се отпутује десет дана раније.

„Идеално би било да су отишли десет дана раније. Припреме су спроведене аматерски и ту је највећи разлог неуспеха“, сматра др Галетић.

Др Галетић је објаснио на који начин је Југославија радила на СП 1990. године када је заузела пето место.

„Изостало је јачање психомотивационог фактора, нису спроведени тестови личности. И ето шта се десило са Красићем против Аустралије. Олако се прилазило промашајима на тренинзима. Осим је знао да заустави рад на неколико минута када се лопта из изгледне позиције пошаље преко пречке“, рекао је др Галетић.

Како др Галетић верује, стручни штаб Србије сувише се ослонио на успехе у квалификацијама, "заборавивши" да су за Мундијал потребне нове, посебне припреме.

„Крајем прошле године Бразил и Аргентина почели су припреме на научној бази, фудбалери су прошли разне тестове. Аустралија је радила по бразилском моделу, зато и не треба да нас чуди што су највише претрчали у прве три утакмице. Већ у децембру знао се тим за Гану, утврђено је са каквим профилима могу да парирају афричкој селекцији. За Мундијал у Италији, припреме смо почели у децембру 1989. године, на основу тестова знали смо који су играчи способни да направе агресију и да не питају колико треба да трче. А сада смо имали четири-пет алиби фудбалера“, сматра др Галетић.

Др Галетић се сложио да вољни моменат код српских фудбалера није био споран, али да нису постојале реалне могућности и потребна припрема.

„То је тачно, али је сурова истина да су хтели али нису могли. Сиромашно смо спремни, наш максимум није био довољан ни за минимум захтева шампионата. Станковић се једва кретао на терену, мислим да је патио што није могао да се адаптира на климатске услове. Тајна неуспеха лежи и у чињеници да Кузмановић и Нинковић нису могли да претрче Аустралијанце“, рекао је др Галетић.

Др Галетић је објаснио да сви проблеми потичу „из главе“.

„Све је у глави! Осим и ја смо сате и сате потрошили у разговорима са Савићевићем. Катанеца смо учили да трчи рационално...“, рекао је др Галетић.

Др Галетић је посебно похвалио психолошки трик селектора Немачке Јоакима Лева пред одлучујући сусрет са Ганом. ФС Немачке је пред меч са Ганом резервисао повратне карте за Франкфурт.

„Био је то сјајан психолошки трик селектора Лева. Показао им је да га не занима што су звезде и играју у Бајерну, Вердеру.. Јасно им је ставио до знања да је повратак кући необављена посла близу. Реаговали су на прави начин и победили“, закључио је др Галетић.

Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - Red Star Forever - 06-27-2010

Симптоматично је да исти судија направи две овако радикалне грешке... Није свирао пенал за нас и директно нас је избацио са СП, па онда Енглезима поништио чист гол за 2:2 и они се након тога сигурно не би онолико отворили и дали Немцима прилику да их дотуку са две контре... Ларонда ако икада буде више судио под окриљем фифе (ФУФЕ), онда ће све бити јасно о овој организацији, мада је и будали већ све одавно јасно...

А вама који мислите да би се изгубила драж контролом судијских одлука, само да вас приупитам... А где је драж када боља екипа изгуби због директне судијске грешке? Јел то фудбал? Судија МОРА да буде неприметан, да не квари игру и не утиче на резултат својим грешкама, то је његов задатак, а не да провуче лошији тим! Наравно да ни ја нисам за тениске и рагби методе, али чему стотине камера, снимци голова из милион углова, а и даље се дозвољавају овакве грешке? Нама су пенале досудили четврти на једној и помоћни на другој утакмици, а главни судија је био на 2 метра од Кејхиловог играња руком и 15-ак метара од данашњег гола Енглеза, брука! Тај четврти судија мора да овакве очигледне грешке исправља и помоћу монитора даје савете у ситуацијама које су очигледне, а тамо где је у питању пар сантиметара, е то је слободна судијска процена, све остало је крађа и незнање!!!

Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010 - Mikelandjelo - 06-27-2010

(06-27-2010, 09:59 PM)Red Star Forever link Wrote:Тај четврти судија мора да овакве очигледне грешке исправља и помоћу монитора даје савете у ситуацијама које су очигледне, а тамо где је у питању пар сантиметара, е то је слободна судијска процена, све остало је крађа и незнање!!!

Потписујем ово. Овакав фудбал нема смисла, замислите колико бисмо ми вриштали да нам овако чист гол "не виде". Уведите технологију, доста је више.

Одг: Светско првенство у фудбалу - Јужна Афр& - Kapetan Kuka - 06-27-2010

(06-27-2010, 08:26 PM)Пијанац link Wrote:Суђење постаје криминално!
Лепо сам ја рекао на некој од предходних страна !!! Ово више није фудбал ...... ово је криминал !!!  Wink Wink Wink