![]() |
Сребреница - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Сребреница (/showthread.php?tid=747) |
Сребреница - bojan - 07-05-2005 29.06.2005 ‘’Ukupan broj žrtava iz Srebrenice koje je, do danas, identifikovao ICMP je 2070’’ izjavila je Douane Porter, portparol Međunarodne komisije za nestale osobe ICMP na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Idemo dalje: U vezi ovih po tebi VRH i BABA žrtava Srba po Sarajevu. Uzmimo na primer da si TI kao deda živeo sam u Beogradu,recimo u mom soliteru gde žive 90% Srbi,i da sam ja naprimer sa svojom ekipom naoružan i u trenucima dokolice upao u gluvo doba i počeo da čitam spisak stanara,zatim provalio u tvoj stan,zaklao te u istom i telo zavio u čaršaf i ubacio u kamion ispred zgrade.Tvoja dokumenta pokupio,a eventualnim očevicima(komšijama) rekao: Ako zucnete nekom o ovom večeras,proćićete isto kao i ovaj balija. Zatim,15 godina kasnije,tvoji sunarodnici oće da saznaju šta se sa tobom desilo,nemaju koga da pitaju od komšija(neki su se u međuvremenu i odselili),dokumenata nema,rodbinu ne mogu da kontaktiram jer ne znam gde su,a i nisu obavešteni da te tražimo itd... I onda tvoji napišu: Vahid-deda ubijen 1993 u Beogradu. I još nešto:ova cifra od 8000 muslimana(ili su to bošnjaci???-koji su?),podrazumeva ubijene i NESTALE,što će reći,ako se ZNA da su svi ubijeni,onda su UBIJENI,a pošto se očigledno ZNA da nisu svi UBIJENI,onda ima i ovih NESTALIH(koji valjda služe da se optužba za GENOCID uobliči i ovim PROTERANIM=NESTALIM). I još bih te pitao(najozbiljnije),gde mogu da nađem validan popis građana Srebrenice pre rata-hvala. Сребреница - Kospicar - 07-05-2005 Evo ti primjer: GARA (svastika Ivana Bulatovića) Pa valjda nazoves tog Ivana ako znas, pa pitas kako ti se zove svastika ime prezime, itd pa objavis, nego idemo po zgradama i neko kaze nestala znas ona frizerka iz Nedzarica de zapisi...pa kako se zove...ma ne znam samo ti zapisi. Ili: 626 ĐUKANOVIĆ (brat Slavičin) 627 ĐUKANOVIĆ (majka Slavičina) Pa valjda bi ta Slavica se javila Centru za nestale i poginule pa prijavila svoju majku i brata pod imenom i prezimenom, kao i ostali. Ti kazes ubiju dedu.. pa valjda bi onda dosao sin od dede u taj Centar i prijavio svog nestalog dedu pod imenom prezimenom(ime oca, datum rodjenja i ostalo). E ovakve podatke neces naci na spisku nestalih i poginulih iz Srebrenice, nego tacno svaka zrtva ima ime (ime oca) prezime, datum rodjenja. I ajde da je to 1-2 slucaja, nego svaki treci-cetvrti je ovako napisan. Сребреница - Kospicar - 07-06-2005 Quote:29.06.2005 ‘’Ukupan broj žrtava iz Srebrenice koje je, do danas, identifikovao ICMP je 2070’’ izjavila je Douane Porter, portparol Međunarodne komisije za nestale osobe ICMP na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Da identifikovano kao sto rekoh sa imenom, prezimenom, itd. Ostala tijela ekshumiranih nisu identifikovani. Kako se to radilo, ovako, imas Centar za nestale i poginule(ili kako se vec zove) i odes tamo i prijavis ko ti je poginuo i nestao i gdje i das primjerak krvi, izvade dna da usporede sa onim iz kosti koje izvade i tako otkriju ko je ko. E tih 2070 je identifikovano i to je dosta spor proces. E sad ima jos tijela ali nisu identifikovana, i kako se identifikuju tako se zakopavaju. E sa tim spiskom nestalih Srba u Sarajevu, nit ima tijela nit tih podataka relevantnih kako treba. Ne kazem da nije bilo ubistava Srba, ali taj broj je mislim oko 2-3.000(tacnije oko 2.300) sto su potvrdile i neke nase organizacije. Mada kako god bilo uvijek ce se 'trgovati' sa brojem zrtava. Сребреница - bojan - 07-06-2005 Prvo kažeš: Svaka zrtva ima PREZIME (IME OCA) IME, kao sto je i evidentirana svaka od 8.106-ta srebrenicka zrtva. Pa onda kažeš: . E tih 2070 je identifikovano i to je dosta spor proces Pa onda ja kažem: Koliko je od tih cca 10000 žrtava iz Srebrenice bilo žena? Jel su svi stanovnici Srebrenice? Jel bilo eventualno skupljanja na gomilu-iz ostalih krajeva. Zašto je prošlo 10 godina,a identifikovano je 2070 žrtava,znači još dvadeset godina treba da prođe da bi se DOKAZAO masakr,kad SVI budu identifikovani. Znam ja kako se radi identifikacija,ali znam i ko radi identifikaciju,kao u slučaju Helen Ranta i "Račka",kad je exspresno ustanovila (for the record) da su žrtve civili-mi odma dobili po glavi,a nekoliko godina kasnije(off the record) reče da SIGURNO svi NISU bili civili,a za ostale nije sigurna jer je neko pomerao tela i presvlačio leševe. I o čemu mi dalje da pričamo,ne znam šta hoćeš,kakav je to zločin kada u DEMILITARIZOVANOJ ZONI SREBRENICA TRI GODINE UN NAORUŽAVA LJUDE U SREBRENICI,ONI UBIJAJU SRBE PO OKOLNIM SELIMA,MLADIĆ PRETI DA SE SA TIM PREKINE,UN NE JEBE NIKOG KAO I "SREBRENIČANI" I NA KRAJU UZ DŽENTLMENSKO EVAKUISANJE ŽENA I DECE ULAZI U SREBRENICU I UZ SISTEMATSKE POKUŠAJE IZVLAČENJA VOJSKE BIH IZ SREBRENICE ISTE LIKVIDIRA-JER PRUŽAJU OTPOR. Kog je uvatio da bega i da se provlači sa civilima-normalno(po meni) odma izdvaja i strelja. Mislim šta ti hoćeš,da oni kolju tri godine i da se onda ko puvanjak izvuku u puj-pike ne važi,niko neće da odgovara,e pa malo si se zajebo. Mi smo popušili što se tiče reklame,kamera i novina,ali što se tiče sravnjivanja računa-nismo,što je po meni i najvažnije. Сребреница - Kospicar - 07-06-2005 Quote:Prvo kažeš: 8106 sto se vode kao nestali, poginuli u Centru, znaci dodje neko od familije i kaze nestao mi brat, otac, sestra, ime prezime datum rodjenja, itd. Tako da svaka ima ime prezime, itd. Od ekshumiranih identifikovano je 2070 koje spadaju u tih 8106, odnosno nadjena tijela. Za ostale se jos ili traga, ili su ekshumirani i treba se izvrsiti identifikacija. Quote:Pa onda ja kažem: Ima i zena i djece, ali najvise muskaraca, dao sam ti sliku grobnice gdje je nadjeno 38 tijela samo zene i djeca, najmladje 2 godine. Quote:Zašto je prošlo 10 godina,a identifikovano je 2070 žrtava,znači još dvadeset godina treba da prođe da bi se DOKAZAO masakr,kad SVI budu identifikovani. Zato sto nisu nadjena sva tijela, ne zna se gdje su grobnice, pa tek sada se otkrivaju nove i nove, svaki dan neko javi gdje bi se mogla nalaziti grobnica i ovi onda traze tijela. Quote:I o čemu mi dalje da pričamo,ne znam šta hoćeš,kakav je to zločin kada u DEMILITARIZOVANOJ ZONI SREBRENICA TRI GODINE UN NAORUŽAVA LJUDE U SREBRENICI,ONI UBIJAJU SRBE PO OKOLNIM SELIMA,MLADIĆ PRETI DA SE SA TIM PREKINE,UN NE JEBE NIKOG KAO I "SREBRENIČANI" I NA KRAJU UZ DŽENTLMENSKO EVAKUISANJE ŽENA I DECE ULAZI U SREBRENICU I UZ SISTEMATSKE POKUŠAJE IZVLAČENJA VOJSKE BIH IZ SREBRENICE ISTE LIKVIDIRA-JER PRUŽAJU OTPOR. Demilitarizovana zona, valjda znas sta to znaci Srebrenica je bila u okupaciji sa svih strana od srpskih snaga, nisu imao ni hrane ni nista, i ajde reci da ti ne bi isao u okolona sela i trazio hranu pa i pljackao ako treba ako ti je dijete gladno. A naravno spada opstina Srebrenica koja ukljucuje i par okolonih sela. Ali znas sta znaci 8106 ljudi za takvo jedno malo podrucje. Quote:Mislim šta ti hoćeš,da oni kolju tri godine i da se onda ko puvanjak izvuku u puj-pike ne važi,niko neće da odgovara,e pa malo si se zajebo. Kazes oni ubijaju, a ne pitas sto oni ubijaju, kazes u Sarajevu ubijani Srbi, a ne pitas sto, a ne znas da je to isto Sarajevo grad sa najduzom opsadom u istoriji ratovanja, da je preko 3-400.000 ljudi svaki dan bilo izlozeno granatiranju, snajperskim ubijanjima, gladovanjem sebe i svoje djece, svakodnevnim masakriranjem, da u tih 1000 dana nije bilo 24h da nije ispaljena granata na Sarajevo, da ti je sve zapaljeno, poruseno, pobijeno, silovano. A ne znas da vas general Mladic izjavljuje da se granatiraju 'velusici' jer je tamo malo srpskog zivlja, a ako i ko pogine sta ima veze to su izdajnici tzv. alijini srbi. Izvini ali za ono sto su prezivjeli, mnoge i cudi kako i nije bilo vise belaja. Kao sto ti kazes ubijao je Oric Srbe u Srebrenici i selima okolnim, pa mi smo im samo vratili samo na civilima ha sta ima veze, isto kao da ja kazem ubijala je srpska vojska sve po Sarajevu i mi smo im samo vratili na ostalim Srbima. Сребреница - Васил - 07-06-2005 Види турчине, ако те пут случајно нанесе у Београд јави ми се ПП-ом, мејлом и сл. па да ми лично објасниш ове будалаштине које писакараш овде. Дајем ти реч да ће бити 1 на 1. Сребреница - Kospicar - 07-06-2005 Без вређања, у мањини си... Сребреница - North_RS - 07-07-2005 Quote:Види турчине, ако те пут случајно нанесе у Београд јави ми се ПП-ом, мејлом и сл. па да ми лично објасниш ове будалаштине које писакараш овде. Дајем ти реч да ће бити 1 на 1. Turcine, turcine crno ti se pise... Сребреница - bojan - 07-07-2005 @kospicar Ako je Orić SAM ubijao i spalio onolika sela za tri godine-onda alal mu vera. Pa naravno da su mučenici morali da pale sela i ubijaju Srbe po okolnim selima kad im je UN dovlačio samo municiju i ostalu logistiku u Srebrenicu. Srbi u Sarajevu,(Zagrebu,Splitu...) su ubijani od početka i pre "opsade",a "opsada" je usledila pošto ste pobili vojsku JNA koja je pokušala da se evakuiše iz Sarajeva-a dali ste reč da nećete pucati na regrute,i odmah ste je prekršili pobivši onu decu u Dobrovoljačkoj ulici i to ne kašikama i oklagijama(pošto tvrdiš da ste bili nenaoružani),nego mučki iz zasede puškama i automatima. Ajde mi reci zašto su ubijani Srbi po Sarajevu-uglavnom nemoćni,stari,bolesni...I ako možeš da napraviš paralelu sa 1941 i tim istim Sarajevom,zašto su i tada ubijani-ja bih rekao iz istog razloga? Mladić nije moj general(nema kokardu,bradu i kamu),nikada nisam verovao u generale i oficire JNA,niti u partizane,bratstvo i jedinstvo i ostala kvazi komunistička sranja. Pa ajde mi sad reci kolko je muslimana ubijenu u Sarajevu od tih svakodnevnih granatiranja,snajperisanja i ostalog. Šta su radili mudžahedini po Sarajevu,kako su ušli u isto,ako je grad bio pod opsadom?I šta su pokušavali da rade po Sarajevu i kuda da se probiju,pa ih je onaj četnički komandant koji je držao položaje na Jevrejskom groblju svaki dan slagao na zemlju. Сребреница - Mikelandjelo - 07-07-2005 Ajd ljudi manite se više i Srebrenice i genocida i rata i sve u postojbinu materinu...Nađite se negde i pobijte, sučelite argumente i ćao. Celi bogovi dan gde god prebacim na tv-u, vidim Majke Srebrenice, Trg žrtava genocida, 11.juli, mezarje, spomenploče, Karla neće da dođe jer ne nađe Mladića (koja je to logika?), Mesić popuje, Marović klima, Paravac skakuće, svi smo zločinci, oni jadni nevini, jebeš to sve! I sad još i ovde istu priču vrtite mesecima. O Bože kad će avgust da sve ovo prođe... :bes |