Delije
ФК Црвена звезда - 2014/15 - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Thread: ФК Црвена звезда - 2014/15 (/showthread.php?tid=1986)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Одг: ФК Црвена звезда - 2014/15 - херцеговац - 12-29-2014

Наведи ми десет гиганата који су приватизовани сумњивим или западним шпекулативним капиталом, а подигнути су на ноге?

Одг: ФК Црвена звезда - 2014/15 - rukometas_bg - 12-29-2014

Паралела са Звездом је каква? Те фирме су уништене због конкуренције. Звезда нема производњу, то је фудбалски клуб, забава.

Наведи ми шта смо ми као навијачи урадили да до тога не дође?

Одг: ФК Црвена звезда - 2014/15 - херцеговац - 12-29-2014

Забава? Тешко.

Ништа и то је проблем, али опет има наде јер нисмо скурцани као оне фрајлице преко пута.

Одг: ФК Црвена звезда - 2014/15 - Pijanac - 12-29-2014

Ја лично не видим било кога ко ће то да купи, а поготово ко ће да купи а да му интерес буде спортски. Ако се неко и одлучи и пљуне 50 милиона да врати дуг и то да купи, тог ће најпре занимати земљиште и локација.

Даље, Киза је споменуо, а и ја више пута Бугаре и Румуне. То је ако се икад клубови приватизују једини модел који ја овде видим. Значи, ничу мали тајкунски клубови, док Звезда и Партизан одлазе у просек. Од 4 велика клуба у те две државе, а сви су приватизовани, једино се Стеауа батрга да игра неки фудбал. Динамо Букуреш,т Левски и ЦСКА Софија су у дебелим говнима. А и та Стеауа 7 година није титулу видела док се тајкунски Клуж башкарио лигом. О Лудогорецу да не говорим. Успоставили монопол у бугарском фудбалу, а основани пре непуне деценије.

(12-29-2014, 12:42 PM)KizaLion link Wrote:Можда гробарима узму грб и боје као Стеауи, ако не врате стадион војсци  Big Grin

У овој причи смо у истом сосу са Гробарима и ако то препознамо и заједно створимо одбрамбени механизам, можда и успемо нешто. Овако док они нас кецају за дуг, ми њих за стадион, неко трећи трља руке.

Даље, ово што Киза параноише са шиптарима, Хрватима јесте теорија завере али није искључено да се једном и деси. У КК-у је прошла Идеа као спонзор, а прича се да је неки тамошњи бизнисмен један од главних финансијера, без да је ико реч рекао. Али и о томе сам већ писао. Треба међусобно да рашчистимо шта хоћемо од свог клуба. Ако хоћемо да буде оличење Српства, традиције и чега још, дај да се аматеризујемо и да гајимо те вредности без икаквих резултатских императива. Ако хоћемо спортски да будемо конкурентни, онда бајо нема одбијања оног ко хоће да уложи новце.

(12-29-2014, 02:00 PM)херцеговац link Wrote:Забава? Тешко.

Ништа и то је проблем, али опет има наде јер нисмо скурцани као оне фрајлице преко пута.
Забава, интерес на тржишту те државе и прање пара.

Па кад видим број гледалаца, сезонских карата, чланова клуба...све је мање наде.

Одг: ФК Црвена звезда - 2014/15 - dadax - 12-29-2014

Пре свега модел приватизације нас мора да забрине. Звездаш каже да као навијачи нисмо урадили довољно да до овако лоше ситуације не дође. С друге стране, мобилизација је веома позитивно деловала де се врате и навијачи, а посебно остала публика. И у овој сезони смо били убедљиво најгледанији клуб.
Прочитао сам да ће се редовно одржавати састанци навијача и ветерана и да ће то бити једна од контролних механизама рада управе.
Још увек верујем (или се бар надам - ни сам не знам више) да постоје начини да се натерају надлежни да примене најефикасније или бар најчасније решење. Не могу да замислим да попут Лудогореца Доњи Срем постане број један у српском фудбалу.
Од историје се не живи, али је Звезда име, она је више од само спортског друштва или клуба. Звезда је део националног бића и не сме се дати никоме. Ваљда и горе има бар неко ко то осећа.

Када кажем навијачи, не мислим само на групу, него све навијаче Звезде.
Једноставно се за све ове године није створила критична маса.

Одг: ФК Црвена звезда - 2014/15 - KizaLion - 01-03-2015

Имали смо критичну масу, али је нисмо искористили ваљано и кренуло је да се осипа. Тешко да ћемо је опет направити. Као када крава да пуно млека али ритне канту и проспе скоро све. Тако је нама сада. Значи, у стању смо некад да засеремо 90% добро урађеног посла.

Управо сам гледао голове из Звезда - Рома 2005. Сад кад вратим филм уназад, ту је Луковић, Анђелковић је ушао у тим годину касније. Видећемо шта ће бити. Ни нападача немамо, што не врате Жигића ако се већ толико куне у Звезду.. кад је Европа у питању, памтим само Кјево и Рому како смо добили, а то је све било пре скоро 10 година и јаче. Врло танко. Кореографије које смо радили на тим европским утакмицама имамо против Јавора и Младости из Лучана,  као неки вид компензације.

Друго је што ми немамо правог играча, капитена, као нпр. Саша Илић. Милијаш је нешто покушао, па су га извређали с "Милијаш напоље" после Черномореца. Који ће то наш играч да дуже остане после печалбе у иностранству? Максимум је година, година и по. И то је прилично тужно.

Одг: ФК Црвена звезда - 2014/15 - Pijanac - 01-14-2015

(01-12-2015, 10:32 PM)Звездаш link Wrote: http://www.mozzartsport.com/vesti/tuzan-kraj-ljubavne-price-prosinecki-tuzio-zvezdu-zbog-130-hiljada-evra/94175

Ако је истина, крајње педерски потез...

http://www.zurnal.rs/fudbal/zvezda/12278/novi-problem-za-crveno-bele-slavisa-stojanovic-tuzio-zvezdu

Након Просинечког, клуб је тужио и Славиша Стојановић. Иако су ови потези наишли углавном на негодовање, морам признати да их ја обојицу уопште не кривим. Прво, да ми се каже која је то легенда, осим Џајића који мора да се појави где год му се каже, данас долази у клуб на кафу, Звездашко дружење итд. Од баријевске генерације су пре три, четири године на прослави датума (годину дана након оне церемоније и устоличења 6. Звездине Звезде) били само Лукић и Просинечки, тада запослени у клубу и Дика Стојановић који има канцеларију на стадиону. Колико је клуб труо, више нико не жели ни да му приђе. А труо је јер га већ најмање деценију воде људи који нису знали шта је Звезда до момента када су постали функционери.

А зашто и да не траже своје паре? Виде људи да цветају руже, има се пара поново за 7-8 нових играча (реч појачања из предострожности не бих употребљивао), опет припреме у Словенији, па у Турској, па ко веле дајте онда и нама да се плати када се већ има. Виде људи да време пролази, Управе се мењају, а послује се по истом систему разбацивања и јасно им је постало да своје паре само на тај непопуларан начин могу да наплате. Да се клуб стисао, да се стварно штеди, послује домаћински, гурају деца из омладинске школе уместо што се купују играчи капирам да би се и уздржали. Овако, овај начин пословања клуба је директан прст у око онима којима се дугује.

Одг: ФК Црвена звезда - 2014/15 - KizaLion - 01-14-2015

Јел ми можеш рећи нешто више око те Дикине канцеларије и шта он заправо ради? Сваки трећи или четврти дан га видим отприлике, а и неки дан смо куповали пециво у пекари. Са ким је у добрим односима а с ким се својевремено закачио док је имао значајнију функцију у фк?