Delije
Слика данашње Србије.. - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: Слика данашње Србије.. (/showthread.php?tid=1443)

Одг: Слика данашње Србије.. - KizaLion - 03-18-2010

Изем ти гласаче који заокружују та жута говна..

Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 03-20-2010

Ево како још људи виде политичку сцену Србије, тачније оне људе који нас воде.

Четири јахача апокалипсе

Ових дана Србијом дефилују политичари свих боја у својим предизборним кампањама. Лаже се, обећава, заклиње… У тој општој пресији четворица су посебно бескрупулозна. Помислих, Боже да ли то Антихрист са своја четири јахача из апокалипсе хара Србијом.

"Апокалипса" је грчка реч, а значи откривење Св. Јоана Богослова, последња књига Новог завета, која говори о првим данима Хришћанства и доласку Антихриста. Четири јахача апокалипсе су визија или предсказање шта се све може догодити ако Антихрист дође. Ако све ово парафразирамо на данашње време и тренутак у којем се Србија налази неодољиво подсећа на то да су „Четири јахача апокалипсе“ већ ту и да тутње Србијом.

[Image: 209-1.jpg]
Та помисао ми се просто наметнула јер никако другачије се не може објаснити агресивност, степен безочности и неморалности „демократских“ снага у придобијању бирача где ништа није свето и где овај напаћени народ ваљда посматрају као стоку. Ваљда сматрају да народ толико слуђен да више не зна ни где је, ни шта су му те политичке „величине“ обећавале а шта испуниле од 05. октобра или од самих прошлих избора од пре три године.

Осим тога постоји нека просто невероватна подударност са јахачима из предсказања Светог Јована са нашим изборним ведетама или носиоцима изборних листа како се то изборним жаргоном каже. Али дај да прво видимо Како је Св. Јован видео појединачно сваког јахача и шта он народу доноси.

Први јахач или лажни Исус долази на бијелом коњу и његова улога ће бити да заведе људе (библијски хришћане) под своју руку и тако их наведе на рат једних против других. Он је вук у јањећој кози који у руци држи лук и стријелу, а на глави круна. Његово име се може превести и као "освајач" који има мисију подредити човечанство. Он такође има метафоричко значење за похлепу у људима која их је довела до апокалипсе.

[Image: 209-2.jpg]
Овај први јахач ме неодољиво подсећа на Коштуницу. Миран, помирљив помало збуњен и сметен, често необавештен, са савршено одиграном улогом поштењачине. За афере својих министара, корупцију милионских размера као да није ни чуо а „не зна“ ни одакле ДСС-у и страначким челницима стижу тако крупне своте. Добио је ореол Легалисте мада је свима већ познато да је од самог почетка своје владавине здушно кршио Устав, законе као да и не постоје. Дошао је на власт као умерени националиста и патриота, „човек који једини може да нас погледа у очи“, али  резултати тог патриотизма су гашење Југославије и стварање квази Заједнице СЦГ, а која се чак и без озбиљног  покушаја одбране распала. Да не спомињем немо прелажење преко проблема протераних Срба из Хрватске, лагано укидање Републике Српске да би најзад стигли и до губитка Космета.
Наш лажни Исус од свега што нам је досад показао једино се јасно видела патолошка властољубивост и права виртоузност у очувању скрпљене мањинске владе. Као и у свим патологијама власти, најважније је задржати круну на глави, без обзира на цену коју ће платити народ. Да би се ова стратегија могла остварити треба сачувати лик патриоте па је сасвим разумљиво што се мото целе кампање лажног Исуса свео на „одбрану“ Космета. Бестидно се дају обећања да ће се Космет бранити и одбранити иако му је врло добро познато да је Космет већ изгубио. Чак му није сметало да Запад замоли да то решење о губитку Космета саопшти после избора, јер би за њега као „националисту“ и демократски блок то могло да значи и губитак избора.
Због свега тога експресно је усвојен нови устав Србије, још експресније покраден референдум о потврђивању устава и одмах расписани избори како би се наметнута динамика Запада око Космета могла да испоштује. Дај да све то завршимо и преваримо народ док још не сазна да смо Космет већ предали. Управо као пресликано из предсказања Св. Јована о првом јахачу Апокалипсе и Лажном Исусу.

Други јахач "Рат" долази на црвенкасто смеђем коњу и добио је снагу да уништи мир на земљи и да успостави рат који је започео први јахач. Он ће натерати човечанство да се кољу чак и браћа. У руци држи мач као симбол рата. Његово метафоричко значење су ратне страхоте.

[Image: 209-3.jpg]
Други јахач је несумњиво пресликани Тадић, поготову ако човечанство замените Србима, а свет Србијом. Бивши министар Одбране и специјални НАТО „изасланик“ посебно се потрудио да разбијање наше Воске буде што темељније да би нас туђа „бранила“. Велика људска гњида и ситан амерички полтрон потпуно опредељен ка евро-атлантским интеграцијама и дефинитивном поробљавању Србије. Грађане Србије нико није питао, а ни Парламент такође, хоћемо ли ми у те интеграције, ЕУ, у „Партнерство за мир“, НАТО… Иако је на функцији председника Србије он сам о томе нема права да одлучује. Таквим односом се једино показује колико га уопште народ и његова воља занима и колико те бираче од којих ових дана тражи подршку цени и уважава.
Тадић је несумњиво једини председника на планети који је кад год је за то имао прилику врло јасно наглашавао да Србија неће и војно бранити Космет, што у међународном речнику значи да га уопште неће ни бранити. Такву глупост ни један председник никада не изговара, чак и када је свима јасно да је војно преслаб за било какву војну одбрану.
Метафоричко значење другог јахача по Св. Јовану су ратна страдања. Тадић нас управо тим војним слабљење Србије може увести у рат са великим жртвама и страхотама јер овако ослабљени можемо бити изазовна жртва и за оне који се иначе никада не би усудили да нас нападну. У ланцу опстанка и лав углавном хвата изненађену или изнемоглу антилопу. Колико се залаже да ми војно не бранимо део наше територије толико је упоран у томе да требамо ратовати али за нечије туђе интересе. У својој сервилности према својим западним менторима њему су одавно отказале па је сасвим извесно да ћемо ратовати али негде далеко у туђим освајачким ратовима. Наши ће бити само лешеви.

Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 03-20-2010

Трећи јахач "Глад" долази на црном коњу као посљедица рата и разарања другог јахача. Он ће донети већ покореном свијету глад, беду и болести. У руци држи теразије као знак хране коју мерећи одузима и уништава. Јаше говорећи: "једну хрпу пшенице за грош, три хрпе јечма за грош, а уља и вина неће бити".
[Image: 209-4.jpg]
О трећем јахачу нема никакве дилеме, пљунути Динкић. Храну односно хлеб је одузео многима али оно по чему ће свакако бити у историји Србије запамћен то је темељно уништавање српског банкарства. Булдожер Динкић је тако темељно разрушио банкарство Србије да ће за обнову тог виталног сектора бити потребне генерације правих експерата. Само у једном дану затворено је 12 највећих српских банака и отпуштено око 8.000 банкарских радника. Његово друго „ремек дело“ је затварање СДК, односно „Службе платног промета“ са преко 1.800 објеката и филијала које су се налазиле идеално распоређене по читавој Србији у свакој варошици и граду. Преко ноћи је „испарило“ 1.800 квалитетно опремљених објеката са врло експедитивном мрежом платног промета земље. Списак будалаштина (читај врло сумњивих послова и потеза) овог „експерта“ је толики да би га тешко могли побројати и у знатно дужем тексту.

Да све буде још невероватније главни слогани овог лидера и у овој и прошлој кампањи су запошљавање и стручност. Човек који је персонификација за губитак посла, из свег гласа по Србији риче како ће запослити на стотине хиљада људи, отворити нова радна места…. Он је „заборавио“ да је само пре три године такође обећавао запошљавање 500 хиљада радника од чега ни у назнакама није било ништа. Не знам како протумачити његов слоган „стручност испред политике“. Да ли се он то руга овом народу, јер на целој планети нема земље у којој је асистент са факултета постао гувернер централне банке. Улични букач је преко ноћи дошао на место резервисано за најстручније банкаре са богатим банкарским искуством. Свуда у свету факултетска диплома означава припадност некој професији али до стручности или ласкавог признања експерта пут је више него дуг. С тога „експерта“ Динкића, још као министар финансија, могу видети једино као непогрешиву персонификацију  трећег јахача, који нам доноси глад.

Четврти јахач "Смрт" долази на "блиједом" коњу (блиједом као зеленкастом) као знак болести или пандемије коју носи са собом, а за њим иде пакао! Њему је дана моћ на четвртом походу земљом над мачем, мјерилима, смрћу и звијерима земаљским.
[Image: 209-5.jpg]
Чеда звани прашак је свакако без конкуренције за четвртог јахача Апокалипсе. Овај јахач нам доноси све што нам може донети дрога, мафија и мафијашко управљање државом. Мали слинавко коме је прво радно место у животу било место потпредседника владе, опет би да влада. А његова претходна владавина је била више него бурна. Није било мафијашког скупа на коме није био бар мирођија. Знао је добро комплетан земунски, сурчински и још по који клан а све у својству решавања ликвидационо-мафијашких „послова“. Злобници тврде да је често посећивао Шилерову али је „доказано“ да је све било из чисто државних разлога прикупљајући информације ко с ким и на који начин дилује, ко ће кога и када да убије… Чудна је била та Влада Србије са потпредседником Владе за мафијашке послове.

Један од таблоида је скоро објавио да је господин Јовановић од Сороша добио ни мање ни више него 18 милона $ за кампању, како би се на изборима подржао демократски блок и обезбедила сигурна победа. Пошто добро знам да је на западу сваки долар као кућа пре бих могао да прихватим другу варијанту, а она изгледа овако. Кад немаш јасног објашњења одакле ти тако велики новац за кампању онда је најбоље рећи дао ми Сорош. Било би врло неукусно а и кажњиво рећи да су милиони од ранијих „послова“, јер их потпредседник владе другачије не може зарадити осим корупцијом. Још горе је признати да је то новац од преживелих мафијашких кругова који би да имају свог човека у Влади. С тога лансирана причица о Сорошевој помоћи „демократији“, је само невешто објашњење за невидљиво порекло великог новца.

ЧЕТИРИ ЈАХАЧА И ИЗБОРНА КАМПАЊА
Може се прихватити и мишљење да су оваква поређења крајње неумесна, чак и политички обојена, али има доста тога што у овој земљи почиње са али... Оно што је свима врло уочљиво је да ова четири јахача и буквално тутње Србијом. Где год се окренете са билборда вас знати гледа неко од поменутих јахача. Других нема, као да у кампањи и не учествују. Тако су узјахали и све медије да су људи у шоку заборавили на славе, нову годину и припреме за најрадоснији празник Божић.

У кампањама Коштуница се стално позива на патриотизам, моралност и евидентне успехе Владе. Од његовог патриотизма држава нам је све мања и мања, лопова је све више, а од успеха Владе и поред напора не могу да се сетим ни једног.
Антиратни Тадић нас ваљда због слогана „живот не може да чека“ свим силама гура у НАТО а колико знам то није спортска већ сурова војна организација која је само пре шест година и на нашим просторима сејала смрт.
Динкић хоће све да нас запосли иако је од 05. октобра био главни протагониста да пола милиона људи изгуби посао.
А Чеда би да уреди земљу и да се он и његови питају, односно владају. Као да сами у својим кампањама желе да истакну управо оно где су грешили захтевајући да им народ да подршку да у том правцу и наставе.

Зато ми ова визија Св. Јоана Богослова из периода зачетка хришћанства много личи на наш почетни стадијум капитализма, односно транзицију, а ако је Антихрист већ дошао у Србију онда се то вероватно догодило још 05. октобра. У Србију увукао на мала врата у облику лажног Исуса а у лику Коштунице. Сада смо визију у потпуности искомплетирали са четири јахача па се дефинитивно страдање Србије може очекивати од 21. јануара 2007. година после Христа.

Звонимир Трајковић
политички аналитичар
srpskapolitika.com

Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 03-22-2010

Већ по неписаном правилу наши политичари, поготово они којима гуза седи у фотељи, папагајски понављају да су циљеви државе:
- непризнавње Космета
- улазак Србије у ЕУ и НАТО

То око непризнавања Космета, то је само шарена лажа којима нама замазују очи. Тим пре што стање на Космету је преочајно. Још само формално да Влада Србије лупи печат на то. Иначе прво су ке*али како ће прекинути сарадњу са земљама које подржавају независност Космета... а видим да су нешто прекинули сарадњу са њима. Све се покидаше.
Причају како је приоритет грађана Србије ЕУ! Што наравно није истина, али се господа у фотељама крије иза оних који су неупућени у све замке које ЕУ доноси са собом. Зашто они не направе рефереднум око уласка Србије у ЕУ? Да видимо шта народ мисли? Мада ни ту није искључено оне приче о намештању... као што су радили са рефрендумом у Црној Гори 2006. године.
Исто тако је и са НАТО... сада нешто се они буне... али и ту ће нас увући на силу!

>Sad >Sad >Sad

Одг: Слика данашње Србије.. - InsaNe - 03-22-2010

Референдум? Зар ниси већ чуо одговоре кад год се спомене референдум... ''То превише кошта нашу државу, а нема потребе јер је народ уз нас''
Да није жалосно било би смешно.

Одг: Слика данашње Србије.. - bQxi - 03-23-2010

Пре тачно 11 година,24. Марта 1999 је почела НАТО Агресија на нашу земљу!

Одг: Слика данашње Србије.. - HITMAN 47 - 03-23-2010

Тачније, 24. Март је СУТРА, на сам дан утакмице ...
Ако се добро сећам, тако негде у време одигравања сутрашње утакмице је и пала прва бомба (нешто после 19 часова).  Wink

Одг: Слика данашње Србије.. - DRAGANANS - 03-23-2010

Мислим да је било око 20 ч. У Новом Саду, на 500 м од моје зграде. Гађали су касарну на Детелинари .Сећам се да смо вечерали, кад је почело да буба.  Током бомбардовања сам била неколико пута " близу " места бомбардовања , да и сад кад загрми док пада киша се стресем.
Колико су нам зла нанели, и ми сад треба да смо са њима пријатељи. Ја богами нисам , нити ћу бити.

Одг: Слика данашње Србије.. - HITMAN 47 - 03-23-2010

Сад сам потражио на брзину по нету, налазим толико различите податке где и када је пала прва бомба ... Те у Сомбору на војни аеродром, те негде кажу у Приштини, податци о времену варирају од 19:30 до 20:20 ...

Није ми баш јасно да таква ствар не може да се веродостојно утврди.

Ја се јако добро сећам  да сам био на баскету испред зграде, кад је грунуло. Стражевица. Ваздушном линијом од мене ако има и 2 до 3 км. Одједном тајац ... пар секунди ... ми се гледамо ... у тренутку десетине мајки истрчава на терасе дозивајући децу. Данима пре тога се причало како ''ево само што није'', тако да кад је пукло сви су знали шта је. Следећа ствар коју памтим је како улазим у кућу и на телевизији, Аврам Израел ... ''ПАЖЊА, ПАЖЊА непријатељски авиони почели су бомбардовање СР југославије ....''

Идем логиком, да је где другде  пало раније, јавили би на телевизији, знали би да је почело бомбардовање ...

Ако нађе неко негде, прецизан и веродостојан податак, кад и где је пала прва бомба нек стави овде ....

Одг: Слика данашње Србије.. - DRAGANANS - 03-23-2010

Стварно невероватно , негде пише да је прва бомба пала у Приштини 19.41, а на Википедији да је у 20.20 почело. Ја мислим да је ово прво тачно. Прво је бомбардована Приштина, са неколико бомби , а онда недуго затим и Нови Сад, па и остали градови. И мени је фасцинантно да нигде не можеш да нађеш тачан податак.