![]() |
Слика данашње Србије.. - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Слика данашње Србије.. (/showthread.php?tid=1443) Pages:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
|
Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 03-03-2010 http://www.politika.rs/rubrike/Pogledi-sa-strane/Knjiga-ili-ko-ne-chita-neznanje-mu-sudi.sr.html О овоме смо баш скоро причали. Ја ћу цитирати само 1 део. Quote:На крају желим да кажем: бринимо о свом мозгу јер данас је велика привилегија размишљати својом главом. Развијајмо машту која ће нас одвести из ове фразерске свакогневнице која нас празним мислима дави као омча око врата. Осетимо себе и будимо свесни да постојимо,изађимо из себе, и откријмо себи нови свет. Човеку треба мало да би се осетио човеком. Док не нађе то мало пуно тражи. Видимо се међу корицама. Књигу у шаке. Одг: Слика данашње Србије.. - Prijedor - 03-06-2010 Симпатичан клип... Гдје вам је образ господо? Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 03-08-2010 Свака част за снимак. ;D Оно што мислим да је јако добро у борби против ових јадибедуса у фотељама, да се овакве ствари свуда каче где год се може. Чисто да се свест људи мало рардрма. Шта су обећавали, а шта испунили... све, без цензуре! Quote:05. октобар. овај клип је најјачи!!!! Нашли ову плавушу да брани Тадића ![]() Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 03-08-2010 http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/550681/%D0%9C%D0%B5%D1%92%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%B4%D0%B0%D0%BD+%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0.html Честитам 8. март, припадницама лепшег пола. Одг: Слика данашње Србије.. - Mikelandjelo - 03-08-2010 (03-08-2010, 11:49 AM)дрвосеча link Wrote: Одвратни су. Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 03-09-2010 http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=1&status=jedna&vest=172968&title_add=Novi%20Ustav%20za%20dve%20godine%3F&kword_add=ustav%2C%20novi%20ustav Ово се изгледа поново са нама неко шегачи! > ![]() Измену Устава Србије лично надгледа председник Борис Тадић, а све у циљу јачања Србије?! Особа која није ниједно обећање грађанима, односно бирачима у Србији испунила, сада добија посао да нагледа измену Устава Србије, не би ли нас још више сломили пред улазак у ЕУ... ту вражију творевину, где канибали владају! СЕМЕ ИМ СЕ ПОГАНО ЗАТРЛО! п.с. Погледајмо у небеса, исти Бог нас Србе створи, ко би изд'о српску земљу нек' у паклу вјечном гори! Одг: Слика данашње Србије.. - ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 03-11-2010 ово са Тадићем уставом и Србијом постаје као она серија "Брачне воде"...а Србија тј народ српски је јадни Ал Банди којег увијек сви највише измузу... ал` ево још једне моје опсаке о слици данашње Србије: Некидан гледам емисију о свештеном лицу које преко компјутера проповједа љубав,мир и благостање...Ријеч је о Архимандриту Гаврилу из манастира Лепавина...један другар ми се већ неко вријеме хвали како је он са њим у контакту преко оне лице књига (фаце боок-а)...и ај реко да видим шта то ради отац Гаврило,мислим у себи лијепо је да неко и преко модерних технологија које су узеле маха људе уводи у духовни свијет...другар ми отвори страницу са профилом када имам шта и да видим од имена преко коментара до описа слика све је написано ШИЗМАТИЧКИМ ПИМСОМ ЛАТИНИЦОМ!!!...дакле срамота!нажалост лице књига (фаце боок) је постао хтјели ми то или не нека слика данашње Србије-интернет Србије у најмању руку... За сваког ко се осјећа Србином,Православцем лијепо и у Вјеронауци за основне школе а камоли у неким већим књигама пише да је једно једино писмо које се треба користити ЋИРИЛИЦА! Цитирам: „Службени језик СПЦ је српски са писмом ћирилицом (чл. 4,ст. 1). Само у изузетно оправданим случајевима може се одступити од ове одредбе у погледу језика за унутрашњу употребу и то само по специјалном одобрењу Светог архијерејског синода. Ћирица је изузетно значајна за очување српског идентитета и прави Србин ће увијек у приватном животу писати ћирилицом,а само у изузетно оправданим случајевима може писати латиницом (пр. страни језик).Наравно сваки писмен човјек треба знати оба писам,али да се служи својим писмом како то чине и припадници других народа,НЕ ВОДЕЋИ РАЧУНА ДА ЛИ СРБИ ТО ЗНАЈУ ИЛИ НЕ ЗНАЈУ ПРОЧИТАТИ“... Мислим да је ово Архимандрит урадио несвјесно и из најбоље намјере,и чак сам се премишљао да ли да прокоментаришем то,али послије размишљања схватио сам да ми нисмо никада били народ који је сакривао своје недостаке и грешке и бацао их под тепих,и да такви никада (као неке наше комшије) не смијемо постати...Дакле увијек рећи истину у лице па била она и најгора... Зато ето молим људе који су у контакту са Архимандритом да му укажу на то и да у будућности не прави такве грешке...и да кажем за све који имају рачуне на том чуду да ако су већ ту и у свом имену,и у коментарима,и у описима,и у дописивању и у било чему користе једино писмо које је НАШЕ-ЋИРИЛИЦУ!...јер када вам испишу имена латиницом (а већ то раде) биће прекасно... Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 03-11-2010 (03-11-2010, 05:45 PM)ЧИЧА КЕЖУЛТРА link Wrote: дакле срамота!нажалост лице књига (фаце боок) је постао хтјели ми то или не нека слика данашње Србије-интернет Србије у најмању руку... На моју велику жалост буђави фејсбук је почео да контролише наше људе, уместо обрнуто! Мислим да је то једна свињарија, где се људи својски ублатњаве, а при чему власник Фејсбкуа ужива. Ужива, јер добија паре, од спонзора, јер му је на порталу 100 милиона чланова, свих говорних подручија, континената из више од 130 држава света. Знам, неко ће рећи, па пронашао сам ту људе које иначе не бих нашао... ја мислим да је то грешка, тачније оптичка варка. Људи су се проналазили и пре фејсбука путем интернета. Друго, толико идиотских група има, и гласања за Перу, Жику, Лазу... затим још бисера на статусу, па до сликања у разним позама, рибама, и фрајерима... не би ли им се неко дивио, и аплаудирао :o кликни за ово, кликни за оно... терајте се у пм.... једноставно угасиш профил ако га имаш, и крај! Сада то изгледа плач мајке Божије! До јуче нису знали шта је то интернет, ни како се пали компјутер, а сада купе компјутер, и нове мобилне телефоне, да буду на фејсбуку ;D Врло паметно... Али што кажу, не можемо сви бити интелигентни! И још нешто. На фејсбуку се иначе преко група и групица контролише мишљење људи у Србији... види се рецимо колико група та и та, подржава чланова и сл. И то је налог за реакцију оних који су и преузели фејсбук од оснивача. Подржавам ово за Ћирилицу! Хиљаду пута је већ речено, да ако могу Бугари, Јужни Срби, Руси да имају своје ћирилично писмо данас, упркос свему, не видим ни најмањи разлог да Срби не сачувају своје. Докле више да идемо том поганом ватиканском реком!? > ![]() Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 03-12-2010 Идол младим девојчицама је управо ова особа. Кажу да звезде гранда лепо певају. Слажем се, имају леп глас. Али код већине се прожима основна некултура, и неваспитање, које иначе човек носи из куће. Жали Боже такве Србије, и таквих идола. После се ја чудим и крстим, када чујем у бусу клинце шта све причају, а у кога да они се угледају, када се ова не скида са ТВ, и новина. Одг: Слика данашње Србије.. - InsaNe - 03-14-2010 Ех да... зато и не треба ништа од деце да нас чуди, кад од малих ногу гледају овако нешто...и они им постају идоли... Био сам у манастиру Привина Глава доста пута (код Шида је манастир, можда је неко и чуо) Отац Гаврило, човек који је многим људима помогао својим молитвама, који чим вам додирне руку зна у чему је ваш проблем... За себе каже да није видовњак, него само човек који осети у чему је нечији проблем и кроз Божију помоћ му помогне... Не тражи никакве паре, тако да није један од многобројних лопова, а такође и мени је помогао у скоро немогућој ситуацији и од тада сам схватио да се свака Његова реч обистинила. Сад да се вратим на тему. Не могу да заборавим Његову изјаву: Највеће зло које влада у Србији је жуто зло. Једно жуто зло је дрога, а то се не може излечити док се не одстрани друго жуто зло = тзв демократе. Други проблем који имамо је што људи као знак Српства показују 3 прста, не схватајући да то није ништа Српско, то показује разилазак Срба, наш знак су три скупљена прста, знак Светог Тројства, како се и крстимо. И трећи проблем тв пинк и њихова гранд продукција, докле год деца од малих ногу то гледају неће бити нормални ни кад одрасту, а то нас води у пропаст. |