Ja te volim Srbijo... - Вечити ДЕЛИЈА - 01-13-2008
Quote:Одбојкаши Србије иду на Олимпијаду!!!
Најбољи одбојакши Србије учествоваће на Олимпијским играма у Пекингу ове године, након што су у финалу квалификационог турнира у Измиру надиграли селекцију Шпаније резултатом 3:2 (24:26, 16:25, 25:19, 25:15, 17:15).
"Плава чета" Игора Колаковића одиграла је последњи дуел од очаја до сјаја и после завршнице само за оне са "живцима као конопцима", заслужено је преузела једину европску карту за олимпијски турнир у Пекингу.
Први сет како и налажу финални мечеви донео је рововску и изједначену борбу. Шпанци су са два везана поена успели да стигну до прве сет лопте код резултата 24:22, али су одбојкаши Србије захваљујући добром блоку, брзо поравнали резултат. Ипак, ривал је након тога појачао игру, организовао две добре акције и стигао до предности од 1:0 у сетовима.
Чињеница да су били толико близу вођству, а препустили славље противнику, као да је психолошки утицала на наш тим. У наставку су изгледали потпуно деконцетрисано, безвољно и млако, па је фуриозно вођство "фурије" од 12:2 био реалан одраз стања на паркету. Након што је селектор Игор Колаковић променио техничара (уместо Николе Грбића у игру је ушао Петковић), екипа је мало живнула, али није било снаге и чаролије да се надокнади велики заостатак - 16:25.
И када су многи мислили да је Шпанија једном ногом на Олимпијади у Пекингу, "плава чета" је показала да се никада не предаје унапред. Много агресивнија и зрелија игра Миљковића и другова дала је резултате већ средином трећег сета, када су Срби повели са 14:10 и онда ношени великом жељом да се нађу на Олимпијади очували предност до краја сета - 25:19.
Смањење вођства противника као да је био ветар у леђа нашем тиму, који је у четвртом сету заиграо без грешке. Рано вођство од 7:2 унело је панику у редове званичног европског шампиона, па је селектор Марсело Мендез покушавао честим изменама да промени стање ствари на паркету. Ипак, њихова кола из минута у минут ишла су све брже низбрдо. Срби су без много муке славили са убедљивих 25:15, "истопили" предност противника, изједначили на 2:2 у сетовима и увели дуел у неизвесну завршницу - одлучујући пети сет.
Српски тим је наставио у истом стилу и одмах повео са 4:1, али су Шпанци брзо направили серију 7:1, преузели вођство и потврдили да нису случајно најбољи тим Старог континента.
Чета Игора Колаковића брзо је консолидовала своје редове, свесна да не сме да пропусти прилику до које су мукотрпно стигли.
Неизвесност је на кратко прекинута приликом вођства Србије 14:13 и прве сет меч лопте, која није искориштена, јер је Бјелица сувише јако сервирао и директно послао "пројектил" у аут. На срећу, и Шпанци су начинили у селедећем нападу исту грешку, па су "плавима" серврали нову прилику за тријумф - 14:15.
И када се чинило да ће напад бити добар недовољно искусни Подрашчанин се "упецао" и још једна шанса отишла је у неповрат. Јанић је у наредном нападу одлично смечовао и донео "трећу срећу" свом тиму, пошто је лопта, од шпанског блока, завршила у ауту.
И коначно после "јурњаве" по целом терену са једне и друге стране, одбојкаши Србије уписали су нови поен - 17:15, бацили Шпанце на колена и оверили олимпијску визу.
(МОНДО)
Свака част момцима... Показали су још једном како се игра и бори за дрес репрезентације. После 0:2, победа 3:2 и пласман на Олимпијске игре. Доказали су да имају велико срце и јак морал, што краси само велике!
Још једном БРАВО и пуно среће у Пекингу.
Ja te volim Srbijo... - milan90 - 01-18-2008
Eво Ђукићевог ширег списка за пријатељску са Македонијом:
Quote:голмани: Радиша Илић (ОФК Београд), Дамир Кахриман (Коњаспор).
одбрана: Антонио Рукавина (Борусија Дортумунд), Марјан Марковић (Динамо Кијев), Ивица Драгутиновић (Севиља), Душко Тошић (Вердер), Немања Видић (Манчестер Јунајтед), Бранислав Ивановић (Челси), Гојко Качар (Војводина), Немања Рнић (Партизан).
средина терена: Дејан Станковић (Интер), Ненад Ковачевић (Ленс), Милан Смиљанић (Еспањол), Бошко Јанковић (Палермо), Милош Красић (ЦСКА Москва), Зоран Тошић (Партизан), Здравко Кузмановић (Фиорентина), Стефан Бабовић (Нант).
нападачи: Никола Жигић (Валенсија), Данко Лазовић (ПСВ Ајндховен), Милан Јовановић (Стандард Лијеж), Ранко Деспотовић (Рапид Букурешт).
Мислим да је убацивање Рнића као и не позивање Стојковића, пољуљало бар моје поверење у њега. 1. је глодарски пропали таленат а други је био најстандарднији играч репке и бољи је од Радише и кад не игра редовно! :nene :nene :nene
Ja te volim Srbijo... - Mayor - 01-18-2008
па шта рећи на овакав састав?!
ђукић је будала комплетна...
Ja te volim Srbijo... - OrtoDelija - 01-18-2008
Од гробарског говеда ништа друго није ни требало очекивати...
Ja te volim Srbijo... - николаБГ - 01-18-2008
Ђукић иначе навија за Звезду, ал јесте говедо продано...
Ja te volim Srbijo... - HITMAN 47 - 01-20-2008
Quote:Короман: Ђука је звездаш, чува нас за дерби!
Ниједан фудбалер Црвене звезде није се нашао међу 22 имена на списку Мирослава Ђукића за пријатељски дуел са Македонијом 6. фебруара. Некадашњи тренер Партизана рекао је да играче није бирао по кључу, већ да је у национални тим позвао у овом тренутку најбоља 22 фудбалера.
Међутим, "прва виолина" црвено-белих Огњен Короман сматра да се он и његови саиграчи нису нашли у комбинацији за меч са Македонцима јер нови селектор не жели да их умара пред "вечити дерби".
"Сви знамо да је Ђука велики звездаш, па неће да се умарамо јер ускоро иде дерби", поручио је Короман са припрема у Италији, а затим продужио у сличном стилу: "Или је то или је и из УЕФА стигла нека препорука да се не позивају играчи Звезде, па нови селектор није хтео да се замера европској кући фудбала".
Осим што ће црвено-бели бити одморни за дуел 1. марта, Ђукић им је уочи вечитог дербија направио још једну "услугу".
Неколико дана након разлаза Партизана и Ђукића, председник црно-белих Томислав Караџић оптужио је дотадашњег тренера да је себичан зато што је у последњем мечу пред зимску паузу против Младости из Лучана у тим уврстио и Бразилца Жуку и Зорана Тошића, који због тога неће моћи да играју на "Маракани".
Двојица везних фудбалера имали су утакмицу суспензије због жутих картона, али су могли да бирају да ли ће пропустити дуел с Лучанцима или са Звездом. Ђукић је одлучио да они буду у тиму против Младости и тако закомпликовао живот Славиши Јокановићу, који ће деби на клупи црно-белих имати у првом пролећном колу против највећег ривала.
(МОНДО)
Ja te volim Srbijo... - Вечити ДЕЛИЈА - 01-24-2008
Quote:Ђука звао и Сулејманија
Миралем Сулејмани трећи је дебитант на списку Мирослава Ђукића за меч са Македонијом. Селектор репрезентације Србије накнадно је, како је саопштено у Фудбалском савезу, за пријатељски дуел 6. фебруара као 23. играча позвао нападача Херенвена.
Уз Сулејманија са списка играча, који је Ђукић објавио 18, јануара, само још голмани Радиша Илић (ОФК Београд) и Дамир Кахриман (Коња) никада нису наступили за сениорску репрезентацију.
Уз ову тројицу играча Ђукић за прву акцију "орлова" у 2008. години рачуна још на Немању Рнића (Партизан), Антонија Рукавину (Борусија Дортмунд), Маријана Марковића (Динамо Кијев), Ивицу Драгутиновића (Севиља), Душка Тошића (Вердер), Немању Видића (Манчестер јунајтед), Бранислава Ивановића (Челси), Гојка Качара (Војводину), Дејана Станковића (Интер), Ненада Ковачевића (Ланс), Милана Смиљанића (Еспањол), Бошка Јанковића (Палермо), Милоша Красића (ЦСКА Москва), Зорана Тошића (Партизан), Здравка Кузмановића (Фиорентина), Стефана Бабовића (Нант), као и нападаче Николу Жигића (Валенсија), Данка Лазовића (ПСВ Ајндховен), Милана Јовановића (Стандард) и Ранка Деспотовића (Рапид Букурешт).
Србија ће до почетка квалификација за Мундијал 2010. године након дуела у Скопљу одиграти још три пријатељске утакмице - 26. марта са Украјином у Одеси, 24. маја у Даблину са Ирском, а седам дана касније у Гелзенкирхену са Немачком.
Квалификације за Светско првенство у Јужној Африци српски фудбалери почеће 6. септембра када ће у Београду дочекати Фарска Острва, а седам дана касније ће гостовати Французима. Противници селекције Србије у Групи седам биће и Румуни, Аустријанци и Литванци.
(МОНДО)
Миралем Сулејмани наступиће за репрезентацију СРБИЈЕ!
Које је вере уопште овај дечко? Сећам се онога "Дрес Сулејманију?" врло добро, али тада сам тек био почетник на Северу, клинац... Знам да је Албанац из Београда и чуо сам да су му родитељи (или један од њих са Косова)... Кажем, за ово друго, само сам чуо.
Ja te volim Srbijo... - Ђоле - 01-24-2008
Quote:Сећам се онога "Дрес Сулејманију?" врло добро, али тада сам тек био почетник на Северу, клинац.
Ако си тада био почетник на Северу онда си то и даље јер ово о чему говориш дешавало се прошле сезоне! :batine
Што се тиче Ђукићевог потеза немам коментар.Поред дечкове националности и вероисповести он је још један из талибанске школе фудбала које ће нови селектор свим силама исфорсирати у свом мандату(Рнић,Радиша Илић...)
Што се Сулејмана о којем ти говориш тиче,ради се чини ми се о локалном политичару из Новог пазара или председнику неког од тамошњих клубова,не могу сада да се сетим.
Ja te volim Srbijo... - Милош - 01-24-2008
У питању је било поклањање дреса сулејману угљанину градоначелнику новог пазара, и финансијеру муџахединских трупа у ратовима '91-'95.
Ja te volim Srbijo... - Вечити ДЕЛИЈА - 01-24-2008
Quote:Вечити ДЕЛИЈА Wrote:Сећам се онога "Дрес Сулејманију?" врло добро, али тада сам тек био почетник на Северу, клинац.
Ако си тада био почетник на Северу онда си то и даље јер ово о чему говориш дешавало се прошле сезоне! :batine 
Када кажем почетник и клинац, не мислим на своје године, тј. старост, већ на године искуства са трибине. Та утакмица са Земуном ми је била једна од првих и тада свакако нисам разумео и знао оно што сада знам (наравно, ово се односи на навијачки живот и свест о њему). Са тобом се слажем да сам почетник (много пута је причано и да они који су прешли 20 и већ дуже година су на трибини, не требају да буду сигурни да представљају нешто битно на трибини), али једном речју хоћу да ти кажем да није исто дете из забавишта и из првог основне... Само си ме погрешно схватио namigivanje ...
Али да не испадам из теме.. Значи, истина је оно што сам и мислио. Нисам, кажем, био нешто посебно информисан за њега. Знам да је код Крчмаревића у младој редован, али изгледа да је очигледно да му место није у нашој националној селекцији...
ПС. Ђоле, мого си бар да гледаш одбојку, ако ниси био у могућности да дођеш у Шумице, а не да мени причаш оно што знам... :finger Зезам се namigivanje
|