Delije
ФК Црвена звезда 2011/12 - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Thread: ФК Црвена звезда 2011/12 (/showthread.php?tid=1693)

Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - Djuka_zivi_za_Zvezdu - 07-22-2011

Па, Звездаш, о томе се ради. Без оне ствари се у сватове не иде. Морао си онда неког из омладинског погона да прекомандујеш, односно да га спремаш још током прошле сезоне. Овако, немамо штопере, а немамо изгледа ни паре, што је невероватно. Поставља се сада питање који је смисао наших спонзора. Немој ми рећи да "Газпром" нема да нам да новац за иоле озбиљнијег штопера? Шта онда тај "Газпром" спонзорише? Што није пао договор да неког из резервног састава Зенита пошаљу у Звезду?
Што се Кадуа тиче, ево, спреман сам да се кладим да ће бити играч кога нико жив неће смети да стави на клупу. Живи били, па видели!

Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - rukometas_bg - 07-22-2011

Који је смисао наших спонзора?
Ако желиш да играш европско такмичење, за неко основно функционисање клуба ти је потребно око 10 милиона евра по сезони. На то додај и заостала дуговања према играчима, враћање кредита.
Ти као да не схваташ да живимо у трулој држави, да нико неће да улаже у нешто што није његово. Па нама је Филип Цептер за генерално спонзорство нудио 500 000 евра годишње. Шта би радили са тим парама?
Какве спонзоре имамо треба да будемо срећни што им је уопште пало на памет да уложе у нас. Али они су потписали уговор, зашто би давали нешто преко уговора што им није обавеза.
Наш проблем нису наши спонзори, него што не продајемо више играче за озбиљне паре. Кад кренемо опет да продајемо биће далеко лакше.
Без спонзора које имамо могли би само да ставимо катанац на Маракану.

Зенит није могао да нам пошаље штопера из резервног састава јер смо пребукирани са странцима. Потребан нам је домаћи штопер, а тешко га је наћи.

За Кадуа могу и ја да се кладим да неће бити прва опција, већ да ће бити Димитријевић и Евандро.

"Газпром" је такав спонзор да му је милион евра за квалитетна појачања да нам пружи смешна цифра. Али, они за сада не дају ништа. Зашто је то тако, не знам. Немогуће је да ми немамо жуту банку ни за домаће играче!? Све што доводимо су играчи за џабе од Рамба Петковића. Ево, и "Телеком" нам је спонзор. Па, опет ништа!
А, што се дугова тиче, о томе сам већ писао. Нико појма нема колики су то наши дугови. Дај бре нека кажу цифру, нека јасно прикажу шта смо вратили, да ли смо опет нешто задужили....Овако, стално се оперише са термином "велики дугови", а нико појма нема колики је то дуг!

И још нешто. Пошто кажеш да је требало да доведемо домаћег штопера, са чиме се ја слажем, поставља се питање- што га нисмо довели? Већини играча у држави сан је да игра за Црвену Звезду. Сигурно је сваком од младих играча далеко боље да игра код нас, јер то му је шанса да се прода, него да игра у неком свом селу где такође углавном не прима никакву плату. Али, проблем је што код нас долазе приватни играчи разноразних менаџера и ако се у тој причи не пронађе финансијска комбинација за неког од њих, онда и не доводе никог.

Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - rukometas_bg - 07-22-2011

Гаспрому то јесте смешна цифра, али зашто би давали новац ван уговора.
И Телеком нам је спонзор, али новац од спонзора иде на функционисање клуба и санирање дугова. Не можеш да све дајеш на довођење играча. Сви заборављају да поред обештећења ти том играчу треба да дајеш и плату која није мала.

Нико не зна колики су сад дугови, али се зна колики су били кад је Лукић дошао на чело клуба. Имали смо кредите преко 13 милиона евра, позајмљивачима се дуговало око 4-5 милиона. Ту су били и дугови према бившим играчима. Део тих дуговања се вратио, али је питање да ли смо се додатно задужили. Ако је управа успела да врати и милион, а да се додатно не задужи то је успех.

Одговорио сам ти што нисмо довели домаћег штопера. Нама је потребан играч који ће одмах да има квалитет за прву поставу. Добри домаћи штопери коштају много и немају намеру да играју у Србији, а просечни нам не требају. Мени не пада на памет ниједан домаћи штопер ког би могли да доведемо.
Класичан пример су ти тумбаси који су морали да формирају штоперску линију од странаца и то странаца још сумњивијег квалитета од сваког нашег појачања. Покушава се нешто са позајмицама, али видећемо шта ће бити по том питању.
Мени је драго да се не задовољавамо просеком и да јуримо квалитетне играче.

Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - Делиград - 07-22-2011

Највећи проблем што се тиче "случаја Вилотић" је што је Роби вруће главе изашао пред лешинаре. Тај прљав веш се требао опрати у свлачионици. Шта да се ради - жив човек греши. Добра ствар је што је постигнут компромис јер је то у интересу Звезде.
Што се тиче екипе и клуба уопште, рекао бих да је стање боље него прошле, а поготову ранијих сезона. Оно што нас ове сезоне највише притиска је то што претходне 4 сезоне нисмо узели титулу. Да није тога ситуација би била доста добра. Ако је веровати управи, а има основе за то, дугови су смањени спонзори су доведени, да није репова из прошлости функционисали бисмо најнормалније. Игру имамо и мислим да смо ове сезоне доста квалитетнији и бољи у односу на главног конкурента за титулу. У том смислу ме највише брине толеФС-заједница суперлигаша-судијска организација.
Што се тиче европе надам се да ћемо избацити Вентспилс, а за нешто више ће морати да се намести много тога.

А, какав смо иначе уговор са "Газпромом" потписали? Има ли негде било каква ставка објављена из тог уговора, па да видимо шта они нама уопште дају. Како можемо да знамо да ли нам уопште нешто дају.
Што се "Телекома" тиче, па боље онда да ништа нису дали. Нама је потпуно свеједно да ли имамо дуг од 25 милиона евра или 23 милиона евра. Ни једно, ни друго, не можемо да вратимо. Али, сада се ту поставља оно кучно питање- колики је заиста наш дуг?
За штопера се слажем, само за таквог мораш да даш паре. И то је показатељ да се о том проблему раније није размишљало. Зашто из омладинског погона нису припремали неког читаву прошлу полусезону и да сада дође у први тим као спремљен играч? Овако, дошли смо у јако незгодну ситуацију, јер нити имамо пара, а немамо ни штопере. Ако би нам Рамбо неког за џабе послао, то би можда добро дошло. Е, тако се клуб не води.

Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - neso.l - 07-23-2011

(07-22-2011, 09:26 AM)Djuka_zivi_za_Zvezdu link Wrote:Не слажем се, посебно не за напад. Једини класичан шпиц је КАлуђеровић. Остали су више нападачи, али не класични.
Средњи ред нам је такав, а то можеш да видиш из извештаја, да је наш главни кратор игре и даље Каду. Све се на њему базира. То је катастрофа.
А, одбрана је чист криминал. И ту се показује неозбиљност. Ми доводимо, ако доводимо, штопера пред почетак сезоне. Па то није нормално! Уместо да је доведен раније, да је прошао припреме, ми данас никог немамо квалитетног на том месту.

Први пасус - Мезенга је доведен као нападач-центарфор а осим тога и Борха.Друга је ствар што у плановима тренера Борхи намјењена десна страна гдје се он добро снашао.Ако сам добро протумачио информације приликом његовог доласка он је увијек био класичан центарфор.Ова твоја тврдња може проћи једино ако си мислио у контексту да Андрија не може играти ништа друго а ова друга двојица могу и по крилима.

Други - Ако сви остали играчи које имамо на располагању буду здрави Каду неће бити прва постава, то је веома очигледно.Људи на којима се базира и средина и читав тим су Ковачевић, Евандро и Димитријевић.Сад хоће ли улазити као резерва или у неким утакмицама почињати због картона или повреда набројаних, то је друга тема.

Трећи - Одбрана је великим дијелом и сплет несрећних околности (од којих су се неке десиле прије пар дана).Да имамо на располагању здраве и "нормалне" Адија, Вилотића, Ћосића и Михајловића ово уопште не би била тема..Мада се слажем да је након Адијевих неразумљивих потеза требало раније мислити о довођењу још једног играча али онда се отвара питање да ли довести просјечног штопера ЈСЛ или (вјероватно) покушати продати Адија да би се од тих пара тражило озбиљније рјешење...

Да резимирам, ако све гледаш са искључиво лоше стране онда можда можеш да имаш право али ако реално погледамо мислим да није све тако лоше..

Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - Мобилисан - 07-23-2011

Ђука оволико негативне енергије у постовима нисам одавно видео. Пратим дискусију и твоје аргументе који баш и нису на месту. Искрено ћу ти рећи, не постоји фудбалска екипа на овом свету у којој не постоје различита мишљења, што је свакако и добро, међутим, некад одређени фактори могу да утичу на то да дође до вербалног па и физичког сукоба особа са различитим мишљењима. Ово ти причам као неко ко је играо фудбал 7 година и уверио се у ово што сам ти написао. Грешака је било и биће, ту су да се исправљају и да се спречи њихово поновно појављивање.

Друга ствар, наша вера проповеда да опраштамо грехе. Из овога можеш закључити о коме причам. Са спортске стране њих двојица су учинили грешке које се могу опростити. Наравно, треба их у одређеној мери санкционисати, јер на тај начин увиђају где су погрешили и изазива се кајање због почињених грешака.

Генерално, као што је и НЕШО рекао, ми имамо квалитетну одбрану ако занемаримо сва дешавања у претходних 20ак дана. Ћосић, Ади, Вилотић, Тошић, Микић, Рељић, Михајловић су класини играчи одбране, да не придодајем ту играче који могу да играју ту као принудно решење. Не слажем се са твојом констатацијом да нам Каду креира игру, колико знам то су Евандро, Димитријевић и Ковачевић као прве опције, ту је и Лазовић који има осећај за лопту и све је бољи, па тек онда Каду, који сложићеш се са мном, уме понекад да изненади и самог себе добром лоптом. Што се тиче самог напада мислим да би требало да убацимо Ожеговића или неког другог омладинца, не да попуњава рупу већ да стиче искуство које ће му донети доста тога доброг.

А што се тиче одласка Перовића, моје скромно мишљење је да смо довољно чекали да експлодира, нисмо у таквој ситуацији да можемо да се шврћкамо и да комбинујемо.

Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - Djuka_zivi_za_Zvezdu - 07-23-2011

Ево, мени је драго да ви толико верујете у ову екипу. Искрен да будем, ја не верујем ни мрву једину у овај тим. Али, продао бих самог себе да ме играма на терену демантују. Пазите, даће Бог да све ово што ви пишете буде испуњено од А до Ш. Да дуплу круну узмемо и да уђемо у групу за ЛЕ. Наравно, сваку утакмицу ћу ићи, бодрићу тим, грло ћу цепати, последње паре издвајати да их било где гледам, али никада у животу нисам био скептик као пред ову сезону. Чак и онда када је Дан Тана отишао и када смо онако скупљени с коца и конопца склепали неки тим, мањи сам скептик био. Али, дај Боже да сте ви све у праву.