Delije
Пенал или не? - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Thread: Пенал или не? (/showthread.php?tid=1946)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Одг: Пенал или не? - Antipolitika - 05-29-2014

Слажем се са тобом Кизо, поготово кад је у питању ФК "Борац", екипа која је годинама против Звезде остављала душу на терену, за разлику од утакмица са конкурентом...

Одг: Пенал или не? - Antipolitika - 08-09-2014

Наша тема се наставља и у новој сезони... Како смо кренули са њом(од 1. кола пролећног дела), Звезда је избила на прво место и ту се задржала до краја, а тако нешто прижељкујемо да се настави и у новој сезони...
          На данашњој утакмици на задовољство свих нас, мислим да је игра наше екипе била у првом плану и да се судије нису пуно истакле, а што и јесте суштина добро обављеног посла примене правила фудбалске игре. После, по мом мишљењу баш слабо одсуђеног дербија, судија је данас, са својим помоћницима добро одрадио посао, рекао бих без грешке, тако да не бих посебно истицао као спорну ни једну ситуацију. У томе су му свакако коректношћу помогли играчи обе екипе (није било јачих стартова и приговора тако да је све прошло без жутих и црвених картона). Једном речју, у сваком погледу, веома добар почетак.

Одг: Пенал или не? - Antipolitika - 08-10-2014

На утакмици у којој је наш конкурент срећно победио виђена је једна спорна ситуација у 89.минуту када је одбрамбеног играча домаће екипе лопта погодила у руку (1:39:31 на снимку). Мислим да је судија исправно поступио и није досудио казнени ударац, из разлога што је играње руком било ненамерно (рука у природном положају), као и из разлога јер је одбрамбени играч био заклоњен нападачем испред њега који је промашио лопту.

Одг: Пенал или не? - Antipolitika - 08-17-2014

На утакмици на нашем стадиону није било неких значајнијих спорних ситуација, у смислу да је суђење заиста било на нивоу. Истакао бих 3 ситуације: прва у 23.мин када је Савићевић био у продору, и дошао у благи контакт са одбрамбеним играчем након чега је и пао на неких 18 м од противничког гола, а судија по мом мишљењу исправно није досудио прекршај пошто је већ изгубио контполу над лоптом и није била у његовом поседу. Друга је ситуација код другог гола, када је судија исправно поступио и није свирао прекршај над голманом гостујуће екипе који је налетео на нашег нападача (1:41 на снимку). И трећа, можда и једина грешка судијске тројке, је виђена у 92.мин када је грешком сигнализиран офсајд при нападу наше екипе и ако није био. Све у свему, још једно сасвим добро суђење на утакмици наше екипе, и што је још важније још једна изузетно добро одиграна утакмица.

Одг: Пенал или не? - Antipolitika - 08-17-2014

На утакмици конкурента истакао бих 3 ситуације, и то све из првог полувремена. Прва се догодила у 20.минуту, када је црнопути нападач домаћих био у продору у казненом простору, а одбрамбени играч гостију му је на исправан начин(исправним стартом) избио лопту (1:44 на снимку). У 26.минуту, судиује су исправно поступиле и допустиле да се акција настави (тј није сигнализиран офсајд)-2:08 на снимку. Исто бих рекао и код ситуације из 27.минута, приликом постизања другог гола (и ту бих рекао да је нападач ипак био у линији са одбрамбеним играчем и да је гол регуларан). Све ове ситуације су у току преноса поновљене пар пута, из више углова те се свакако могао остварити  значајно бољи увид, него на основу овог скраћеног снимка. Све, у свему мислим да је судијски посао добро одрађен и да значајнијих грешака није било.

Одг: Пенал или не? - Antipolitika - 08-24-2014

Синоћ је у Новом Саду одиграна једна коректна утакмица без неких јачих стартова и спорних ситуација па је судијском тиму знатно био олакшан посао. Мислим да су прекршаји у главно правилно досуђени, 4 жута картона оправдано показана (по 2 на обе стране) и да се може рећи да је и на трећој узастопној утакмици нашег клуба у овој сезони суђење било добро. Најбитније је да је остварена трећа узастопна победа без примљеног гола.

Одг: Пенал или не? - Antipolitika - 08-24-2014

Са стадиона ЈНА на нету нисам нашао неки дужи преглед најзанимљивијих ситуација већ само овај са головима... Једино што је вредно пажње са тог снимка је ситуација која је претходила казненом ударцу и првом голу домаће екипе. На снимку је то на 0:03, и у том моменту се види да је одбрамбени играч играо лопту руком која је у неправилном положају и на тај начин блокирао ударац, након чега је судија исправно реаговао и досудио казнени ударац. По неким извештајима које сам прочитао, чини ми се да утакмица није била садржајна и не помињу се неке спорне ситуације ни инциденти.

Одг: Пенал или не? - rukometas_bg - 08-24-2014

Одавде се види боље.
Где је требала рука да му буде па да је природан положај?

По некој мојој перцепцији рука му је у природном положају и напуцана је. Али исто тако да сам судија, свирао бих пенал у оваквој ситуацији ако лопта иде у гол. Мада можда то није по правилима  ;D

Одг: Пенал или не? - Antipolitika - 08-25-2014

Дефинитивно бољи кадар који синоћ нисам могао да пронађем обзиром да се дефинитивно њихове утакмице слабије прате и има много мање окачених снимака на нету од утакмица нашег клуба...  Невероватно је да се на снимку са запада чини да је рука подигнута и да га тад погађа лопта у руку, а на овом се стиче утисак да су руке у доброј мери исправно држане приликом уклизавања и блокаде,  обратити пажњу и на положај главе  (поглед му у опште није усмерен ка нападачу и лопти него позади). Свакако се на основу свега тога може причати о исправности судијске одлуке. Оно што је битно ствар за судију је то да није битно да ли лопта иде у гол или не приликом шута (једноставно свира руку на исти начин како би је свирао и да се ситуација догодила на средини терена). 

Одг: Пенал или не? - Antipolitika - 08-30-2014

Почео бих са констатацијом да сам просто изненађен добром арбитражом и на четвртој узастопној утакмици наше екипе у овој сезони, а знајући какво је скандалозно суђење било претходних година на теренима прве савезне лиге...  Данас сам утакмицу посматрао са источне трибине и имао прилике да се уверим да су све судијске одлуке на данашњој утакмици биле на месту (сви офсајди који су досуђени у првом полувремену против наше екипе су били, прекршаји на утакмици у главном правилно суђени, картони исправно показани), тако да не бих имао да истакнем ни једну ситуацију као спорну...  Евентуално бих истакао као дискутабилно, ситуацију из 92.минута када је досуђен офсајд на другој старани терена од положаја на којем сам био (мислим Ракићу), а нисам баш сигуран да ли је био оправдан... Чекам да се окачи неки детаљнији преглед па ћу евентуално окачити и прокоментарисати...
          Задовољни борбеношћу играча и хтењем, чекамо следећу утакмицу наше екипе.