![]() |
ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10) +--- Thread: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! (/showthread.php?tid=1553) |
Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! - Darko - 06-16-2010 Никола Лазетић у наредној сезони неће бити члан ФК Црвена звезда. На окупљању фудбалера поводом почетка припрема за наредну сезону, председник Владан Лукић је изјавио да иако је искусном "везисти" и досадашњем капитену истекао уговор постоји могућност нових разговора. Међутим, Лазетић мисли супротно и јавности се обратио саопштењем које преносимо у целости. Посебно је у свему нагласио лош однос спортског директора Ивана Аџића. - Желим да се обратим српској фудбалској јавности и навијачима Црвене звезде на овакав начин, писменом формом, јер не бих желео да било која моја изјава пре или после овога буде протумачена погрешно. Не верујем да је потребно да наглашавам, али нека се још једном чује да сам звездаш целим срцем и да моја коначна одлука да не продужим уговор ни мало не може да промени мој однос са клубом, навијачима и саиграчима! Моја одлука је коначна и донео сам је из више разлога. Пре две године сам се вратио у Црвену звезду, и тада направио велику прекретницу у свом животу. После осам пуних година играња у најјачој лиги на свету, италијанској Серији А, одлучио сам да се вратим и тиме у потпуности задовољим своје личне потребе (поред играња у вољеном клубу, желео сам да будем са сином Луком). Одмах сам ставио до знања, себи, али и свима око себе да ми новац није био примаран, и да сам са милионским примањима у иностранству дошао у Звезду и потписао двогодишњи уговор, према којем сам имао прве године 200.000, а друге 250.000 евра. У моменту потписивања уговора у клубу су били играчи (Короман,Клео, Броновицки, Гај, Шишић, Паркер, Џеферсон...) који су имали примања око 300.000 евра! Јасно је да од старта нисам желео да се ни по чему издвојим, па сам пристао и на много "скромнији" уговор. Такође, потпуно искрено, као и сваки други звездаш сам у другој години свог боравка у клубу дао пуну подршку новим људима који су имали нову енергију и, као и сви навијачи кренуо у трку за освајање бар једног трофеја. Пред крај сезоне смо освајањем националног Купа урадили оно чиме данас сви треба да се поносимо. Ја сам као капитен Звезде посебно поносан и срећан, али желим и да подсетим на добро познате разлоге због којих смо три кола пре краја изгубили титулу првака. Посветио сам се свом послу у Звезди од почетка до краја потпуно искрено и одано. Више нисам могао и умео. У пар мечева сам морао да паузирам због повреде или картона, али и ту сам показао своју љубав према клубу, јер сам одлазио о свом трошку и на сопствени ризик, али увек у договору са клубом, да се лечим и код фамозне докторке Маријане само да бих се што пре вратио на терен. Имао сам сјајан однос са свима, од саиграча и тренера, преко људи у клубу до навијача. Сада, када сам завршио своју мисију у Звезди желим свима да се захвалим, али и да изразим убеђење да сам се клубу и навијачима одужио играма и понашањем на терену и ван њега! Био сам капитен једној младој екипи која је показала више него сто може и вратила навијачима и клубу један трофеј, али и нешто вредније од трофеја, враћена је вера у боље сутра! Нисам љут на клуб, јер потпуно разумем ситуацију у којој се налази! Али сам разочаран начином на који је Иван Аџић разговарао са мном! Ако изоставимо чињеницу да ме је позвао последњег од свих играча на разговор, два дана пред почетак припрема и ако изоставимо чињеницу да ми је истекао уговор и да је знао да је моја жеља била и да останем у Београду, да желим да играм са Звездом у Европи и да желим да будем са својим сином, питам се зашто је чекао последњи дан да ме позове и понуди ми услове које је могао да понуди и пре одласка у Америку? Без обзира што сам очекивао да као капитен тима будем позван први на разговор и да директор поразговара са мном, да анализирамо заједно неке детаље из претходне сезоне, чује мишљење свог капитена о стварима кроз које смо заједно прошли и треба да прођемо, све је на крају изгледало, најблаже речено неозбиљно. Директор ме је позвао и наш разговор је трајао читавих пет минута! Није било ни речи о дугу клуба према мени, а он је огроман! Није споменут ни план за следећу сезону (амбиције клуба и играчки кадар) и моја улога у истом! Уместо спортске приче и разговора о свему ономе сто нас чека у наредној сезони која ће бити много али много тежа него претходна (показали смо да можемо) директор ме је прво на веома ружан, некултуран и увредљив начин (уличним речником) критиковао да нисам био професионалац, да сам играо када сам хтео, да сам се "зез.." целе године и да нисам имао значајну улогу у тиму. После такве поставке ствари са његове стране, уговор који ми је понудио на годину дана са дупло мањим износом је изгледа само био начин да ја не потпишем нови уговор и тако ја будем једини и искључиви кривац. И као такав будем приказан у јавности. Желео сам да останем и било је места разговору и договору око уговора. Али начин, време па и ситуација да су случајно или намерно сви остали (председник, генерални секретар...) били на неком службеном путу баш на дан када су мене позвали на разговор ми је јасно ставила до знања став клуба. Мени је то било довољно да схватим о чему се ради и да донесем коначну одлуку! Напуштам Звезду, јер ништа од овога, најблаже речено - није истина. Мој однос према клубу, од тренутка када се уђе у свлачионицу, па преко изласка на терен и одласка са стадиона био је нешто много, много више! Одлазим поносно - закључено је у писаном саопштењу Николе Лазетића. Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! - Тони92 - 06-16-2010 Мени ово делује као класичан чин фудбалера који мисли да је измислио фудбал само јер је био капитен најтрофејнијег српског тима,па мисли да заслужује да га зову првог на разговор и простру црвени тепих...можда и грешим.У сваком случају,хвала за све Лазо! Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! - Ђенерал - 06-16-2010 Мени се чини да Аџић треба да се тера у три лепе пичке материне!!! Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! - Skrimo - 06-16-2010 (06-16-2010, 04:36 PM)Ђенерал link Wrote:Мени се чини да Аџић треба да се тера у три лепе пичке материне!!!такође Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! - HITMAN 47 - 06-16-2010 И мени се чини да ''ти се добро чини''. ;D Тони, млад си и ценим да не видиш суштину ствари. Дечко је био капитен Звезде, зна се шта је капитен једне екипе, зна се чему та хијерархија ... Уосталом у овом сапштењу је тако фино све написано, и скоро па сам потпуно сигуран да је тако и било ... Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! - Red Star Forever - 06-16-2010 Само неко ко има корист од ове приче може да стане на страну Аџића, једне неотесане и необразоване сељачине, која је нажалост била и наш капитен... Није ни Лазетић идеалан и цвећка, али што рече Никола, скоро сам потпуно сигуран у сваку његову писану реч! Брука и срамота, почели су нажалост да праве и грешке у корацима, личне и сл. Пижон је прва лична, друга лична су продате утакмице након губљења титуле, саопштења и бламирања, ово је трећа лична... Ако се не варам у баскету се броји до пете а онда: НАПОЉЕ!!! Али сви до једног!!! Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! - InsaNe - 06-16-2010 Још који дан и рачунај не на 5, него на 6 личних... Видимо како је кренуло, тако да немојте да нас ишта зачуди кад почне нова сезона, надам се да грешим али чини ми се да ће бити много много тежа него протекла... Што се тиче Пижона, њега треба рачунати као црвени картон, а не као личну. Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! - Тони92 - 06-16-2010 (06-16-2010, 04:51 PM)Никола Д/С link Wrote:И мени се чини да ''ти се добро чини''. ;D Па јесте,ал опет не можемо бити сигурни да ли је лепо пренето ово саопштење,сви смо се наслушали разних глупости од стране новинара.Али ако је истина,ја сам први у реду да се,најпре Аџић,а онда и сви остали редом терају из Звезде! Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! - Igor_RS - 06-16-2010 А да мало искулирамо са тим терањем?? Да сачекамо мало, па ћемо онда реаговати? Наставите са темом даље... Одг: ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!! - Mikelandjelo - 06-17-2010 Посљедњи пут ми је овако жао било кад неко одлази кад је отишао Стојке у Нант ... ![]() |