Delije
Слика данашње Србије.. - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: Слика данашње Србије.. (/showthread.php?tid=1443)

Одг: Слика данашње Србије.. - Neca - 09-03-2012

Слика данашњег света,нисам знао где да ставим,али свакако има везе и са Србијом.

Одг: Слика данашње Србије.. - UrbanBaby - 09-03-2012

АЛАРМАНТНО!
У задња три дана пет избадања ножевима на јавном месту усред бела дана.
На Карабурми отац избо жену и сина (није у стану као што пише у новинама, клали су се насред улице). Младић избоден ножем на базену 11 Април (јавно место, мала деца се купају), у Сремчици на аутобуској окретници избоден младић, у НС у тучи младић убоден ножем у стомак, на Карабурми навијач насрнуо ножем на полицајца...

Ако ово не престане, нама не требају непријатељи. Истребићемо се сами.

Одг: Слика данашње Србије.. - Сале90 - 09-23-2012

чанкова свињска глава. >Sad

Сулуди ненеад чанак убиј стоку Београдску!

Одг: Слика данашње Србије.. - Сале90 - 10-24-2012

>Sad

http://www.pressonline.rs/sport/fudbal/ekstremi-vredjali-srpske-zrtve

Одг: Слика данашње Србије.. - MACAK - 10-25-2012

Нож.жица,Сребреница нам се омлатила о главу.Због глупог ребуса форса дозволили смо да нам балије враћају овако.Ми у Сребреници нисмо клали и давили жицом и то на суду доказују наши генерали и политичари.Да се на време кажњавју ментоли неби до овога дошло.Треба избацити потурчену браћу у нај нижи ранг па нек се тамо глупирају.Чега се паметан стиди стим се будалапоноси.

Одг: Слика данашње Србије.. - Red Star Forever - 10-26-2012

(10-25-2012, 11:01 AM)MACAK link Wrote: Ми у Сребреници нисмо клали и давили жицом и то на суду доказују наши генерали и политичари.

Jeдна много битна и пре свега истинита реченица... Срби се никада нису поносили убијањем непријатеља на овај начин, поготово не оних који су то нама радили у последњих 100 и више година... Све ратове, посебно ослобађајуће, Срби су добијали херојством, војничким лукавством и срцем које куца за слободну и вољену отаџбину... Чим је кренула прича око за око, настадоше проблеми, ратне победе се претворише у поразе за преговарачким столом, појединачни злочини учинише пред светом Србе лошим момцима итд. ...

Србијо, буди поносна, јер се ових дана слави победа у Кумановској битци, победа која је отворила врата слободи на Балкану... Победа која је отерала Турке са балканског полуострва, победа која је изнедрила велике војсковође чије вештине и знања и данас проучавају на најпрестижнијим војним академијама у Америци и западној Европи... Такви Срби и таква Србија требају да се славе у овој земљи и на стадионима које посећују српски навијачи!

Одг: Слика данашње Србије.. - Kapetan Kuka - 10-27-2012

РСФ, немој погрешно да ме разумеш или да помислиш да сам нацистички или логорашки настројен. Али свака ратна победа у Отаџбинском рату па чак и та Сребреничка по мом мишљењу стаје раме уз раме са Кумановском, Мојковачком или Брегалничком јер то је исто била борба за слободу а не агресија а то знаш и сам без тога да ти ја пишем. А то што су издајничка власт, и белосветски олоши од медија од Сребренице направили нови Аушвиц за то ме страшно заболе, јер знам која је права истина ту. А истина полако излази на видело и српски народ ће ту наметнуту анатему скинути са свога имена кад-тад. Ја се такође никад нисам дивио том кретенском покличу, шта више јежио сам се кад бих га чуо и било ми је криво што српски народ то прихвата као неко херојство..
А то што се ови чика Митини болесници, образ и остале такозване "патриотске организације" диче таквим паролама то само говори колико мозга имају, колико су образовани и колико познају српску историју. Од свега највише боли чињеница што такве ментоле стављају у исти кош са Делијама и осталим истинским патриотама.

Одг: Слика данашње Србије.. - Red Star Forever - 10-28-2012

Ништа те брате мој нисам погрешно схватио, а ни ти мене претпостављам... Ништа нисам ни рекао, ни једном речју споменуо сребреничку битку и било коју битку за слободу српског народа из отаџбинских ратова деведесетих година... Само сам, као што си и сам у даљем писању приметио, био против тих и таквих поклича са наше стране... Можда у афекту и не знам ни ја каквом стању могу да певам о томе, али какве бре везе имају Срби са ножем и жицом??! То су методе усташа, немаца, бугара... И њима сличних!

Одг: Слика данашње Србије.. - Kapetan Kuka - 10-28-2012

(10-28-2012, 07:21 PM)Red Star Forever link Wrote: Можда у афекту и не знам ни ја каквом стању могу да певам о томе, али какве бре везе имају Срби са ножем и жицом??! То су методе усташа, немаца, бугара... И њима сличних!

Разумели смо се и делимо исто мишљење. То је најбитније. Читајући твој упис, учинило ми се, а не знам како да се можда да кажем а да те не увредим "стидиш" Сребренице. А познавајући твој препознатљиви националистички стил писања никако ми се није сложио са овом мојом помисли и констатацијом. Препао сам се да ниси случајно загазио и ти у ову сулуду проевропску реку. Нисам посумњао ни једног тренутка само је то био неки да кажем црв сумње, јер писана форма мишљења увек може да се протумачи на други начин него као што заправо јесте. Да не дужим превише, све у свему разумели смо се Wink . Уздравље !!!

Одг: Слика данашње Србије.. - UrbanBaby - 11-15-2012

http://www.vaseljenska.com/drustvo/srbiju-ne-zanima-besplatna-struja/

Владан Петровић сматра да његово постројење није прихваћено у Србији, јер је „наш народ против свих новина“. Испричао је анегдоту о увођењу телефона у Србији.

„У то време живео је неки инжењер Пантић из Богатића код Мачве, који је радио у Сименсу. Пошто је стекао велики иметак, решио је да дође у Србију и уведе телефоне. У листу „Видело“ објавио је конкурс на који могу да се јаве сви који хоће да уведу телефон. Једини који се јавио био је индустријалац Ђорђе Вајферт, који је имао пивару. Панта потом оде код министра војног Свете Николића и замоли га да прво њему уведе телефон како би народ следио његов пример. Министар га доведе до прозора, показа му три коњаника и рече да му бољи телефон од њих не треба. Панта онда замоли Косту, помоћника министра, да уведе телефон у министрову канцеларију када овај буде био одсутан. И он пристаде. Када се министар вратио, Коста га позва из своје канцеларије. Министар подиже слушалицу и када препознаде његов глас, спусти слушалицу и поче да га тражи испод стола и у ормарима. Пошто га није нашао, онда је својим службеницима рекао да ништа не дирају док не дође поп да види да то није нешто против бога. Тако је Србија последња у Европи увела телефоне, а Панта се дао на пут у Америку и никада се није вратио“

„Наша земља се понаша као да јој ништа није потребно. Ми ћемо радије да купимо технологију од странаца. С једне стране имамо младе који су најбољи на свету, а с друге немамо самопоштовање и сигурност у себе. Тако ће се десити да постројење продам странцима, а онда ће Србија да га купи од њих по много већој цени“