![]() |
Митови,легенде предања и обмане о историји - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Митови,легенде предања и обмане о историји (/showthread.php?tid=1435) |
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - KizaLion - 10-02-2009 (09-29-2009, 11:51 AM)Red Star Forever link Wrote: [quote author=николаБГ link=topic=3657.msg71308#msg71308 date=1254223066] Тачно тако... Али ми није јасно откуд тамо толико људи који су спремни да раде против свог народа, шта је то ушло у њих, какво зло их је спопало??! [/quote] Бојан Пајтић има највише утицаја у Војводини, он је главни аутономаш иако је у Тадићевој партији, мада то ништа не значи, Тадић не може да га макне. Смета му. Пајтић је пуно јачи од Чанка. Искомплексиран смо народ па немој да те то изненађује никола, ми смо сами себи опасност него мађари, хрвати... Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - дрвосеча - 10-15-2009 Мало смо се успавали.. или имате занимљивости у претходно постављеном материјалу. ---------------------------------------------------------------- ВОДИЧ ЗА СРБЕ ПОЧЕТНИКЕ 1804-1941 Рецензије Василије Крестић Оно што се незаобилазно намеће као закључак после читања овог Водича, Сл. Турлакова, јесте то да ову књигу чини скуп оштрих и оригиналних запажања која одударају од општих ставова наше важеће историографије посматраног периода, али све са намером да се пропусти, у нашој прошлости и нашој историји, сагледају што објективније, да буду очишћени од погубних наслага наметнутог нам југословенства, као и идеолошких потреба и погрома, и да, управо због тога, делује поучно и окрепљујуће. Могло би се чак рећи, да овај Водич, у том погледу, ставља читаоца пред један чисти (очишћени) српски хоризонт, да му дочарава чисто српско небо, и да, не само мање упућеним читаоцима, већ и осталима, указује на многе разлоге свега онога што нам се дешавало у прошлости, а што нам се, у много чему, понаваља и данас. Писан јасно и прегледно, језиком који је сваком иоле школованом човеку доступан и разумљив, овај Водич, и због свега оног што је речено, заслужује да буде објављен и подржан, и у то име ја га топло препоручујем. 30. марта 1999. Драган Недељковић Човек широке и разнолике културе, а неумољивог критичког духа, др Слободан Турлаков је понудио своје виђење српске историјске судбине, усуђујући се да плива против матице. Бацајући свој, сасвим лични, поглед на српску прошлост у ово доба кад су на провери све раније признате вредности, др Слободан Турлаков не штеди ни највеће ауторитете, којима проналази слабе тачке, указује на њихове недоследности или наивности, открива њихове заблуде, често врло племените, које је, међутим, потоњи историјски развој оспорио или потпуно одбацио. Турлаковљеви судови о Николи Пашићу или о Слободну Јовановићу покадшто, обожаваоцима ових угледника, могу да зазвуче непријатно, али Турлаков ништа не казује напамет, него сваку тврдњу поткрепљује чињеницама или доказима. Пред нама је дело колико изванредног зналца толико страственог аналитичара: сасвим нонконформистичка повест српског народа, у којој су немилосрдно критички осветљени њени протагонисти. Тим до непријатности проницљивим анализама треба поклонити пажњу. Реч је о новом звуку у нашој историографији. Др Слободан Турлаков је поднео своје дело на оцену најеминентнијим историчарима, који су о њему изрекли како завидне похвале тако и критике. Аутор се сигурно није оглушио о мишљења таквих ауторитета у историјској науци какав је академик Василије Крестић. Управо захваљујући изоштреном критичком односу др Турлакова према уобичајеним и устаљеним оценама историјских збивања и личности, који су одређивали судбину српског народа, стичемо нова оруђа и нове подстицаје да, с једне нове стране, сагледамо савремену трагедију српскога народа. Дело др Турлакова је, у великој мери, историја наших српских заблуда и критика наших наивних идеала. Тим сасвим особеним звуком , који није у складу са званичном историографијом ни јучерашњег света ни данашњег, многи неће бити нимало очарани; али кад се зрело поразмисли, постаје јасно да је и овај начин обрачуна са прошлошпћу, који нам нуди др Слободан Турлаков, данас потребан, чак неопходан, ако желимо да свестрано спознамо своју историјску судбину и да, можда, боље разумемо трагедију која се у нама и пред нама збива. Стога препоручујемо да се овај отрежњујући, бриљантно писани и нада све занимљиви водич кроз повест српског народа штампа. У Београду, 31. марта 1999. Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - Majka Mara - 10-21-2009 Quote:Косово или – крадљивци историје Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - Majka Mara - 10-21-2009 Quote:АЛБАНСКИ ТАЛАС ЗАТИРАЊА... Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - UrbanBaby - 10-28-2009 ...Турци су освојили српске земље у другој половини 15. века и наметнули своју административну поделу са одговарајућим називима као што су - вилајети, санџаци, казе, нахије. Како су од краја 17. века ослобађани поједини делови Европе, без трага су нестајали и османски називи појединих области. Данас никоме не пада на памет да говори о, на пример, Будимском санџаку у Мађарској или Темишварском у Румунији... http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/1999/02/04/feljton.html ...Од 290 санџака на Балкану од укупно 790 из времена најаче турске царевине, само је остао један, и то у Рашкој области...Турска је 1880. године на подручју Старе Рашке формирала два санџака, када су Пријепоље и Прибој припали Пљеваљском, а Сјеница и Нова Варош Сјеничком санџаку, док је Нови Пазар припао Приштинском санџаку. Дакле, данашња територија Рашке области у време турске владавине никада није припадала једном санџаку... http://www.glas-javnosti.rs/clanak/feljton/glas-javnosti-28-08-2009/raska-oblast-novo-komadanje-srbije Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - Коди ЦЗ - 11-04-2009 Да одговорим овде са малом закашњењем на "ЧИЧА КЕЖУЛТРА"ов упис са теме о Тужиоцу... да не би ширили тему тамо... Quote:Самхаин је у ствари само друго име за нашег Црнбога,зна се да су Келти и Словени скоро па један те исти народ ...А можда је боље да једном Белбог преовлада и савлада црнбога... и претвори га у крвљу обливеног новог Црвенбога , тада би имали звездине боје у космосу а успотавио би се и очекивани мир хармонија, рај на земљи . ![]() ОЗбиљнije сад, могуће је заиста да су na почетку у ствари постојали ЦрвенБог и БелБог.. људи су у међувремену заборавили на слова ВЕ у Црвенобогу, па је поцрнeо, а онда су силе таме наметнуле лажног црнобога и стварајући привид борбе јинга и јанга, 1 и 0, наизменичне струје, у космосу само да би група одабраних палих анђела са својим устројством масона владала светом.. и држала нас све у духовном и менталном затвору, тј радном логору, зарад њиховог профита. Quote:( Црнбог) .он води вјечну борбу са Бјелбогом тј они се смјењују Црнбогово је ноћно и зимско а Бјелбогово је дање тј свијетлост и прољеће и то тако иде у недоглед...али као и у животу то мора да буде такозашто мора, мислим да не мора... не знам колико имаш година и шта си све читао али осећам потребу да ти одговорим... ако модератори мисле да је ово одступање са теме нека избришу упис, јер можда ја лично нисам прави и редован навијач да овде сад пишем своје ставове.. али ми је до Звездиних Тријумфа много стало да некад мислим да могу и небо да обојим у црвено бело. Прича о Самхаину сам хтео да буде што краћа, а знао сам да ће изазвати неке реакције због тога, јер да би рекао све како мислим требало би ми пуно времена... зато тек сад одговарам, Свестан сам и Сахмаинско Келтско Српских веза, чак и веза са Атлантиђаниима и Хиперборејцима, од Калмегдана до Гвоздене Капије и Херкула, и свих Богова Олимпа, Титана до наших Сварога Перуна и Звезда у галаксији итд , а и дуже време сам већ поборник тог родноверног правца... али сматрао сам да ми је упис усклађен са Хришћанством и моралним врлинамз које примећујем да се форсира код Делија, а друго писан је да се укаже на државно тужиочево дозвољавање облачења разних мантила, маски вампира убица и сличних чудовишта чак и да се у школама кроз овај празник уводи насиље у главе деце... а смета му свака најмања насилна ситница у вези навијача и сад и клуба председника Звезде.. мајице са сликом нормалног човека, као и још многи симболи заставе , сад не знам зашто мислиш да свет у будуће треба да функционише по неким чудним обредима.. само што су део наше традиције а да се не види шира историјска слика... шта је права традиција а шта уплив тамне стране масона кроз векове у наше системе веровања, знања истине. трећа поента да догађаји који се дешавају око клуба задњих година су веома чудни, не верујем у никаква рационална обајшњења... више гледам са окултне стране почевши све од Џајиног хапшења, до кошаркашке 10огодишње паузе без трофеја и осталих антизвездашких потеза власти у земљи. Као да неко жели да изазове први светски навијачки рат, колико се све баве нашим прогоном, а форсира њихов мали пакистан.. исто још сад и због ове утакмице у Рашкој мислим да ови потези од жреба до дукса имају везе са Младићем и Хагом, као да желе неки ефекат са тиме да постигну. Моја порука њима је.. нека жртве за своје магијске обреде и националне комплексе траже на другом месту, ми милиони звездаша хоћемо титуле и нормално навијање! ни измишљени лажни свињски грип нас неће зауставити, зато верујем да би се небески точак окретао тим властодршцима је потребна ватра, не баш буквална него духовна, приносе се жртве у медијима у одређеним временским интервалима по разним календарима, а и многи ратови кроз векове прате и српски народ, зашто та светска владајућа елита не одабере неку другу земљу за свој програм, кад су све власти исте и повезане.. нпр. Румунија имају Хаџија, Стоичкова у Бугарској... већ Хапсе Џајића српску легенду.. све због проданих домаћих усташко'турско'јеврејских'гробарских власти у земљи који им радо уступају простор. Сад једино питање остаје да ли политичке елите знају нешто више и имају за смисао свега успостављања коначног раја... златног доба, да ли су сигурни у то куда иду, са друге стране мисле ли да ће црнобогу да приносе жртве заувек... зар је могуће да режим има толико необразован менталитет раван комунистичком периоду из 45 до 80их. Нови полицијски поредак се свуда најављује у свету, гуше сваку слободну мисао, став, па сад и облачење.. трули систем, програмирани, зомбирани људи су свуда око нас.. предвођени од организованих светских религија до тајкунских лопова, ако већ доносе казне због двоструког тумачења симбола.. и ми треба више јавно да се едукујемо и знамо како изгледа конструкција стварности у васиони где смо.. Сад мало нешто другачије...али уз тезу о једном главном црвенбогу Знак Мајанског врховног божанства Хунаб Ку, претпоставља се да је то симбол за Галактички Центар... који се верује да треба да се отвори у пророкованом календарском крају света 21.12.2012. ![]() http://www.triciamccannonspeaks.com/images/HunabKu-withTree.jpg http://farm2.static.flickr.com/1204/1199644214_093c70a490.jpg симбол подсећа на Звездин грб, због ове косе црте.. / ![]() а ове спирале Хунаб Куа 69 се подударају са словом G латиницом које исто и Гаспром, лого који треба да буде на нашим дресовима...? ![]() (поред тога што је G и главни масонски, слободно зидарски симбол ТроУгла и Шестара, постоје још два симбола битна у целој причи о масонима, али другом приликом...а и постоје још нека тумачења за слово G, као gate -капију...) ![]() О изворном ЦрвенБогу би могло још доста да се прича... за пример оставићу линк о књизи Срби Народ Најстарији.. и чињеници да реч Срб значи Црвен http://www.tk-info.net/?p=4147 Хтео сам још да напоменем поводом теме о 10 година Ацине погибије да је врло чудно што се у задње време појављује број 10 свуда у вези нас, 10 година је прошло од како је трофеј шампиона КошАРке напустио витрине подно Калемегданске тврђаве, на 10 година су осудили Уроша можда тарот карта 10 (х) точак среће има нешто са тим... У обрисаном посту у теми о Аци Р. док се певало Играјте за Ацу у моментима постигнутог голу у 42 минуту којим смо зачепили уста пакистанској стоци, на дербију број 114 (24=42) рекао сам да је , али изоставио да додам такође да је 42 степен угао преламања светла када се указује Дуга. Дуга је Дух Свети по многим тумачењима религије, библије.. потоп после кише- дуга, и генеза, постање.. у почетку беше реч у БОга / БOје , Делије Север су носиоци Светог Духа... градског духа, а у Библији је речено.. не хули на њега, зато нека се и припазе противници Делија. ![]() ![]() Сад поента овог је да имамо дрво живота Иградсил из НОРДијске, тј српске словенске митологије... ![]() Видимо овде на врху бели Асгард -ниво богова, и дугин пут , мост, Лук (arch(Арка, барка( АРх-анђео) који води у РАј , Валхалу ![]() и имамо доле у лево капију тврђаве, која води кроз дугу у небеске сводове.. Постоје три дела " Прав Јав НАВ". ![]() http://www.oneism.org/images/edenydrryksil.jpg интересантан сајт... енглески додуше... али слике говоре више. http://www.oneism.org/ Сад постоји мала дилема у мојој глави како се ово манифестује на Делије, где ми стремимо доле или горе, не знам да ли смо ми "чувари.. белога града времена давних.." или смо они који треба да пробију пут дуге и стигну тамо горе и успоставе мост... мислим да овде на огњеним капијама настају све вековне поделе и ратови у свету, пут десне и пут леве руке... Ово што причам се све одвија у духовној димензији, треба имати још једно око , треће ОКО СУНЦА да би видели боље куда се крећемо, матријално оријентисане особе можда и схвате неозбиљно моју причу.. али верујем да овде има просветљених људи и да знају шта раде, и још да кажем, Лукићево презиме је трн у оку некима.. реч је битна... сунце је овде у игри исто у космичком плану, погледу.. све се преноси на звезде и сазвежђа, како горе тако и доле. снег је јуче почео пада ....стога овај музички спот описује борбу чувара Асгарда и Крсташа (чувари имају трискел на штиту , а крсташи, темплари.. крст.св ђорђа.. ми поред црвеног крста могуће да у грбу имамо тај Трискел симбол у слову Д, фонт је сличан том знаку, који можда представља свето тројство, можда и п,ј,нав.. званична дужина песме је 4:23 минута. Можда још неке ствари у вези дуге, 42 , Аце Р. ,тројства сам хтео да напишем, али мислим да нису у овом тренутку за јавност. знам многи већ помишљају да кажу.. гомила глупости, подударности и случајности... можда и нисте ни разумели шта сам хтео да кажем.. али ја јесам, можда ће се и избрисати овај пост... јер сте ближи извору и знате шта радите, али наслов теме је ..историја и обмана.. Све у свему, мени овакав мистични митолошки поглед на Север даје неки мотив да останем уз Звезду заувек и враћа наду за боље сутра целе земље, васионе, свемира чији спасење предводе Срби звездаши. Ми ДЕЛије имамо и древне везе са Грчким острвима Делос и Делфи , која су по грчкој митологији походили богови са Олимпа... који су у ствари наши словенски богови, грчка митологија је настала од наше.. http://en.wikipedia.org/wiki/Delphi http://en.wikipedia.org/wiki/Delos http://www.kudanaodmor.com/100-Ostrva%20Mediterana/640-Delos/ Одг: Митови,легенде предања и обмане о исто&# - Kapetan Kuka - 11-04-2009 У сунце ти жарко пољубим, докле си ти земљаче дошао !!! Шта теби пада на памет да чачкаш !!! ;D ;D ;D Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - KizaLion - 11-04-2009 Јел ово оживео Професор Окултис ![]() Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 11-04-2009 Коди брате....јел требам да одговорим на ово :-\...не знам да ли се ти спрдаш што сам ја поборник тезе да су словенски народи старосједиоци у Европи,или се спрдаш на цјелокупну ситуацију,или је све ово ради шале?!.....стварно не знам :-\ видим да си начитан (или си бар мало истраживао о нашим прецима) али мислим да стварно ова тема није уопште мјесто за овакве анализе...да опростиш због таквих који потцјењују оно што наши историчари већ дуго потенцирају и истражују ми смо и даље Словени који су се доселили у 6 вијеку на Балкан...можда нам тако и треба...не да нисмо народ најПРВИЈИ него смо народ најГОРИ... пс-јбте оде Јован Деретић у пензију Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - Pijanac - 11-04-2009 (11-04-2009, 04:08 PM)Коди link Wrote: снег је јуче почео пада ....стога С' тога је много прикладнија ова песма! Обавезно прочитати прву СМС поруку гледалаца! ![]() |