![]() |
Митови,легенде предања и обмане о историји - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Митови,легенде предања и обмане о историји (/showthread.php?tid=1435) |
Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - Kapetan Kuka - 09-21-2009 http://srpskenovinecg.com/dijaspora/303-srbi-u-turskoj [/quote] И ја сам пролетос чуо за ту причу и мислио да лупају глупости ето само онако да би млатнули и рекли нешто ... ал ето изгледа да сам ја млатио и лупао глупости. Мада опет не верујем у ту причу ![]() Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - Red Star Forever - 09-21-2009 Oво о "турским Србима" или "српским турцима" сам читао и ја... Вероватно има пуно истине о томе да гомила потурчених Срба завршила у Турској, али ипак мислим да само мали део њих има свест о свом пореклу... Камо среће да ту свест имају сви... Раније сам чак имао мишљење да је наша црква грешила што је Србе који нису православне вере аутоматски сматрали несрпским живљем, и даље нисам сигуран шта да мислим о том проблему... Али, ако је неко свестан свог порекла и тога да су његови преци променили веру да би обезбедили бољи живот својој породици или да би је спасли од затирања, зашто се сада не би вратили својој изворној вери и тиме потврдили свест о свом пореклу... Јел то толико тешко... Спомињали смо овде црнце, сад у једном другом контесту, али не може нико да ме убеди да је њихова свест већа, јер се они масовно у америци "враћају својој изворној" исламској вери... Е сад ово је под наводницима, зато што мислим да је то такође једна обмана... Пре њиховог одласка на америчко тло ислам није толико био распрострањен по афричком тлу, још увек су биле заступљеније локалне религије... Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - Mikelandjelo - 09-22-2009 Хм, у сваком случају занимљив текст, мада чисто сумњам да чак девет милиона Турака српског поријекла заиста зна и поноси се својим српским коријенима. Камо лијепе среће. Али да постоје, постоје. Примјетио сам презимена неких турских спортиста, попут Килић и Мурић. Хтио бих међутим, другу тему да отворим: Никола Пашић. Без сумње најпознатији српски политичар у историји. Какво је ваше мишљење о њему, шта каже историја, имајући у виду да га неки називљу "највећим српским премијером", други га, пак, критикују да је био превртљивац такорећи. Р.А. Рајс га је чак критиковао у "Чујте, Срби" због тога што је за вријеме рата Пашићев син био у иностранству. Изволите. ![]() Одг: Митови,легенде предања и обмане о исто&# - Kapetan Kuka - 09-22-2009 Микеланђело извини што ћу на тренутак прескочити тему везану за Николу Пашића (којег исто сматрам за једног од највећих и најпознатијих српских политичара) али морам нешто да поменем о једној великој обмани и превари народа од стране католичке цркве, ватикана и понајвише комунистичког режима послератне Југославије која ми неда мира и која ме изједа, и која је наравно као и увек ишла преко српских костију и српског страдања, како би се заташкале српске жртве и српско страдање зарад братства и јединства и осталих глупости. Подсмевање српским мученицима и жртвама, Ватикан је почео перфидним лансирањем измишљотине да се 1981. године почела указивати ''госпа'' а и за то (не)дело као и увек користили су децу. И то гле чуда, у Међугорју у западној Херцеговини шесторо хрватске деце ''видело'' је госпу, тачније иста им се као приказала. Ту ватиканску заверу повели су локални фрањевци и везали наравно никако случајно за крвави четрдесетогодишњи јубилеј масакра над српским народом. Најме крвавог августовског дана 1941. године Павелићева хорда смрти потпомогнута Францетићевом црном легијом и муслиманским хрватским цвијећем, збрисала је са лица земље српско село Пребиловце које се налази у општини Чапљина. Тога дана у Пребиловцима је угашено преко 40 српских огњишта а српске жртве наравно као и увек жене,деца и старци бачени су живи или полуживи у оближњу јаму Голубнику код Шурманаца. Ватиканска помама о госпи је је и пласирана да би се дефинитивно избрисала нечиста савест и на нове злочине мотивисали њихови агилни потомци. Новокомпонованим Хрватима католицима је вешто емитована порука да је управо њих сама госпа предодредила за нове задатке на плану протежирања као ''једине праве католичке вере'' и борбе против Православља. У први мах након ''појављивања'' госпе Ватикан се у јавности понашао доста суздржано са циљем да сагледа какав ће одзив у католичком свету имати та чудна појава. Али када је увидео да је католичка маса у то поверовала, сам Ватикан и тадашњи поглавар Јован Павле Други прогласили су ма колико то смешно изгледало, херцеговачко село Међугорје за највеће католичко светилиште на свету. Убрзо је спласнула раније договорена резервисаност, па су се и они повели за фанатизованом масом католичких верника. Али заправо истина је била само једна. Да се са том појавом госпе злочин над српским народом скрајне у страну да се заташка и заборави, а они са својом тада не забрањеном католичком црквом наставе величање усташких злочина и плус успут и приде како то само ватикан уме све добро уновчи и наплати. Процват ''верског туризма'' донео је за кратко време велико богатство целом Међугорју а понајвише тамошњим фратрима. Наравно новац су касније нештедимице користили за набавку оружија новокомпонованим усташама 1990. и 1991. године. Након признавања неке нове НДХ, 1997. године међугорски фрањевци постају једни од оснивача и организатора Херцеговачке банке познате по крупним финансијским криминалним аферама. Госпа из Међугорја познатија под именом краљица Хрвата претворена је у својеврсни мафијашки култ, комбинован са фашистичком идеологијом и политичким покретом. Ова усташко-ватиканска мафија дубоко је забраздила у разгранату трговину дрогом, белим робљем, оружијем и трговином крадених аутомобила из западне Европе. А главни и одговорни реализатор подвале са госпом из Међугорја а касније и гвардијан фрањевачког самостана у Широком Бријегу, фратар Јозо Зовко у неколико наврата јавно је оптуживан за сексуално злостављање и блудничење над девојчицама и дечацима. Највише од свега боли то што је католичка црква потпомогнута комунизмом а нарочито Србима ''теразијским'' комунистима (што највише боли) покушала да појавом те госпе тј. подвалом и обманом још једном увелича злочине усташа и ватикана над српским живљем, и сва мученичка страдања православног народа ''гурне под тепих''. Самим тим католичко-ватиканским чином везано за ту појаву госпе, нису само омаловажене српске жртве у Херцеговини већ и оне у Јасеновцу, Старој Градишци, Поткозарју и осталим страдалиштима нашег српског народа. Све то у вези са госпом су следбеници ратног, злочиначког и проусташког папе Пија ХII спровели у дело и још једном се са тим чином подсмејали и наругали српским жртвама, српском народу и целокупном Православљу. Жалосно је то да је групи развратника и превараната из ватикана и католичке цркве дозвољено тако нешто, да се ''прикривено'' кроз појаву госпе баци заборав на пострадалу српску нејач и да им се успут још и насмеју. Као што је већ познато у августу месецу ове године и сам ватикан одрекао се Међугорја као највећег католичког светилишта. Али подсмевање српским жртвама и бол у српском народу остаје заувек. Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - дрвосеча - 09-22-2009 (09-21-2009, 11:35 AM)Red Star Forever link Wrote: Интересантан текст у недељном пресс магазину... Уклапа се у нашу тему, треба га прочитати... Сигурно се нећемо сложити до детаља са ауторима, али има врло поучних детаља... Овде се намеће неколико апсурда у овом тексту. Први је тај што је неко од Илије Гарашанина тражио, а видимо после и добио, признавање и иизједначавање Хрвата са нама Србима. То су две неспојиве ствари.. прво и основно што нас раздваја јесте вера.. Ватикан је сам по себи агресиван, и жељан туђе крви, иако званично пропагира мир и толеранцију?! Православље не спада у агресивне вере, само што неко под плаштом Српства је начино лоше ствари, и вешто злоупотребљено против нас. Друго, Хрвати су према нама прво одапели отровне стрелице чак и пре 1914. затим у Првом св. рату.. Други св. рат.. Маспок 1971... и после распад и рат у СФРЈ 1991. Мада ово што сам навео важи за оне који се изјашњавају као Хрвати.. а прави Хрвати свакако нису агресивно оријентисани према Србима. САО Крајина је настала као појам с краја 80-их година 20. века, на све агресвнију политику Загреба, који је видео да СФРЈ неће опстати, направио себи план, и одмах је почело се са реализацијом. На Космету ситуација слична.. само што су шиптати почели много раније и агресивније да делују.. Треће.. овде се и нама приписују неке безвезе ствари, око Параде Срама.. и сл. Што нема никакве везе.. ал' ајде.. Оно што је суштиниски битно, а већина људи се данас прави глува као топ, да 5. октобра 2000. године није се народ, а великом већином ту спадамо ми.. кажем нисмо се борили да би ушли у ЕУ, имали параде педера, лезализацију проституције, дрога, растурање наших фирми, и сл. НАРОД СЕ ТАДА БРОИО ПРОТИВ ЗЛА - Слободана Милошевића и његове накарадне политике 90-их година! Капетан Кука.. је написао добар пост о "Госпи у међугорију..".. Хтео бих да чујем и ваша мишљења о мајском преврату 1903. године (још један мутан догађај из наше историје), када је склоњена династија Обреновића из Србије. Шта за нас Србе то значи? Мислите да је ту неко са стране мешао прсте, или нешто друго у питању. Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - Pijanac - 09-22-2009 (09-21-2009, 09:42 PM)Red Star Forever link Wrote: Oво о "турским Србима" или "српским турцима" сам читао и ја... Вероватно има пуно истине о томе да гомила потурчених Срба завршила у Турској, али ипак мислим да само мали део њих има свест о свом пореклу... Камо среће да ту свест имају сви... Ајде и ја да кажем коју пре него што се пређе на неку другу тему. Као што управо рече Дрвосеча, Православље за разлику од Католичанства и поготово Ислама није агресивна религија, те не намеће другим верницима да траба да се преобрате. Као неко ко је део живота провео у једној исламској земљи прилично сам упознат са тим како функционише систем код муслимана. Писао сам о овоме на једној теми на оази, али није лоше да нешто од тог штива поновим и овде. Кад причам о муслиманима ја уопште не узимам за пример ове из Босне или Рашке, јер су они Ислам само искористили да се отуђе што више од Срба, а у пракси велики број њих нема везе са вером, једу свињетину, не поштују рамазански пост, а о ракији и да не говорим. У Исламу се врши јака индоктринација од тренутка кад се новорођенче роди и то траје кроз цео његов живот. Њихове приче су толико јаке и утицајне на тамошњу популацију да је готово немогуће да један муслиман пређе у неку другу веру. Обрнутих случајева, где људи из друге вере прелазе у Ислам, на жалост има подоста. Они теорију да је Ислам најбоља вера заснивају на томе да је Мухамед последњи пророк који се појавио на земљи. Сви ранији, укључујући и Христа, нису ваљали те је Бог (Алах) слао нове пророке све до Мухамеда. Такође се врши огромна манипулација кроз приче о рају и паклу. По Курану само су муслимани исправни верници које након земаљског живота очекују благодети раја, док су сви остали отпадници и чекају их страшне муке и горење у паклу. Занимљива, и по мени мало смешна, је једна теза где се муслиману обећавају још квалитетнији услову у рају ако за живота успе да преобрати неког од отпадника. Таква индоктринација доводи до ситуације којој сам био сведок где некадашња православна Румунка која је удајом за Јорданца прешла у Ислам убеђује Ирачанку, хришћанку, да треба да спаси душу и преобрати се у Ислам. Све ово има везе са причом о Србима и потурицама, јер при оваквој индоктринацији је илузорно очекивати од Срба који су пре неколико векова прешли у Ислим и у међувремену били жестоко дојени мржњом према својим коренима да сад те корене спознају и врате им се. Свакако да би ми то волели, али знајући каква је вера Православље, а каква Ислам мислим да за то нема ни промил шансе. Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 09-22-2009 прво брате Кука одличан текст,ал одличан!!! брате микеланђело опрости ми сад ћу се само надовезати на уписе,а један од ових дана ћу анписати по коју о Пашићу... брате дрвоеча исто ових дана о "мајском преврату"... (09-22-2009, 04:07 PM)дрвосеча link Wrote: Друго, Хрвати су према нама прво одапели отровне стрелице чак и пре 1914. затим у Првом св. рату.. Други св. рат.. Маспок 1971... и после распад и рат у СФРЈ 1991.Анте Старчевић и Еуген Кватерник,Србин и Јеврејин који највише причаху баш против Срба и Јевреја у 19 вијеку!!!а било их је и прије...проблем "хрвата" је што у њиховим венама тече иста крв као и српска,руска и они то не могу промјенити па се на све начине труде бити другачији и затријети своју повијест,кости ПРАВОСЛАВНИХ прадједова,писмо,ријечи,језик,називе,имена,презимена.......зато су и били најгнуснији у злочинима против своје "браће"... (09-22-2009, 04:50 PM)Пијанац link Wrote: Православље за разлику од Католичанства и поготово Ислама није агресивна религија, те не намеће другим верницима да траба да се преобрате.живи доказ као што је брат РСФ навео:српска слава,српске сахране,обичаји....Срби примише хришћанство али задржаше и обичаје из старе вјере...и на то требамо бити поносни за разлику од католика који се стиде својих предака и свог наслијеђа...православље допушта да било који човјек (па макар био он црнац који је до прије 10 дана приносио боговима жртве) задржи свој мелос,своје обичаје и да то уклопи у вјеру у "вјечно Царство божије "...а сви знамо шта католици урадише са разним афричким племенима,којима одузеше све оно што их је некада красило,од умјетности до плесова,насилно их асимиловавши у ткз "цивилизацију"!!!! (09-22-2009, 04:50 PM)Пијанац link Wrote: Њихове приче су толико јаке и утицајне на тамошњу популацију да је готово немогуће да један муслиман пређе у неку другу веру. Обрнутих случајева, где људи из друге вере прелазе у Ислам, на жалост има подоста. не знам да ли вам је познато али сваком муслиману је такорећи прописано да ожени хришћанку јер ће у том случају дјецу одгајати као муслимане и тако исто чини ми се добија тај фамозни "бољи апартман у рају " ;D...док је нпр жени строго забрањена удаја за "невјерника" и кажњава се и смрћу!!! Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - KizaLion - 09-23-2009 Како је могуће да је Ватикан био одредио Међугорје као највеће католичко светилиште на свету? Лично не верујем то поред свих силних места у свету, па шпанци, јужноамериканци, италијани су највећи католици... могли су да изаберу неко село у Јужној америци. Све ми се нешто чини, да су изабрали Међугорје јер је легло усташа около, Широки, Чапљина (било је Срба тамо), Љубушки, Мостар... много већи хрвати него у далмацији или славонији, и крижевачкој жупанији. Па што су укинули у августу Капетане кука? РУФИО ![]() Одг: Митови,легенде предања и обмане о исто&# - Kapetan Kuka - 09-23-2009 Нисам веровао ни ја у то да ће поред целог католичког света доћи у мртву, затуцану и камењарску западну Херцеговину, али ето испоставило се тако. То је ваљда папа Јован Павле Други на жељу проусташког папе Пија ХII лично издао проглас и именовао Међугорје као највеће католичко светилиште. Можда и зато као захвалница том вештачки створеном хрватском народу као најубитачнијем оружију у рукама Ватикана за сва недела против Срба и целог Православља. Заправо шта значи реч хрват? (Х)рабри (Р)атник (ВАТ)икана!!! Са тим је све речено и јасно кaо дан. Само из латинске америке годишње је туда продефиловало 400-500 хиљада католика. А као највеће светилиште је још и изабрано вероватно као најповољнија мултиетничка средина (јер је у околини био и велики број Православних Срба) за прикривени план Ватикана, тј. за најсвирепији и најмучкији обрачун са Православљем које је ватикану од раскола кост у грлу. У западној Херцеговини је и јак можда и најјачи тај усташки лоби па сигурно и на основу тога је ватикан и назвао то село како га је и назвао. Јесте мало чудно све то али опет у неку руку и није. Слажем се ја са тобом, могли су да прогласе и неко место у Загорју или Вараждину, Буенос Аиресу, Лими, Монтевидеу, Сантајго де Чилеу или Бечу где има много већих католичких верника али ето ипак су изабрали то западнохерцеговачко село. А кад су видели да више та прича са госпом не пије воду, окренули су ћурак на другу страну и одрекли се Међугорја. Били су раскринкани и проваљени, а верници (дошљаци) временом установили да је појава госпое била велика обмана и зајебанција и да се са тим митом велича усташтво. И ватикану то село више није било у интересу и одрекли га се. Знали су они тамо у ватикану од самог почетка да је све то кратког века али су ипак истерали свој план који је живео ево скоро 30 година.Али су ипак за све те године имали времена и урадили су оно што им је вероватно и био истински ''прикривени'' циљ. Побили су, покатоличили и протерали Србе Православце одатле, величали усташтво, од још се од тог ''верског туризма'' и криминалних радњи под покровитељством католичке цркве финансијски напунили само тако, и Међугорје им више није потребно. Одг: Митови,легенде предања и обмане о историји - николаБГ - 09-23-2009 "шта значи реч хрват? (Х)рабри (Р)атник (ВАТ)икана!!! " Јел се ти зајебаваш за ово или озбиљно мислиш? |