Звезда протутњала јужном пругом! @ 16 August 2015 05:50 PM
Црвено-бели сигурни на "Малом Вемблију" - 2:0. Катаи и Стојановић погодили за још један тријумф тима Миодрага Божовића, који је дочекан звиждуцима.

Радник је уложио велики труд, задовољио навијаче борбеношћу, чак и запретио фавориту, али су бодови отишли у Београд.

Головима Александра Катаија и Саше Стојановића, тим Миодрага Божовића погађао је када је било најпотребније и освојио три бода. Сурдуличани су доживели први пораз на свом терену од 5. априла 2014.

РАДНИК - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:0)

Чекали су црвено-бели грешку противника у утакмици без много шанси и дочекали је. Недуго после Вијеириног промашаја који ремети самопоуздање, у 64. минуту, Катаи се сјурио половином домаћина, сачувао лопту уз помоћ капитена Радника Крстића и Љубе Баранина, па исписао на семафору 0:1.

Домаћин је напао од тог тренутка још конкретније, али и даље са упадљивим проблемом да створи добру позицију за шут. Резервисту Закарију је корак у 71. минуту делио од изједначења, али је - утисак је - више чекао контакт са Рајковићем него моменат да упути лопту у небрањену мрежу.

Недуго потом, постављен је коначан резултат. У 80. минуту, Стојановић је прихватио лопту после испуцавања Звездиног голмана и додавања главом Катаија, затим ушао у казнени простор и погодио мрежу уз помоћ десне стативе.

У том моменту, победник је био одлучен, а Радник је до краја пробао да ублажи пораз још једном, одличним ударцем високог Милана Ћулума, који је натерао Рајковића да се баци под пречку да би избио лопту у корнер.

После неколико тренутака, Милорад Мажић одсвирао је крај, уз неостварене захтеве играча Радника да досуди пенал у њихову корист јер је лопта после прекида погодила у руку Звездиног дебитанта Доналда, окренутог леђима.

Тријумфом на "Малом Вемблију", Звезда је остала једини непоражен тим у новој сезони, задржавши корак са лидером Јавором, који јој "бежи" бод. У следећем колу, управо ће Ивањичани гостовати на "Маракани" 22. августа, у утакмици коју ће црвено-бели одиграти и без алтернативног левог бека Душана Анђелковића, који је у Сурдулици искључен због два оштра старта.

РАДНИК: Грујичић, Путинчанин, Крстић, Баранин, Павловић, Овусу, Миловановић, Станковић, Арсић (од 69' Закарија), Пејчић, Стојановић (од 35' Јовановић)

ЗВЕЗДА: Рајковић - Петковић, Павићевић, Јовановић, Анђелковић, Доналд, Грујић, Веред (од 46' Јовић), Катаи, Плавшић (од 68' Стојановић), Вијеира (од 89' Цветковић).

Извор: Мондо
News powered by CuteNews - http://cutephp.com