ИБАЊЕЗ ИМА ЧУКУ: Нови преокрет црвено-белих, Брђани без решења за фантастичног бека! @ 13 August 2015 07:32 AM
Луис Ибањез је са два гола и асистенцијом потврдио да је велико појачање и потписао се испод тријумфа који дефинитивно доноси бољу атмосферу на стадион „Рајко Митић“. Аргентинац је израстао у јунака, али је равноправног у креирању преокрета имао у инспирисаном Александру Катаију


ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЧУКАРИЧКИ 3:1 (0:1)

СТРЕЛЦИ: 0:1 – С. Срнић у 19, 1:1 – Ибањез у 56, 2:1 – Ибањез у 83. (из једанаестерца), 3:1 – Ибањез у 88. минуту.

СТАДИОН: „Рајко Митић“. ГЛЕДАЛАЦА: 15.233. СУДИЈА: Данило Грујић (Ниш). ПОМОЋНИЦИ: Далибор Ђурђевић (Крушевац) и Оливер Петровић (Ниш). ЖУТИ КАРТОНИ: Ранђеловић, Остојић, Реган, Стојковић (Чукарички), Ковачевић, Грујић (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Петковић, Павићевић, Јовановић, Ибањез, Ковачевић (од 82. Ристић), Грујић, Веред (од 51. Катаи), Стојановић (од 64. Јовић), Плавшић, Виеира.

ЧУКАРИЧКИ: Стевановић, Остојић, Ранђеловић, Пјасентин, Стојковић, Д. Срнић, Реган (од 64. Б. Јанковић), Мандић, Матић, С. Срнић (од 80. Јовановић), Павловић (од 73. Бојић).


Дерби ураган! Чукарички је видео победу после 45 минута, али је Црвена звезда одувала конкурента за титулу у другом полувремену.

Луис Ибањез је са два гола и асистенцијом потврдио да је велико појачање и потписао се испод тријумфа који дефинитивно доноси бољу атмосферу на стадион „Рајко Митић“. Аргентинац је израстао у јунака, али је равноправног у креирању преокрета имао у инспирисаном Александру Катаију.

Плавшић је у уторак промовисан у Звездино појачање и већ дан касније добио прилику да дебитује. Очекивало се да сачека шансу са клупе, али је Божовић желео да гурањем у ватру омаленог офанзивца изненади колегу Милојевића.

Није му ни он остао дужан, уместо Бојића је од првог минута заиграо златни омладинац Мандић и на позицији десног бека се нашао Остојић.

Управо су прве две шансе креиране преко изненадних крилних нападача. Веред није крунисао Плавшићеву и Стојановићеву акцију јер је отишао у „мртав“ угао и голман Стевановић је покрио мрежу. Чукарички, међутим, није пропустио да реализује Мандићеве брзинске способности, асистенцију је спремно дочекао Славољуб Срнић и у тој ситуацији Рајковић није могао ни да трепне.

Чукарички је потврдио још једном што се знало – има озбиљан и нимало слабији тим од Црвене звезде. Ослоњени на брзинске квалитете крилних нападача и луцидност прекаљеног Матића, Брђани су изгледали компактно на трави највећег српског стадиона.

Продали су гости Звезди фору у 19. минуту, али од почетка сезоне лошој одбрани Божовићеве екипе није био проблем да наседне на исту и у одмаклој фази првог полувремена.

Павловић се убацио на истој десној страни напада, вратио лопту захукталом Матићу и поново се Рајковић нашао у мат позицији. Имао је срећу да капитен Брђана за мало буде непрецизан.

Игра Црвене звезде била је лоша, али нешто боља него на претходном мечу на домаћем терену против Радничког. Повремена безидејност не би иритирала публику да је одбрана чврста. Често су нападачи Чукаричког били бржи и спретнији.

Покушао је Божовић да добије тачан завршни пас слањем од првог минута на терен Стојановића, али је мало доброг виђено од искусног Нишлије. Већа кривица што је стање на семафору пред одмор било неповољно по Црвену звезду ишла је на адресу Вереда.

Израелац је све добро радио далеко од гола, пропустио да искористи најбољу шансу и био далеко од нивоа Дарка Лазовића.

Благим звиждуцима са западне трибине Веред је испраћен из игре у 51. минуту, први Божовићев адут у настојању да се направи нови преокрет био је Катаи. Мало је недостајало да после његових првих контакта са лоптом Звезда изједначи, али је на центаршут закаснио Виеира.

Ибањез је пројектилом из слободног ударца поравнао резултат и подигао стадиона на ноге, у тренуцима. Звезду је раздрмао Катаи, вихорно је продирао по левој страни, намештао шансе и у 66. минуту урадио што се не сме у професионалном фудбалу.

Предриблао је голмана и кад је преостало да икоса позициониран погоди празну мрежу промашио је циљ. Није добио ниједан звиждук, публика је подизала играче, задовољна што је Чукарички сабијен на своју половину.

Брђани су имали срећу и пре него што је Катаи промашио зицер је после корнера Павићевић погодио пречку. Наставили су да се развијају опасни напади, свака лопта младог Грујића била је тачна. Јовић је већ у првом нападу по уласку направио зицер Петковићу, али је десни бек изгубио снагу у пресудном моменту и неконтролисано захватио лопту.

Кад притисак Звезде спласнуо, постигла је гол. Виеира је варком тела добио брисан простор према шеснаестерцу, Ранђеловић га је оборио, био је то пенал као суза. Ибањез је самоуверено пришао белој тачки и послао још један пројкетил.

Бојић је убрзо лепим шутем могао да изједначи, али је тачку ставио момак чијим је уласком најавио преокрет. Катаи је за партију заслужио да се упише у стрелце и дефинитивно је отклонио питање победника.


ГООООЛ

0:1 – С. Срнић у 19:

Станиша Мандић се убацио по десној страни напада Чукаричког поред Луиса Ибањеза, после асистенције Драгољуба Срнића. Штопери Црвене звезде нису испратили Славољуба Срнића, који се убацио у шеснаестерац и усамљен закуцао лопту под пречку.

1:1 – Ибањез у 56:

Прекршај на 18 метара од гола направљен је над Сашом Стојановић. Лопту је наместио Луис Ибањез и зарио је у мрежу. Голман Немања Стевановић само је погледом пратио како улази у леви доњи угао за ерупцију одушевљења.

2:1 – Ибањез у 83 (п):

Минијатуру до шеснаестерца је направио Уго Виеира, а тамо га је оборио Марко Ранђеловић. Луис Ибањез је одлучио да изведе пенал, учинио је то снажно и неодбрањиво. Лопта је отишла на исто место као код слободног ударца за изједначење.

3:1 – Катаи у 88:

Далекометан пас Луиса Ибањеза у шеснаестерцу је дочекао Александар Катаи, био је бржи од штопера и голмана Чукаричког и главом послао лопту у мрежу за велико славље Делија.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com