Умало нови преокрет Звезде, Јовановић одбранио пенал Катаију, Нишлије однеле бод! @ 1 August 2015 10:35 AM
Звезда агонија се наставила! После експресне елиминације са евро сцене и ремија са Металцем, стигао је још тежи ударац – само бод у дуелу са Радничким на домаћем терену! Нишлије су сачувале реми, иако су имале играча мање у последњих пола сата

Црвена звезда – Раднички (Ниш) 1:1 (0:1)
Стрелци: 0:1 – Росић у 37, 1:1 – Јовић у 88. минуту.
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 22.000. Судија: Бојан Николић (Крагујевац). Помоћници: Владимир Јовановић (Чачак) и Марко Димитријевић (Крагујевац).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Петковић, Мбођ, Јовановић, Ибањез, Ковачевић, Савићевић (од 54. Грујић), Веред (од 54. Ристић), Катаи, Паркер (од 75. Матос), Јовић.
РАДНИЧКИ: А. С. Јовановић, М. Петровић, Р. Булатовић (од 27. Росић), Лакић-Пешић, Д. Булатовић, Богдановић, Б. Ђорђевић, Марјановић, Ђуричковић, А. М. Јовановић (од 75. Игњатијевић), Трифуновић (од 81. Ђорђевић).
Жути картони: Петковић, Јовановић (Црвена звезда), Росић, А. С. Јовановић, Богдановић (Раднички). Црвени картон: Лазар Росић у 61. минуту. Искључења: Срђан Максимовић (тренер голмана Црвене звезде) и Видак Перовић (представник Радничког).



Експресан преокрет спречио је голман Александар Јовановић, одбранио је пенал имењаку Катаију у 90. минуту! Претходно је Матос пао и преварио судију Бојана Николића.

Ако је неко помислио да Звезда не може да одигра гора полувремена него у Горњем Милановцу и на Врачару у прва два кола – преварио се. Безидејни и непрецизни били су Звездини фудбалери.

Публика је такво издање толерисала у првих двадесетак минута, а затим су већ почели да се чују звиждуци.

Нервозу навијача повећавали су пасови Савићевића и Ковачевића на атлетску стазу, немоћ офанзивних везних Вереда, Катија и Паркера била је још јаснија, све се свело на један непрецизан шут скоро из мртвог угла. Праћени звиждуцима ка тунелу на мини одмор отишли су без ударца у оквир гола.

Расположен је био Ђуричковић против бившег клуба, лагано се кретао и дриблао, у 36. минуту изнудио и извео корнер после којег је Раднички казнио Звезду.

Рајковић јесте реаговао испод нивоа, али 99 одсто не би могао да одбрани шут ни да није напуштао гол-линију. Главну кривицу за мат Росића понео је Мбођ, изгубио је ваздуни дуел и омогућио високом штоперу да рутински погоди мрежу.

Срећа за Звезду је била што се прво полувреме ближило крају, да се играло само још неколико минута дуже вероватно би фаворит ушао у још већи дефицит.

Да не буде 2:0 за Нишлије на полувремену, спречио је Рајковић кад је сјајно одбранио лоб Трифуновићу после кикса Јовановића.

Одлучније су црвено-бели почели друго полувреме, али је поново недостајао завршни пас. Гроф се брзо определио за измену и спас потражио у слању на терен Звездине деце – Грујића и Ристића.

Грујић је могао већ при другом додиру лопте да се упише у стрелце. Шутирао је после корнера главом – за мало непрецизно и уздахе публике. Убрзо је Звезда извела још један ударац са угла и коначно дошла до озбиљног притиска.

Убрзо су Нишлије остале са десеторицом, у додатни проблем могао је да их уведе Ибањез, али је из слободног ударца погодио стативу. Имао је још једну бомбу после индиректа, али је циљао са 16 метара право у Јовановића.

Велика гужва у шеснаестерцу Радничког завршена је срећно по Црвену звезду. Лука Јовић је спретно реаговао у петерцу и успео да угура лопту у мрежу за буђење Звездине наде у преокрет. Велико је питање да ли су црвено-бели изједначили из офсајд позиције.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com