Велики преокрет Звезде, од 0:2 до тријумфа од чак 6:2 против ОФК Београда @ 20 July 2015 02:53 PM
Чинило се после првог полувремена да Звезди нема спаса, губили су црвено-бели са 2:0, али су до краја начинили преокрет и убедљиво славили – 6:2!

ОФК Београд – Црвена звезда 2:6 (2:0)
Стрелци: 1:0 – Андрић у 17, 2:0 Дражић у 45+2, 2:1 – Мбођ у 48, 2:2 – Јовић у 51, 2:3 – Савићевић у 53. једанаестерац, 2:4 – Савићевић у 58, 2:5 – Паркер у 77, 2:6 – Паркер у 90+3. минуту.
Стадион: Обилића на Врачару. Гледалаца: 3.000. Судија: Срђан Јовановић. Помоћници: Милан Михајловић и Вукан Гордић.
ОФК БЕОГРАД: Чупић (од 54. Чанчаревић), Јешић, Планић, Савић, Златковић, Чучкић (од 61. Чучкић), Лишчевић (од 46. Батиница), Дражић, Антић, Андрић, Јовановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Ибањез, Мбођ, Рендулић, Цветковић, Савићевић, Ковачевић (од 62. Грујић), Гаврић (од 60. Ристић), Катаи, Јовић, Виеира (од 65. Паркер).



Почело је благом иницијативом Звезде, која је имала лопту у поседу, а до прве шансе дошла је у десетом минуту. Савићевић је сјајно уклизао и отео лопту ривалу, ушао у шеснаестерац, али је потом шутирао високо преко гола.

Само минут касније Вијера је примио лопту на ивици шеснаестерца и изборио се за позицију, али је траљаво шутирао.

ОФК Београд је прву прилику искористио. У 17. минуту Планић је са своје половине послао лопту ка Комнену Андрићу, који је лако умакао Рендулићу, а потом сјајним ударцем „поцепао” Звездину мрежу – 1:0.

Два минута касније ударац са 18 метара опробао је Гаврић, али је био непрецизан. Исти играч је зачео акцију и пет минута касније, сјајно је „заломио” чувара, још боље пронашао Вијеру, који је на четири метра од гола примио лопту, али је одуговлачио, па су играчи ОФК Београда отклонили опасност.

У 33. минуту Ибањез је добро центрирао, Планић је избио лопту тачно на ногу Јовићу, који је са десет метара шутирао за мало поред гола из врло добре позиције.

Сјајан потез Ибањеза три минута касније награђен је само корнером. Аргентинац са хрватским пасошем је пробао ударац са 35 метара, али је крајњим напором одбранио Чупића.

Могли су Романтичари да дуплирају предност у 38. минуту. Мбођ и Ибањез су лоше реаговали, овај други је начинио кардиналну грешку, али је Рајковић био за педаљ бржи од Дражића.

Невероватно је шта су црвено-бели промашили у 42. минуту. Вијеира је примио лопту на пет метара од гола, вратио је Катаију, овај је неометан успео да погоди Португалца!

У другом минуту надокнаде домаћин је постигао и други погодак. И то из друге шансе на утакмици! Овога пута Чучкић је послао одлично лопту ка Дражићу, који је умакао чуварима и потом преварио Рајковића – 2:0.

Жестоко су протестовали са Звездине клупе, а то се наставило и на почетку другог полувремена. Судија Срђан Јовановић је због тога показао црвени картон Миодрагу Божовићу.

Друго полувреме је почело фантастичном приликом за Романтичаре у 47. минуту. Дражић је кренуо са своје половине, нанизао је неколико играча, преварио Мбођа, а потом шутирао преко гола Рајковића из одличне позиције!

Чинило се да Звезди нема спаса, али је за само десет минута уследио велики преокрет. Најпре је у 48. минуту Мбођ вратио свом тиму наду, кад је неометан са пет метара главом затресао мрежу Чупића на центаршут Ибањеза – 2:1.

Могао је Катаи у 50. минуту да донесе експресно изједначење, али није искористио нови одличан центаршут Ибањеза, главом је шутирао преко гола ОФК Београда. Али, већ у 52. минуту Звезда је постигла други погодак.

Акцију је покренуо Гаврић, протурио је лопту до Катаија, а овај је поред статичне одбране Романтичара пронашао усамљеног Јовића, којем није било тешко да погоди небрањену мрежу – 2:2.

Само три минута касније још једна лопта у мрежи тима са Старе Карабурме! Планић није имао избора, у шеснаестерцу је срушио Вијеиру, а судија је оправдано показао на белу тачку, док је капитен ОФК Београда искључен.

Сигуран реализатор најстроже казне био је Вукан Савићевић, који је голмана Чупића послао у једну, а лопту у другу страну мреже – 3:2. Притом се и чувар мреже Романтичара повредио, па је на терен морао Чанчаревић.

Није то било све од Звезде. Црвено-бели су искористили прилику да дотуку грогираног ривала, лопту је на 18 метара од противничког гола примио Савићевић, уследио је снажан шут, а на путу до гола она је закачила Јешића – 4:2.

Могао је ОФК Београд да озбиљније запрети у 61. минуту, кад је Јовановић остао сам, али је са ивице шеснаестерца шутирао за мало изнад Звездиног гола. У 74. минуту је ударац опробао и Јанковић, али је и он био непрецизан.

У 78. минуту Савићевић је фантастично пронашао Паркера, који је предриблао голмана Чанчаревића, а потом лако убацио лопту у празну мрежу – 5:2.

Могла је Звезда да постигне и шести погодак, кад је Катаи одлично асистирао Јовићу, али је овај погодио једног играча ОФК Београда уместо гола.

Оно што нису успели тада, црвено-бели јесу у трећем минуту надокнаде. Савићевић је проследио лопту на страну ка Ибањезу, овај је одлично центрирао по земљи, а до лопте је стигао Паркер који је преварио Чанчаревића – 6:2.

Извор: Спортски Журнал

Због техничких ствари поново није било извештаја са утакмица против Каирата из Казакстана у првом колу квалификација за Еуропа Лигу.
News powered by CuteNews - http://cutephp.com