ЦРВЕНО-БЕЛИ НА КОРАК ОД ТРОФЕЈА: Калинић и Џенкинс погурали Звезду до 2:0 @ 16 June 2015 10:58 AM
Црвена звезда направила брејк у финалној серији против Партизана и увећала вођство на 2:0



Партизан НИС – Црвена звезда Телеком 69:72 (17:19, 19:21, 15:18, 18:14)

Дворана: Пионир. Гледалаца: 5,000. Судије: Белошевић, Јевтовић, Војиновић.

Партизан: Павловић 11, Тепић 6, Маринковић 10, Дало 2, Милутинов 9, Милосављевић 10, Мачван 14, Ђумић, Андрић, Милутиновић 5, Глишић, Безбрадица 2.

Црвена звезда: Вилијамс 15, Ребић, Дангубић 5, Митровић 6, Лазић 4, Блажич 4, Калинић 12, Марјановић, Тејић, Џенкинс 18, Јовић, Цирбес 8.



Утакмица је одиграна пред око 5.000 гледалаца, а поред уобичајених инцидената када се играју „вечити” дербији, у једном тренутку је прекинута када је Стефана Јовића на клупи Звезде погодио комад столице који је долетео са трибина. Он је тада изашао са терена, а тренер Партизана Душко Вујошевић апеоловао је на публику да не убацује ништа у терен, али трибина није испражњена.

Партизан је меч завршио без Драгана Милосављевића, који је у трећој четвртини напустио паркет. Он је пре тајм-аута деловао бесно када је показивао да треба да се тражи тајм-аут, а када је Вујошевић то урадио, он је отишао у свлачионицу, а за њим је кренуо тимски лекар.

Звезда је водила скоро све време меча, осим у неколико наврата у првом полувремену. Партизан је у првих 10 минута био у игри захваљујући поенима Александра Павловића и Милосављевића, док је Немања Дангубић играо добро за Звезду и у нападу и у одбрани. Црно-бели су у неколико наврата водили, али су црвено-бели углавном имали око два поена предности.

Слично је било и у другој четвртини, али су се ствари мало промениле када је након уласка Андреје Милутиновића Партизан повео 31:30, да би Звезда одговорила серијом од 9:0 и тако стекла прву осетнију предност на мечу.

Партизан је преко Мачвана и Вање Маринковића пришао на 36:40 на полувремену, а онда је у трећој деоници изједначио, прво на 40:40, а онда и 43:43.

Звезда је после тога одговорила серијом 10:0 и први пут стекла двоцифрену предност. Ту серију водили су Маркус Вилијамс и Чарлс Џенкинс поенима, али и Никола Калинић игром на оба краја терена.

Иако се очекивало да ће Звезда мирније привести меч крају када није било Павловића, домаћи играчи су заиграли снажније и предвођени Мачваном, Маринковићем и Миленком Тепићем дошли до изједначења 58:58, након што је Калинићу досуђена неспортка лична грешка над Борисом Далоом. Радост домаћих навијача кратко је, међутим, трајала, пошто је Џенкинс одмах у следећем нападу постигао кош и додатно слободно бацање, а онда после успешне одбране постигао тројку за вођство 64:58.

Тепић је после тога узвратио тројком, а онда су оба тима почела много да греше и промашују, да би после скоро три минута без поена Павловић погодио за два, а Џенкинс одмах одговорио тројком за вођство Звезде 67:63. Након тога је Милутинов погодио за два, да би у следећем нападу Партизана Мајк Цирбес блокирао шут Мачвана, а Џенкинс одговорио кошем за 69:65 минут и по пре краја.

Црно-бели се, међутим, нису предавали, иако је Павловић погодио само једно бацање, већ су успешно одбранили свој кош, а онда је Мачван постигао тројку за изједначење 16,5 секунди пре краја.

Након тога је фаулиран Лука Митровић, који је погодио прво, а промашио друго бацање, само да би Калинић забележио офанзивни скок и погодио кош, за вођство Звезде од 72:69, 10,9 секунди пре краја. Шут за продужетак промашио је Маринковић.

Следећи, трећи дуел финала игра се у четвртак 18. јуна од 21 час.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com