Звезда поново шампион, црвено-бели стигли Партизан по броју титула! @ 10 May 2015 08:52 PM
Црвена звезда је одбранила титулу шампиона Србије! Црвено-бели су у драматичном мечу у хали на Бањици по трећи пут у серији савладали Партизан и изједначили се са црно-белима по броју титула, оба тима сада имају по 11 шампионских трофеја. Испред њих је Војводина, која је 13 пута била шампион


Црвена звезда – Партизан 3:1 (25:14, 22:25, 25:17, 27:25)
Дворана: УСЦ „Вождовац на Бањици”. Гледалаца: 950. Судије: Дејан Рогић и Игор Миљковић. Трајање меча: 109 минута. Резултат у серији: 3:1.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 10, Јевтић (либеро), Стефановић, Стоиловић 19, Гмитровић 18, Копривица 15, Милутиновић 8, Нејић, Мартиновић, Кецман, Благојевић, Буцуљевић 5. Тренер: Драган Кобиљски.
ПАРТИЗАН: Ивковић 2, Лопар 7, Костић 5, Мрдак 4, Мајсторовић 14, Рајковић (либеро), Јокановић, Величковић, П. Николић 3, М. Николић 25, Поповић 6. Тренер: Владимир Васовић.



Црвено-бели су били бољи ривал, нису поновили грешке из трећег сусрета, кад су после сјајног почетка дозволили Партизану да преокрене. И овога пута Звезда је била доминантна у првом периоду, који је као и у претходном мечу добила са 25:14.

Али, црно-бели су одлично одговорили у другом сету. Ухватио је Партизан ритам, био је бољи ривал, константно је имао предност, али Звезда им није дозволила да се „одлепе”. У завршници домаћи су чак пришли на поен заостатка (21:20), али је тим Владимира Васовића тај налет издржао и убрзо је успео да изједначи – 25:22.

Ипак, Звезда је била далеко боља у трећем сету. Њихов дизач Буцуљевић имао је далеко више опција, сви његови саиграчи били су врло расположени, што није био случај у Партизану. Њихов најбољи поентер током сезоне Милија Мрдак је био ровит, па га је Васовић заменио Поповићем, али ни то није помогло црно-белима – 25:17.

Врхунац драме виђен је у четвртом периоду. Чинило се да Партизан иде ка новом изједначењу и тај-бреку, али се Звезда није предавала. Црно-бели су имали три поена предности у завршници (21:18), имали су и прву сет лопту (24:23), али им је попустила концентрација у завршници.

Са друге стране, Звезда је имала одлична решења у нападу, сјајно је сервирала, блокирала у одлучујућим моментима, па је захваљујући томе успела да се врати у игру. Другу меч лопту за титулу екипа Драгана Кобиљског је искористила, после грешке Мајсторовића – 27:25.

Извор и фото: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com