Партизан победио Звезду на петерце за финале плеј-офа @ 6 May 2015 09:37 PM
Црно-бели су у серији славили са 2:1, након што су претходно први меч на Бањици изгубили резултатом 9:4, а потом славили на Ташмајдану са 9:7

Партизан – Црвена звезда 11:10 (1:2, 0:2, 2:1, 4:2, 4:3)

Базен Бањица. Гледалаца: 1.500. Судије: Влашић (Загреб), Франуловић (Ријека). Играч више: Партизан 10 (3), Звезда 8 (3). Петерци: Паризан 1 (1).

ПАРТИЗАН РАЈФАЈЗЕН: Ристичевић (15 одбрана), Гилен, Мандић 3, Вицо, Суботић, Репановић 1, Гогов 1, Јакшић 1, Манојловић, Танасковић, Стојановић, Асановић, Стојковић, Лазић 1. Тренер: Вујасиновић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик, С. Рашовић 1, Драшовић, Танкосић, Томашевић, Ешкерт 1, Бијелић, В. Рашовић 2, Ранђеловић 1, Његован, Рацков 1, Обрадовић 1, Драксимовић, Шормаз. Тренер: Савић.

Пенал серија: 0:1 С. Рашовић, 1:1 Мандић, 1:2 Његован, 2:2 Асановић, 2:2 В. Рашовић пречка, 3:2 Танасковић, 3:3 Бијелић, 4:3 Јакшић, 4:3 Ранђеловић промашује.


Ватерполисти Партизана пласирали су се у финале плеј-офа првенства Србије пошто су на Бањици, у одлучујућој утакмици полуфиналне серије, савладали актуелног шампиона Црвену звезду бољим извођењем петераца укупним резултатом 11:10.

„Регуларни“ део сусрета завршен је нерешено 7:7 (1:2, 0:2, 2:1, 4:2)

Црно-бели су у серији славили са 2:1, након што су претходно први меч на Бањици изгубили резултатом 9:4, а потом славили на Ташмајдану са 9:7.

У финалу плеј-офа Партизан се састаје са крагујевачким Радничким, који је у оба полуфинална меча био бољи од новосадске Војводине (9:4, 9:6).

Изабраници Владимира Вујасиновића заслужено су славили у спектакуларној утакмици обележеној дивовском борбом, узбуђењима и преокретима, а на крају правом драмом.

Издржали су огроман притисак, вратили се у меч после четири гола заостатка (5:1), а потом, када су у самој завршници испустили тријумф, умели да буду сталожени приликом извођења петераца.

Чинило се да ће Црвена звезда сигурно стећи прилику за одбрану титуле. Партизан је у финишу прве четвртине остао без Гаврила Суботића, искљученог због неспортског прекршаја, а црвено-бели су имали стално вођство и све је говорило да им победа неће измаћи.

Међутим, црно-бели су у последњој деоници направили велики преокрет у режији Душана Мандића и повели са 7:5 два минута и 45 секунди пре краја. Тада је домаћин био на корак од успеха, али су се за драму побринули браћа Страхиња и Виктор Рашовић погоцима у последњем минуту, тако да су финалисту одлучивали петерци.

Сви Партизанови играчи били су сигурни, док су у екипи Црвене звезде непрецизни били Виктор Рашовић и Ранђеловић.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com