Партизанова младост потопила Звезду и изборила мајсторицу полуфинала @ 30 April 2015 09:06 AM
Партизан је одиграо сјајно друго полувреме против Црвене звезде, вратио брејк и изборио мајсторицу пред својим навијачима која ће одлучивати о финалисти


Црвена звезда – Партизан 7:9 (2:2, 2:2, 1:3, 2:2)

Базен Ташмајдан. Гледалаца: 600. Судије: Периш (Сплит), Савиновић (Дубровник). Играч више: Црвена звезда 10 (4), Партизан 11 (3). Два играча више: Црвена звезда 1 (0).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик (14 одбрана), С. Рашовић 3, Драшовић 1, Танкосић 1, Томашевић, Ешкерт, Бијелић, В. Рашовић, Ранђеловић, Његован 1, Рацков 1, Обрадовић, Драксимовић, Шормаз. Тренер: Савић.

ПАРТИЗАН РАЈФАЈЗЕН: Соро (12 одбрана), Гилен, Мандић 2, Вицо 1, Суботић 1, Репановић, Гогов 3, Јакшић, Манојловић, Танасковић 1, Стојановић, Асановић 1, Ристичевић, Јанковић. Тренер: Вујасиновић.

После брејка на старту полуфиналне серије на Бањици Црвена звезда је била већ виђена у великом финалу. Међутим, за тако нешто требало је да савладају црно-беле и на свом терену, на Ташмајдану.

И све је текло по плановима Дејана Савића, који је био свестан да ће његова екипа имати предност ако резултат буде у егалу. И тако је било, све до почетка треће четвртине.

Претходно, црвено-бели су имали и два гола вишка, после голова Рацкова и Његована (4:2). Но, Партизан је на време ухватио прикључак, па је уз поготке Суботића са играчем више, те Танасковића 16 секунди пре краја другог периода у контри стигао до изједначења.

Водила је Звезда и са 5:4, али је потом уследио велики пад у игри. Делом, „кривци” су и изабраници Владимира Вујасиновића, који су заиста сјајно одиграли у другом делу сусрета.

Партизан је први пут повео у трећој четвртини, уз два везана гола Гогова, други после сјајне контре – 6:5. Притисак је сада био на црвено-белима, а они се са њим нису баш најбоље изборили.

Знао је то да казни Мицов, који је сјајно упливао и искористио асистенцију у ситуацији кад је његов тим имао играча више, за „плус два” – 7:5. На почетку последње четвртине Партизан је после гола Стојановића вероватно и решио питање победника – 8:5.

Најлепши потез меча виђен је при крају, кад је Мандић шраубом са велике удаљености савладао Шефика – 9:5. Претходно је голман Звезде имао невероватну одбрану, кад је у контри био Танасковић, али ни то није подигло његове саиграче. До краја, црвено-бели су са два гола само ублажили пораз – 9:7.

Мајсторица ће бити одиграна на Бањици 6. маја. У другом полуфиналном дуелу у Новом Саду Војводина дочекује Раднички, а Крагујевчани имају вођство од 1:0 у серији.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com