Историјски тријумф Новог Пазара, домаћи казнили промашаје Звезде @ 6 April 2015 05:10 PM
Црвена звезда је промашивала одличне прилике, а храбри тим Новог Пазара је користио своје шансе и остварио први, историјски тријумф против Црвене звезде пред празним трибинама Градског стадиона

Нови Пазар – Црвена звезда 2:1 (1:1)
Стрелци: 1:0 – Павловић у 15, 1:1 – Цветковић у 16, 2:1 – Јевтовић у 70. минуту из једанаестерца.
Стадион: Градски у Новом Пазару. Играно без присуства публике. Судија: Владо Глођовић (Врбас). Помоћници: Далибор Ђурђевић (Крушевац) и Срђан Каурин (Суботица). Жути картони: Радивојевић, Кецап (Нови Пазар), Павићевић, Катаи (Црвена звезда).
НОВИ ПАЗАР: Зечевић, Ђорђевић, Вуковић, Тинтор, Костић, Јевтовић, Павловић, Радивојевић (од 63. Арсенијевић), Матос (од 78. Русмир), Мијић, Кецап (Фалкао 87).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Анђелковић, Павићевић, Лазић, Цветковић (од 86. Аврамовски), Ковачевић (од 78. Босанчић), Стојановић (Од 71. Орландић), Лазовић, Катаи, Јовић, Паркер.



Нови Пазар је боље отворио меч. Прву шансу су домаћи имали у 4. минуту, али је после ударца Радивојевића са 25 метара лопта отишла далеко од гола Рајковића.

Само два минута касније погрешио је Лазовић, вратио је лопту не баш најбоље уназад, а до ње је пре Павићевића стигао Радивојевић, ушао је у шеснаестерац ривала и шутирао искоса са десне стране, али је Рајковић био опрезан.

У 8. минуту Звезда је имала прву прилику, Стојановић је некако дотурио лопту до Лазовића, али је његов ударац изблокиран. Само два минута слична акција, коју је овога пута започео Јовић, али је шут Лазовића, овога пута из далеко боље позиције, поново изблокиран.

А потом два гола у два минута. Најпре је повео Нови Пазар. У 15. минуту Лазић је компликовао, уместо да избије лопту оклевао је, а Кецап му је отео лопту, ушао у шеснаестерац, али је Цветковић некако избио лопту. Само до Предрага Павловића, који је лако погодио са шест метара.

Само што је кренула са центра Звезда је изједначила. После гужве у шеснаестерцу домаћих лопта је дошла до Цветковића, који је успео да шутира пре него што је Вуковић избио лопту, а она се од стативе одбила у мрежу Зечевића.

У 21. минуту црвено-бели су већ могли да преокрену. Лазовић је одлично центрирао, Паркер није стигао да лопту захвати главом, баш као ни Јовић ногом, иако су обојица била у доброј позицији.

Није било већих узбуђења све до 33. минута. А од тада па до финиша Звезда је преузела иницијативу, а Новопазарци као да су остајали без даха.

Најпре је Паркер сјајним потезом избацио двојицу чувара, лопту је потом преузео Катаи, који се одлучио на шут кад је дошао на 18 метара од гола ривала, али је био непрецизан.

У 34. минуту је Нови Пазар имао сјајну прилику. Матос је био у контри, ушао је у шеснаестерац и одлучио се за ударац, али га је изблокирао Лазић. Са супротне стране Бразилац је имао усамљеног Кецапа!

У 37. минуту Стојановић је створио врло добру прилику за Јовића, али младом нападачу Звезде је голман Новог Пазара Зечевић „ушао” у шут и одбранио његов ударац.

Три минута касније добар центаршут Лазовића, али је Паркера изненадила лопта. У 42. минуту зицер за Јовића. Центрирао је са леве стране Катаи, Паркер је главом спустио лопту ка Јовићу, који је из идеалне позиције шутирао преко гола ривала.

Звезда је била офанзивнија и на старту другог полувремена, а до прве одличне прилике дошла је у 57. минуту. Павићевић је центрирао са десне стране, дефанзивац Новог Пазар је до лопте дошао пре Јовића и избио је, али је на њу натрчао Анђеловић, који је са десет метара шутирао право у голмана Зечевића.

У 64. минуту је Нови Пазар имао врло добру прилику. Јевтовић је шутирао из слободног ударца са скоро 30 метара, а лопта је прохујала поред леве стативе гола Рајковића.

Какву шансу је промашио Катаи у 67. минуту. Маестрално је на малом простору дриблингом избацио двојицу чувара, а потом је са пет метара шутирао преко гола!

Казна је стигла врло брзо. Извео је Нови Пазар први корнер у 69. минуту, а лопта је погодила у руку Лазића. Чини се да је судија Глођовић најпре пустио предност, а кад је Тинторов ударац изблокиран, онда је показао на белу тачку! Сигуран извођач је био Јевтовић.

Иако је било сасвим довољно времена до краја сусрета испоставило се да је Црвена звезда тада остала без самопоуздања. Измене Лалатовићу нису много помогле, Орландић је остао неприметан, баш као и Босанчић и Аврамовски.

Можда и најбољу прилику за изједначење Звезда је имала у 93. минуту, кад се лопта одбила до Анђелковића, али је овај са 18 метара шутирао високо преко гола Новопазараца.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com