Звезда губила са 19 разлике, па изједначила, на крају тесан пораз у Берлину @ 27 March 2015 09:26 AM
Црвена звезда је одиграла катастрофално прво и врло добро друго полувреме у Берлину против Албе, а на крају је извукла частан пораз

Алба – Црвена звезда 73:68 (22:9, 17:13, 20:27, 14:19)
Дворана: „О2” у Берлину. Гледалаца: 10.867. Судије: Луиђи Ламоника (Италија), Јоанис Фуфис (Грчка), Карлос Перуђа (Шпанија).
АЛБА: Гифај 3, Кинг 3, Табу 8, Варгас, Банић 18, Рединг 8, Џ. Волрат, Ренфро 13, Хемондс 2, Меклин 8, Фриз, Радошевић 10.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс, Ребић, Дангубић 2, Митровић 4 (10 ск), Блажич 2, Калинић 3, Марјановић 27 (10 ск), Каплановић, Џенкинс 19, Јовић 9, Цирбес 2.


Кад је у 23. минуту домаћин повео са 43:24 чинило се да је на помолу катастрофа црвено-белих против Албе у Берлину.

У првом полувремену, осим почетног вођства Звезде од 4:2, све је било у знаку Албе. Најпре је лакшу повреду доживео Вилијамс, којег је Радоњић одмах извукао из игре и на паркет послао Јовића.

Репрезентативни плеј је био далеко од свог нивоа, па је убрзо улогу принудног плејмејкера морао да преузме Џенкинс! А Звездина игра је била катастрофална, и у одбрани и у нападу.

Без погођене тројке из осам покушаја (четири Митровића), уз четири промашена бацања, те катастрофалним распоредом поена и са само два расположена играча црвено-бели и нису могли нечему да се надају.

А Алба је играла своју игру, уз то користила све што им је Звезда поклањала, а тога је било заиста много. Прву већу предност Алба је остварила после тројке Ренфроа (15:6), а већ после седам минута домаћи су имали двоцифрену предност (17:6).

Настављено је у истом ритму у другом периоду, па је Алба најпре одржавала предност (26:16), а потом је и повећавала. До 15. минута поене за Звезду су постигли Марјановић (седам), Џенкинс (седам) и Калинић (два)!

У међувремену, видели смо и пет поена Албе у кратком периоду, с обзиром да је Звезда, баш као против Барселоне била веома лоша у дефанзивном скоку. Ренфро је убацио два поена, потом промашио додатно бацање, немачки тим је ухватио лопту у нападу, а акцију је тројком завршио Гифај (35:18).

На полувремену Берлинци су имали 17 поена вишка, а успели су да постигну и кош за само четири секунде, кад је Ренфро из тешке ситуације убацио лопту у кош преко Митровића.

Тек у трећој четвртини Звезда је успела да убаци први шут иза линије 6,75, учинио је то Јовић, а кад је нешто касније погодио и Џенкинс, Саша Обрадовић је морао да затражи тајм-аут (45:32).

После још једне тројке Јовића, те украдене лопте истог играча и успешне контре Џенкинса Звезда је пришла на „минус 11” (50:39), али је Алба погодила две невероватне тројке, Кинг од таблу и Табу преко руке, па су домаћи и даље контролисали резултат (53:39).

Али, Звезда је наставила са добром игром у одбрани и још бољом у нападу, па је после поена сјајног Марјановића стигла на само осам поена минуса (53:45). Али, у последњем нападу Албе Цирбес је начинио глупост, фаулирао је Банића, који је погодио кош, али не и бацање (59:49).

Почетак последње деонице донео је наду Звезди. Фантастична серија је госте довела на само пола поена заостатка (59:58), а нешто касније после тројке џенкинса, на тачно шест минута до краја Звезда је изједначила (61:61)!

Али, тада је пала концентрација у одбрани, што је Алба знала да казни. Најпре поенима Радошевића, те два бацања, а потом и кош Ренфроа из игре и Алба је имала шест поена вишка (67:61).

Нешто касније је погодио и Рединг (71:64), а Радоњић је тада затражио тајм-аут. Било је прекасно за још један магичан повратак његовог тима, па је Саша Обрадовић са Албом савладао „своју” Звезду и остао у трци за четвртфинале.

Додуше, црвено-бели су на десет секунди пре краја пришли на три поена минуса (71:68), али је Меклин погодио оба бацања и поставио крајњи резултат – 73:68.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com