Шампион пришао на „минус један”, Рајковић одбранио Звезду @ 22 March 2015 09:43 AM
Напредак није дошао на стадион „Рајко Митић” да се брани, у појединим тренуцима је био бољи ривал, али је на крају Звезда славила минималан тријумф

Црвена звезда – Напредак 1:0 (1:0)
Стрелац: 1:0 – Лазовић у 35. минуту.
Стадион: „Рајко Митић”. Гледалаца: 12.640. Судија: Илија Брдар (Нови Сад). Помоћници: Бранко Павловић (Зрењанин) и Марко Димитријевић (Крагујевац). Жути картони: Стојановић, Анђелковић, Ристић (Црвена звезда), Лемајић, Димитров, Урошевић (Напредак).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Лазић, Анђелковић, Ристић, Лазовић (од 84. Орландић), Стојановић (од 72. Босанчић), Катаи (од 62. Ковачевић), Јовић, Паркер.

НАПРЕДАК: Поповић, Радуловић, Пауновић, Фримпонг, Урошевић, Луковић, Гобељић (од 64. Ђоковић), Ндијае (од 58. Бајић), Вучетић, Трујић, Димитров (од 74. Лемајић).

Црвена звезда је славила четврти узастопни тријумф у Супер лиги, против Напретка, али много теже него што је то било очекивано. Црвено-бели су голом Лазовића „бацили рукавицу” Партизану, којег чега тешко гостовање Чукаричком у недељу на Бановом Брду.

Ток меча:

3` Џошуа Паркер је преварио Фримпонга, ушао у шеснаестерац са десне стране, шутирао са ивице петерца, али голман гостију Поповић одбранио тај ударац.

13` Први покушај Напретка, шутирао је из врло добре позиције Радуловић, али је Рајковић одбранио, а потом је Цветковић пре гостујућег играча стигао до лопте и избио је у корнер, после којег није било опасности.

16` И други покушај Звезда је имала преко Паркера, али је поново из овог дуела као победник изашао голман Крушевљана Поповић.

22` Одлична прилика за Црвену звезду. Била је то лепа комбинација црвено-белих, Анђелковић је одлично прошао по десној страни, пронашао Јовића, а овај шутирао преко гола са десетак метара.

27` Жути картон за Сашу Стојановића, који је грубим прекршајем на половини терена над Трујићем зауставио контру Напретка.

35` ГООООООООООООООООООООЛ

Звезда је повела после прекида. Изборили су се црвено-бели за корнер, извео га је са десне стране Ристић, лопта је после лошије интервенције играча Напретка дошла до Лазића, који се одлично снашао, вратио је ка Лазовићу, а овоме није било тешко да са шест метара затресе мрежу Крушевљана – 1:0.

36` Због протеста жути картон је добио резервиста Напретка Дарко Лемајић.

45+1` Седми корнер за Звезду, извео га је Ристић, али је голман Поповић избоксовао лопту, а одмах потом судија Брдар је означио крај првог полувремена.

Друго полувреме:

46` Већ после 45 секунди Звезда је могла да дуплира предност, Паркер је поново изашао у ситуацију „један на један” са Поповићем, али је у одсутном моменту очајно захватио лопту, па је она постала лак плен голмана Напретка.

51` Још један опасан напад гостију заустављен је прекршајем, Анђелковић је грубо фаулирао Радуловића и заслужено је добио жути картон.

56` Није Звезда имала други начин да спречава контре ривала, осим прекршајима на половини терена. Због новог фаула жути картон је добио и Ристић!

57` Добра прилика за госте. После центаршута Радуловића са десне стране главом је шутирао Трујић, али право у Рајковића.

58` Прва измена у Напретку, Милош Бајић је ушао у игру уместо Ндијаеа.

59` Каква шанса за Крушевљане! Димитров је искористио сјајан пас, изашао је очи у очи са Рајковићем, али је голман Звезде скинуо зицер. Могао је Димитров да асистира Трујићу, а питање је да ли би у том случају Звезда имала шансу да се одбрани.

62` Прва измена у Звезди, из игре је изашао Катаи, на терену је Александар Ковачевић.

64` Жути картон за Димитрова због неопрезног старта на Лазићу. Уједно, друга измена у гостујућем тиму, Александар Ђоковић је на терену уместо Гобељића.

73` Друга измена у Звезди, уместо Стојановића на терену је Милош Босанчић.

74` Последња измена у Напретку, Димитров је напустио игру, а на терену је Дарко Лемајић.

75` Изненада се указала шанса Звезди, после неспоразума голмана Напретка Поповића са саиграчем, лопта је дошла до Лазовића, који се ипак није најбоље снашао.

77` Добар покушај Босанчића из слободног ударца са нешто више од 30 метара, али је Поповић избио лопту у корнер.

82` Одличан покушај гостију, лопта је на 17 метара од гола дошла до Луковића, који је шутирао под пречку, али је Рајковић крајњим напором избио лопту у корнер.

84` Последња измена на утакмици, уместо Лазовића у игру је ушао Петар Орландић.

90+1` Фантастична прилика за Звезду, Паркер је маестрално проиграо Орландића, а Црногорац је солидно шутирао, али је Поповић оставио свој тим у игри.

90+3` Судија Брдар означио је крај сусрета, у којем ће се памтити само крајњи резултат.

Крај.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com