Храбра Звезда поражена у Италији @ 14 March 2015 09:40 AM
Храбром и борбеном игром, изабраници Драгана Кобиљског донекле су успели да парирају квалитетном домаћину, али је то било недовољно да се приреди сензација

Равена – Црвена звезда 3:0 (25:22, 25:23, 25:21)
Дворана: „Палафијера”. Гледалаца: 1350. Судије: П. Вашко (Словачка), Б. Висан (Румунија). Трајање меча: 83 минута.
РАВЕНА: Менгоци 6, Ричи 4, Кавана 2, Кументакис 9, Бујати 17, Чебуљ 16, Бари (либеро), Габриеле, Јелиажков, Мек Кибин, Заполи, Ћестер. Тренер: Ариел Валдо Кантор.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 5, Стоиловић 10, Гмитровић 10, Копривица 7, Милутиновић 5, Буцуљевић 3, Јевтић (либеро), Стефановић, Благојевић 2, Ђурђевић, Нејић, Кецман. Тренер: Драган Кобиљски.

Отишли су црвено-бели одбојкаши у Италију са циљем да пруже свој максимум и изненаде фаворизовану екипу Равене.

Италијани су у пресудним тренуцима правили разлику, коју Звезда није могла да надокнади, па ће се заслужено наћи у полуфиналу Челенџ купа, где ће снаге одмерити са лисабонском Бенфиком.

Успели су Београђани да парирају домаћину у првом и другом сету, али је Равена, предвођена Бујатијем и Чебуљом, кључну разлику правила у завршници, што је било довољно за вођство од 2:0.

Шампион Србије је једино почетком трећег периода имао иницијативу, али му то није донело осетнију предност. Предвођени Стоиловићем и Гмитровићем, црвено-бели су водили 12:10, али је домаћин серијом од 5:0 стигао до преокрета, а затим рутинском завршницом и до убедљиве победе.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com