Звезда убедљива против Војводине за журку Делија @ 14 March 2015 09:32 AM
Црвена звезда је славила у дербију 18. кола Супер лиге против Војводине и на тај начин је наставила потеру за лидером Партизаном

Црвена звезда – Војводина 3:0 (2:0)
Стрелац: 1:0 – Паркер у 5, 2:0 – Паркер у 33, 3:0 – Јовић у 53. минуту.
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 16.780. Судија: Данило Грујић (Ниш). Помоћници: Владимир Јовановић (Чачак) и Урош Стојковић (Београд). Жути картон: Лазић (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Цветковић, Јовановић, Лазић, Анђелковић, Ристић (од 83. Грујић), Лазовић, Стојановић (од 69. Босанчић), Катаи, Паркер, Јовић (од 60. Ковачевић).

ВОЈВОДИНА: Милинковић-Савић, Василић, Пекарић, Бабић, Настић, Тумбасевић (од 46. Макарић), Рогач, Луковић (од 80. Каранов), Иванић, Гаћиновић, Ћурко (од 46. С. Новаковић).



Црвена звезда је славила у дербију кола против Војводине у својој најбољој партији у пролећном делу сезоне. Додуше, први гол је Паркер постигао из офсајда, дискутабилан је и други, али далеко од тога да Београђани нису заслужили тријумф.

Звезда је на најлепши могући начин својим навијачима „честитала” рођендан Спортског друштва, а они су и по лошем времену похрилили на трибине и добро се забавили. На крају су се заједно радовали против Војводине, тима који је, поменимо и то, такође слављеник, у петак су обележили 101. годину постојања.

Повела је Црвена звезда већ у петом минуту! И то голом „себичног” Паркера, па ће о овом поготку бити доста приче. Наиме, Ристић је фантастично проиграо Катаија, у првом тренутку Паркер који је био у офсајду је препустио лопту саиграчу, којем је остало само да је убаци у празну мрежу, али је то потом учинио управо Паркер – 1:0. Судија Данило Грујић је ипак показао на центар.

Имала је Војводина шансу у деветом минуту и умало је дошла до изједначења! Слободан ударац искоса са десне стране је извео Гаћиновић, уместо центаршута одлучио се за директан ударац, а Рајковић је крајњим напором избио лопту у корнер!

Утакмица је била прилично отворена, Војводина је често била на половини Београђана, а у једној таквој ситуацији могли су гости до изједначења. У 18. минуту је Иванић сјајно исконтролисао лопту и потом шутирао са 18 метара, али је Рајковић био сигуран.

Имали су Новосађани прилику и пет минута касније, кад је лопта дошла до Луковића, који је некако пронашао Ћурка, али овај из добре позиције није најбоље захватио лопту.

Имали су гости више од игре у овом делу меча, па су у 29. мунуту створили нову прилику. Луковић је још једном проиграо Иванића, који је натрчао на лопту и шутирао из прве, али поново право у сигурног Рајковића.

Црвена звезда је дуплирала предност из прекида. Одлично је Стојановић извео слободан ударац искоса са леве стране, а Паркер је био највиши у скоку. Из два ударца Звезда је два пута натерала Војводину да вади лопту из свог гола. Остаје питање да ли је Паркер поново био у офсајду – 2:0.

Две измене је на полувремену начинио Марић. Из игре је извео Тумбасевића и Ћурка, на терен је послао Милана Макарића и Слободана Новаковића.

Могла је Звезда до трећег гола у 49. минуту. Пресекли су домаћи напад Војводине на 35 метара од свог гола, Стојановић је повукао контру, проследио лопту до Паркера, који је вукао лопту до 18 метара и потом шутирао, али прилично траљаво.

Али, то што нису београдски црвено-бели учинили тада, јесу само четири минута касније. Још једну контру је имала Звезда, а Катаи је фантастично проиграо Луку Јовића, који је постигао првенац у Супер лиги – 3:0.

Наставила је Војводина са офанзивном игром, па је дошла до прилике у 58. минуту. Луковић је примио лопту у шеснаестерцу свог бившег тима, врло добро је шутирао, али је Рајковић одбранио.

У 69. минуту је Лалатовић начинио другу промену, уместо најстаријег на терену Стојановића у игри је био такође искусни Босанчић.

У 59. минуту Лалатовић је начинио прву измену, на терен је послао Александра Ковачевића, а из игре је извукао Јовића. Тренер Звезде је очигледно решио тада да игра дефанзивније.

Могао је и Катаи да се упише у листу стрелаца. Лазовић је у свом стилу прошао по десној страни, одлично је центрирао, а главом је шутирао Катаи, али је Милинковић-Савић одбранио.

У 69. минуту је Лалатовић начинио другу промену, уместо најстаријег на терену Стојановића у игри је био такође искусни Босанчић.

Била је Звезда стрпљива у наставку меча, а одличну прилику је имала у 80. минуту. Дуго је трајала та акција, са 25 метара је одлично шутирао Цветковић, али је голман Војводине кратко одбио лопту, само до Катаија, који је био у зицер ситуацији, али је промашио читав гол.

Недуго потом Марић је начинио последњу измену, из игре је извукао Луковића, а на терен је послао Драгана Каранова. У 83. минуту и Лалатовић је завршио са изменама, Марко Грујић је заменио Михаила Ристића.

До краја меча није било много узбуђења. Војводина је остала без самопоуздања, Звезда је углавном одрађивала посао и чекала евентуалне прилике из контре.

И до ње је дошла у другом минуту надокнаде кад је Босанчић сјајно проиграо Лазовића, овај је изашао очи у очи са Милинковић-Савићем, али је голман Манчестер јунајтеда на позајмици у матичној Војводини сјајно одбранио. Била је то последња шанса на сусрету.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com