ПРВЕНАЦ ЗВЕЗДЕ У ТОП 16: Црвено-бели прогутали Албу у гротлу Пионира @ 29 January 2015 11:07 PM
Одличном партијом пред Делијама, црвено-бели уписали прву победу у ТОП 16 фази Евролиге и што је најважније, задржали наде за пласман у прва четири тима Е Групе

Црвена звезда – Алба 86:69 (22:12, 25:17, 17:18, 22:22)

Дворана: Пионир. Гледалаца: 5907. Судије: Луиђи Ламоника (Италија), Елиас Коромилас (Грчка) и Борис Шулга (Украјина).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс 7 (10 ас), Ребић, Дангубић 10, Митровић 6, Лазић 10, Блажич 6, Калинић 9, Марјановић 17 (12 ск), Тејић, Џенкинс 12, Јовић 9, Цирбес 1.

АЛБА: Гифај 3, Кинг 5, Табу, Варгас 6, Банић 8, Рединг 9, Стојановски, Ренфроу 6 (8 ск), Хемондс 11, Меклин 14, Радошевић 7.

Тим Саше Обрадовића се није снашао пред Делијама, које су цео меч фантастично носиле играче до тријумфа. Наравно, било је ту и овација тренеру Албе, иначе бившем играчу Црвене звезде...

Делије током целог меча нису стале са навијањем, а играчи Звезде су им узвратили на најбољи могући начин.

Тренер Албе и некадашњи играч Црвене звезде Саша Обрадовић је немоћно стајао поред аут линије. Неколико пута током утакмице је покушао тајм-аутима да пробуди екипу и покуша бар мало да угрози домаћина, али без успеха.

Обе екипе су тврдо и са доста опреза ушле у утакмицу, те је после скоро два минута игре лопта први пут прошла кроз обруч, а поене је уписао Џамил Меклин.

Већ у следећем нападу Дангубић је погодио тројку за Звезду, да би поново управо та два играча реализовала и наредна два напада својих тимова.

Од тог тренутка црвено-бели су везали седам узастопних поена и већ средином првог периода су имали осетних шест кошева предности.

Алба је успела да се врати у прихватљиви заостатак, али је онда на сцену ступио Стефан Јовић који је уз сјајну одбрану, која код њега никада не изостаје, почео да завршава и акције у нападу.

Резервни плејмејкер Црвене звезде је уписао седам узастопних поена и на одвео свој тим на прву паузу са плус десет 22:12.

И у другој четвртини црвено-бели су наставили тамо где су стали. Још више су стисли у одбрани, а гости су поклекли под притиском и почели су да греше у нападу и губе лопте.

Управо се у таквој кошарци Звезда најбоље сналази. И онда након Вилијамсове тројке из транзиције, Лазићеве две контре завршене „куцањима“ и нове серије од 11:0 домаћин је дошао до чак 20 поена предности (40:20).

Најкориснији играч прве фазе Евролиге Бобан Марјановић је терорисао високе играче Албе пошто је у првих двадесет минута чак девет пута био на линији за слободна бацања, а и мало му је фалило да већ на полувремену има дабл-дабл учинак.

И Маркус Вилијамс је био разигран и опет је показао како уме да игра. Делио је неке невероватне пасове, али понекад и превише атрактивне и неочекиване чак и за његове саиграче те се на полувреме отишло само са плус 18.

Звезда је и у наставку кренула силовито. Пулени Дејана Радоњића су наставили тамо где су стали.

Ипак после шест минута игре у трећем периоду дошло је до малог пада у игри. Алба је везала осам узастопних поена и са минус 22 стигла на само 14 разлике.

Радоњић је правовремено затражио тајм-аут којим је пресекао озбиљнију кризу његове екипе.

Од тог тренутка све се вратило на старо. Црвено-бели су само повећавали предности која је у једном тренутку досегла и плус 24 (77:53).

Ни у четвртом периоду се ништа није мењало. Звезда је константно одржавала разлику, а до краја меча гости више нису успели да припрете домаћину који је на крају однео заслужен тријумф. На крају црвено-бели су славили резултатом 86:69.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com