Копар - Црвена звезда 0:1 (0:0) @ 29 January 2015 11:02 PM
Фудбалери Црвене звезде остварили су и трећу победу на припремама у Словенији. Голом Катаиа, Црвена звезда је победила Копар резултатом 1:0.

Стадион: "Боњифика"
Гледалаца: 2.000
Судија: Роберто Понис
Стрелци: Катаи у 47. минуту.

Копар: Симчић, Шме, Блажич, Хаџич, Салкич, Томич, Пучко, Губерац, Чмигој, Срећковић, Хаџибулић.
Резерве: Адам, Халиловић, Андрејашић, Кокол, Сплихал, Пешевски, Посавац, Штулац, Рахмановић, Штомахер, Ломч, Смртник.

Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Лазић, Луковић, Анђелковић, Грујић, Савићевић, Стојановић, Лазовић, Гаврић, Јовић.
Резерве: Кахриман, Планић, Мбођ, Павићевић, Ђорђевић, Ковачевић, Ристић, Босанчић, Аврамовски, Катаи, Деспотовић.

За разлику од прве две припремне утакмице, ову није красила ефикасност и велики број постигнутих голова. Прилика је било, и то на обе стране, али голмани у првом периоду нису вадили лопту из мреже. Звезда је претила углавном преко Јовића и Стојановића, а најбољу прилику имала је у 35. минуту када је након продора Лазовића и доброг центаршута, управо Стојановић лоше захватио лопту. Домаћин је своје прилике пропуштао у 22. минуту, када је након корнера лопта завршила поред стативе, односно у 33. када се истакао голман Рајковић.

У наставку утакмице, тренер Лалатовић је поново променио читаву екипу, па су сви са клупе започели друго полувреме. То је одмах дало и резултата, јер је већ у 47. минуту Црвена звезда повела са 1:0. Након асистенције Данијела Аврамовског, Александар Катаи је био на правом месту, и са десетак метара погодио мрежу. Пет минута касније, и Ковачевић је упутио шут у оквир гола, али није се дао изненадити голман домаће екипе. Узвратио је Копар из слободног ударца, али је сјајно интервенисао Кахриман, и потврдио добру форму Звездиних голмана на припремама у Словенији.

У 62. минуту, Ристић је оштро шутирао са дистанце, али је погођена пречка. Катаи је потом у два наврата покушавао, али није успео да погоди оквир гола. У 80. минуту, Копар је имао солидну прилику, али је из непосредне близине, искоса, лошта након шута отишла преко пречке. Црвена звезда је утакмицу завршила са 10 играча, јер је у 85. минуту због другог жутог картона искључен Михаило Ристић. Могао је Копар да искористи бројчану предност у 89. минуту, али поново је Кахриман одлично интервенисао и сачувао предност Црвене звезде, која је на тај начин остварила и трећу победу у припремном периоду.

Фудбалери Црвене звезде ће сутра у послеподневним сатима кренути пут Београда.

Извор: Званични сајт ФК Црвена звезда
News powered by CuteNews - http://cutephp.com