Галатасарај утишао Арену, трећи пораз Звезде у Топ 16 @ 17 January 2015 09:43 AM
Кошаркаши Црвене звезде још увек су без победе у Топ 16 фази Евролиге пошто су у Комбанк арени изгубили од Галатасараја

Црвена звезда Телеком – Галатасарај 65:74 (19:21, 16:12, 12:18, 18:23)
Дворана: Комбанк арена. Гледалаца: 17,821. Судије: Хијерезуело (Шпанија), Латисевс (Летонија), Паштусијак (Пољска).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Вилијамс 12, Дангубић 2, Митровић 4, Лазић, Блажич 4, Калинић 9, Марјановић 18, Тејић 1, Џенкинс 6, Јовић, Цирбес 9.
ГАЛАТАСАРАЈ: Картер 10, Јанг 4, Мицов 12, Ерцег 4, Гонлум 6, Поцијус 11, Марић 4, Аројо 11, Гулер 4, Арслан 8.


Оно што је обележило меч јесте изузетно лош проценат шута за три поена играча црвено–белих, од 15 покушаја убацили су само три. Два пут је био прецизан Маркус Вилијамс и једном Никола Калинић.

Огромна жеља се није материјализовала. Црвена звезда ће још увек морати да тражи првенац у Топ 16 друштву. Рововска борба се благо речено неуобичајеним набојем припала је гостима.

Црвено-бели су корак изгубили у другом полувремену када су платили данак лошем шуту за три поена. Од 11 покушаја само су једном погодили и ритам је изгубљен.

Ипак, нико Арену није напустио тужан, свестан да је елита школа за трофеје. То потврђује и песама са којом су играчи испраћени у свлачионицу. Лекције су скупе и тешко се гутају. Ипак, све ће вредети, ако на крају сезоне дођу на наплату. Пре тога, следећи је Задар, па онда Барселона. Прича се наставља...

А, кренуло је одлично. Патрик Јанг има импресивне физикалије и довољно је храбар да нападне Бобана Марјановића. Али, није се баш прославио. МВП Евролиге је играо као да нема чувара на себи и нанизао осам од 10 поена црвено-белих. Ништа боље од новог центра Галате није прошао ни Карлос Аројо коме вероватно падне мрак на очи сваки пут када види „команданта за специјалне операције“ Бранка Лазића.

Али, гости имају сувише квалитета и искуства да одмах падну. Притисли су Вилијамса, натерали га на две лоше одлуке, Мицов је правио разлику, Марић се много боље сналазио у рекету од Јанга и почели су проблеми.

Радоњић је реаговао, организација игре поверена је тандему Јовић – Џенкинс, Тејић и Цирбес су чували рекет, али Калинић је највише вукао. Тројка, поени Мицову у лице и још један сјајан продор. Довољно за вођство, али не и победу у првој четвртини. Арсланова тројка погурала је госте (21:19) и одмах смирила еуфорију.

Јовић је у наставку преузео команду у одбрани. После неколико сјајних потеза и асистенција Тејићу, честитао му је и Радоњић. Џенкинс је такође „горео од жеље“. Тражио је контакт, ишао у месо, али два пута је оставио Поциуса самог и казна је износила – пет поена. Враћање Вилијамса на паркет, није донело жељени епилог.

Американац је био готово безопасан или је имао нерезонске потезе, Блажич се такође није прославио, док је Аројо полако попуњавао своју статистику. Гости су почели да се одлепљују. Али, нису далеко одмакли. Митровић и Џенкинс су повукли, а онда је коначно и Маркус изашао из малера.

По гестикулацији се јасно видело да је тројка за вођство на полувремену (35:33) више значила њему, него навијачима.

Већ после три минута наставка Радоњић је морао да зове тајм– аут. Тек после тога Црвена звезда је прекинула пост. Јанг је до тада натопио дрес знојем добијајући мини битке са Марјановићем.

Али, Митровић је показао зашто се на његовом дресу налази капитенска трака. Огромном енергијом у одбрани показао је пут до победе. Дангубић се убрзо нашао на обручу после куцања за постер, а између Блажича и Ароја су севнуле вернице. Паркет се усијао.

Блажич није погодио тројку, али Арслан јесте. Ерцег се прошетао до коша, исто је пошло за руком Поцијусу и Црвена звезда је поново морала да јури резултат. На старту последњег периода пала је на минус шест (47:53).

Постало је критично када је коначно прошла сјајна акција уз аут линију и завршена куцањем Цирбеса. Меч се претворио у партију шаха у којој је сваки потез мога да буде кључан. Шта онда рећи за лопту која је изашла из обруча после шута Вилијамса иза линије 6,75 или изгубљене лопте што су гости казнили поенима Гонлума и Ароја за 59:52 у 35. минуту.

Изгледало је да победа полако почиње да клизи кроз прсте црвено-белима. Тројка Картера за плус 10 (62:52) готово да је гарантовала такав епилог. Црвено-бели су кренули у (не)могућу мисију, три и по минута пре краја.

Тројка Вилијамса дале је наду. Али, Аројо је одмах угасио.

Док су у првом полувремену били равноправни противник турској екипи, изабраници Дејана Радоњића одиграли су знатно лошије у другом делу игре и Галатасарај је заслужено дошао до тријумфа.

Звезда је на паузу отишла са два поена предности, али је лоше кренула у наставку. Дозволили су црвено–бели серију 6–0 тиму Ергина Атамана, а прикључак су одржали захваљујући 4 везана поена Марјановића.

Феноменалним закуцавањем Немање Дангубића Звезда је дошла у вођство 43:41, али је Галата убрзо преокренула и до краја меча није дозволила београдском тиму да им угрози предност.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com