Пораз Звезде на премијери у Топ 16 @ 3 January 2015 10:29 AM
Жеље немају границе, али реалност је нешто сасвим друго. А она тренутно гласи: Реал је јачи од Црвене звезде. Ипак, не толико колико би се могло закључити на основу крајњег резултата. Мадриђанима је требало свега неколико минута да покажу снагу и ставе тачку на меч. Помогли су им и црвено-бели лошим процентима шута. Огромна жеља је учинила своје

Црвена звезда – Реал Мадрид 72:79 (12:15, 19:19, 14:24,27:21 )

Дворана: Комбанк арена. Гледалаца: 18920. Судије: Христос Христодулу, Спирос Контас (Грчка), Никола Местре (Француска).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс 3, Ребић, Дангубић, Митровић 13, Лазић 8, Блажич 6, Калинић 10, Марјановић 9, Тејић, Џенкинс 7, Јовић 3, Цирбес 13.

РЕАЛ МАДРИД: Риверс 5, Фернандез 15, Ноћиони 9, Кампацо, Мачијулис 4, Рејес 13, Родригез 12, Ајон 4, Керол 2, Љуљ 5, Бурусис 6, Слотер 4.

Топ 16 је награда за клуб и навијаче. Али, и велика школа. Црвено-бели су синоћ сигурно научили вредну лекцију и прескочили пар степеница у достизању квалитета потребног за освајање трофеја.

Показали су то и сјајним финишом, у моментима када је победник већ био познат. Пред њима је још 13 мечева у крему Европе и још толико прилика за да још даље помере границе реалног. Пошто су самом пласманом у други круг то већ учинили.

Премијера у Топ 16 памтиће се без обзира на епилог. Звиждуци Делија када је Реал истрчао на паркет ледили су крв у венама. Маркус Слотер је поскакивао покушавајући да набије самопоуздање.

Одмах затим загрмели су аплаузи, био је то знак да на терен излази Дејан Радоњић. Делије су поздравиле Игора Ракочевића и Марк Симоновића. Застава са темом „Пацка Реалу“ прекрила је исток Арене. Бој је могао да почне.

Прштало је од првог секунда. Мексиканац са НБА педигреом Ајон добио је задатак да чува Марјановића. У одбрани није се одвајао од њега, док је у нападу бежао, на довољну дистанцу да може несметано да шутира. Ипак, главна опасност за кош црвено-белих био је прекаљени Филипе Рејес. Међутим, рак рана је био шут. Пулени Дејана Радоњића су промашивали у серијама, са свих позиција, па и са линије пенала. Спољна линије била је тотално без учинака у нападу. Марјановић је у првој четвртини убацио седам, а Митровић осталих пет поена. Остали су поред својих презимена у статистици имали „кромпир“.

Срећа, иако то нема везе са њом, па је најјаче оружје одбрана, радила готово као сат, па се ни гости нису могли да се похвале неким специјалним учинком. Боље рећи, били су далеко испод својих уобичајених бројки.

Да може још слабије, црвено-бели су показали у наставку. Пост од два и по минута коштао их је дебљег минуса (12:20). А, онда је Џенкинс рекао доста са седам везаних поена и препознатљивим криком. Арена је прокључала! Ласо је тражио минут одмора. Али, није вредело.

Цирбес је већ пар секунди касније висио на обручу у знак наставка серије и вођства. Краљевићу су показали зубе, серијом 8:0, ипак игра Црвене звезде је у међувремену добила црте потребне да би се парирала најјачима у Европи. Наде у чудо, током великог одмора, постале су још веће.

Два минута поста, па два минута доминације Црвену звезду су водили до новог вођства (40:38). Али, на семафор више нико није гледао. Паркет се усијао од интензитета игре, витка се потпуно распламсала, навијачи су уживали.

Њихови љубимци трчали су са најтрофејнијим у Европи и били, у најмању руку, равноправни. Али, идила је трајала веома кратко. Маркус Вилијамс није био на нивоу величине меча. Шут га није хтео, асистенције су наброје на прсте једне руке, каснио је у одбрани.

Ни Марјановић није могао да дође до препознатљиве игре. На себи је скоро увек имао двојицу чувара. А, казна је била жестока. Реал се размахао. Тројке Родригеза и Фернандеза деловале су као со на рано и домаћина закуцале на минус 13 (56:43, 30. минут). Реал је био пред вратима тријумфа.

Убрзо је и једном ногом прошао кроз њих. Гости су се размахали, бљеснули су пуним сјајем, играли се са црвено-белима и разлика је пришла граници од 20 поема. Делије су запевала: Ми теби певамо, и када губимо и када водимо... Епилог је био известан.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com