Нема мирног зимског сна за Звезду, Јовановић шокирао шампиона у 89. минуту @ 7 December 2014 10:53 PM
Црвена Звезда имала вођство, теренску иницијативу и шансе, али на крају освојила само бод против Лучанаца

Младост – Црвена звезда 1:1 (0:1)
Стрелци: 0:1 – Печник у 14. минуту, 1:1 – Јовановић у 89. минуту.
Стадион Младости. Гледалаца: 3.000. Судија: Роберт Киш Чепеги. Помоћници: Дејан Петровић и Немања Петровић.
МЛАДОСТ: Крзнарић, Марковић, Милуновић, Зоњић, Ненадић, Радин, Адамовић, Пешић, Тешић, Милосављевић, Живадиновић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Павићевић, Планић, Јовановић, Мијаиловић, Ковачевић, Босанчић, Печник, Гаврић, Лазовић, Деспотовић.



Какав шок у Лучанима за Црвену звезду! Младост је у 89. минуту извела један од ретких напада, била је то сјајна контра у којој је Саша Јовановић донео изједначење и бод домаћину.

Надали су се навијачи црвено-белих да ће макар сачувати четири поена минуса у односу на Партизан пред зимску паузу, али су платили високу цену бројним промашајима.

Црвена звезда је била бољи ривал у првом полувремену, имала је посед лопте, теренску иницијативу и више прилика. Већ у четвртом минуту тражили су Београђани једанаестерац, кад је Лазовић пао у шеснаестерцу ривала, али чини се да је арбитар био у праву кад је показао да се игра настави.

Лучанци су у два наврата покушали да угрозе Рајковића, најпре је то учинио Живадиновић у деветом минуту, а само минут касније ударац је опробао и Ненадић, бивши првотимац Звезде, али није било опасности по гол Звезде.

У 14. минуту догодио се тренутак одлуке. Градила је Звезда напад, Босанчић је послао лопту ка Нејцу Печнику, Словенац је направио неколико корака и шутирао са 22-23 метра у доњи десни угао гола Крзнарића за вођство црвено-белих – 1:0.

На том таласу гости су наставили, имали су још неколико добрих прилика да дуплирају предност у првом полувремену. У 29. минуту Лазовић је одлично центрирао после продора по десној страни, а Гаврић је у паду захватио лопту главом и послао је за мало поред гола Лучанаца.

У 45. минуту после неспретне интервенције одбране Младости, лопта је дошла до Лазовића, а овај је покушао да пласира лопту поред Крзнарића, који је у овом дуелу изашао као победник.

У наставку је ритам опао, а томе је кумовао и изузетно тежак терен. Могла је Црвена звезда можда да реши све дилеме у 56. минуту.

Тада су домаћи оставили самог Мијаиловића на 17 метара од гола, овај је најпре оклевао, али је потом упутио ударац десном ногом и погодио стативу. У наставку акције Босанчић је проиграо Печника, али је Словенац шутирао високо преко гола.

У 60. минуту после корнера Босанчића Вукашин Јовановић је био највиши у скоку, али је послао лопту поред гола Крзнарића. Исти играч је опробао ударац и ногом у 72. минуту, али поново није погодио.

Све Звездине промашаје казнио је у 89. минуту резервиста Саша Јовановић. Извела је сјајну контру Младост, лопта је дошла до Јовановића који је умакао одбрани Звезде и потом лако пребацио истрчалог Рајковића – 1:1.

Недуго потом Киш Чепеги је означио крај меча. Био је то знак за велику радост фудбалера Младости и разлог за бригу навијача Црвене звезде.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com