Звезда срушила Нептунас за Марка и Топ 16! @ 27 November 2014 11:30 PM
Изабраници Дејана Радоњића савладали су Нептунас са 79:62 у првом мечу Д групе Евролиге и тако умногоме увећали шансе за пролаз у наредну рунду

Црвена звезда Телеком – Нептунас 79:62 (22:14, 13:23, 27:10, 17:15)

Београд – Дворана: Комбанк Арена. Гледалаца: 12547. Судије: Булто, Пастусиак и Коромилас.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Вилијамс 2 (7 ас), Ребић, Чворовић, Дангубић, Митровић 12, Лазић 2, Блажић 19 (8 ск), Калинић 8, Марјановић 24 (12 ск). Тејић, Џенкинс 10, Цирбес 2.

НЕПТУНАС: Мазеика, Гирџиунас 2, Нациус, Синика 3, Димша 9, Гаилиус 18, Галдиакис 3, Шакур 5, Бенсон 4 (7 ск), Завацкас 8 (7 ск), Ваилиус 8, Буткевичијус 2.



Црвена звезда је савладала Нептунас и налази се на корак од пласмана у Топ 16 фазу Евролиге. Црвено-белима остаје да у последња три кола потврде добре игре и да у мечевима са Валенсијом, Олимпијакосом и Басконијом обезбеде наредну рунду.

Звезда је играла и за трагично страдалог Марка Ивковића, младог Делије који је изгубио живот у Истанбулу. Због тог догађаја пулени Дејана Радоњића били су ускраћени за стандардну подршку присталица Звезде, које овога пута нису навијале.

Играчи српског вицешампиона меч су преломили у другом полувремену. Могли су и раније, одлично су одиграли прву четвртину, али су гости у другој од минус петнаест дошли до плус четири серијом 19:0.

Но, у трећој четвртини Звезда је вратила високо вођство које је до краја само увећала и заслужено славила четврти пут у најелитнијем европском такмичењу.

Црвено бели су одлично одиграли прву деоницу. Већ на самом старту дошли су до плус осам (10:2). Међутим, гости су одговорили и у седмом минуту дошли су на минус четири (14:10).

Но, Звезда је преко Марјановића и Вилијамса вратила плус осам и до краја четвртине одржала је ту предност. Бобан Марјановић обележио је први квартал са осам поена.

На почетку друге четвртине разиграо се Блажич, погодио је тројку за плус 11, а онда је погодио уз фаоу. После погођеног бацања сјајног Словенца Звезда је водила са 29:16 у 13. минуту.

Није пуно прошло, мање од минут, а црвено-бели су дошли до плус 15. Митровић је украо лопту, истрчао контру и снажно закуцао за 33:18.

Тренер Литванаца био је приморан да затражи тајм-аут. После минута одмора гости су направили серију 19:0 и у 18. минуту Звезда је са плус 15 „спала“ на четири поена мањка (33:37).

Покушао је Дејан Радоњић да „исече“ госте, затражио је два тајм-аута, мењао играче, али није било успеха. Звездин пост прекинуо је Бобан Марјановић после додавања Вилијамса 50 секунди пре краја полувремена. То је уједно био и последњи кош у другој четвртини, па су гости на одмор отишли са плус два (37:35).

У домаћем табору после 20 минута најефикаснији су били Марјановић са 12 и Блажич са 11 поена, док је Митровић додао шест. Код гостију истакли су се Гаилијус са осам поена, те Димша (7), Василијус (6) и Завацкас (9).

По обичају Звезда је фантастично одиграла трећу четвртину. Црвено-бели су за првих пет минута направили серију 14:2 и поново дошли до плус десет (49:39).

У тим моментима фантастичан је био Блажич (две тројке), Марјановић је све то пратио (такође шест поена), као и Лазић (два поена и сјајна одбрана).

Гости из Литваније тад су узвратили са мини серијом 4:0, па је Дејан Радоњић при резултату 49:43 затражио минут одмора.

Добро је тајм-аут дошао црвено-белима, после паузе направили су домаћи серију 13:4 и дошли до плус 15 (62:47) на крају треће четвртине.

У последњем кварталу Звезда је само увећала своју предност уз низ атрактивних потеза.


ИМЕНА НАВИЈАЧА НА ТЕРЕНУ

Кошаркашки терен у Београдској арени вечерас је током меча Црвене звезде и литванског Нептунаса у Евролиги, красио грб црвено-белих на којем су исписана имена власника сезонских улазница.

Београдски клуб је објаснио да је идеја да „навијачи буду и на терену, а не само на трибинама”.

Извор: Спортски Журнал

News powered by CuteNews - http://cutephp.com