Олимпијакосу братски дерби, други пораз Звезде @ 8 November 2014 09:00 AM
Црвена звезда је изгубила од Олимпијакоса у мечу 4. кола Групе Д Евролиге. У првом званичном међусобном дуелу два црвено–бела клуба успешнији су били гости из Грчке

Црвена звезда – Олимпијакос 57:62 (14:13, 12:24, 10:13, 21:12)
Комбанк арена. Гледалаца: 18,732. Судије: Хирезуело (Шпанија), Вијатор (Француска), Нуран (Турска).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс 7, Дангубић 2, Митровић 4, Лазић 5, Блажич 10, Калинић 10, Марјановић 13, Џенкинс 2, Цирбес 4, Јовић.
ОЛИМПИЈАКОС: Петвеј 8, Хантер 2, Данстон 11, Спанулис 14, Слукас 4, Аграванис 8, Манцарис 7, Кацивелис, Лафајет 5, Дарден 3 .



Београдски црвено–бели повели су два пута само на почетку утакмице у Комбанк арени, а до краја су успели да угрозе предност Олимпијакоса у последња четири минута меча када су коначно смањили вођство гостију пошто су стигли на два поена заостатка. У самој завршници, нису ипак могли да преокрену резултат и уписали су други пораз у европском такмичењу.

Грчевито су почели меч изабраници Дејана Радоњића. Једина два поена постигао је Бранко Лазић, док су с друге стране играчи Олимпијакоса врло брзо нанизали три тројке за 9:2.

Успела је, међутим, Звезда да се поврати и после закуцавања Калинића, четири поена Митровића и два Вилијамса, дошла је до изједначења 11:11. У игру је уместо Лазића ушао Блажич и убрзо је погодио прву тројку за београдске црвено–беле и вођство 14:11 пред сам крај прве четвртине. Лафајет је успео да погоди за 14:13 и тим резултатом ушло се у другу четвртину.

У прва три минута следећег периода само је Калинић убацио једно слободно бацање, а Олимпијакос је направио фантастичну серију од 10:1 (23:15) после чега је Радоњић затражио тајм–аут.

Узвратила је Звезда мини–серијом од 6:0 чиме је смањила резултат на 21:23. Опет је уследио пад у игри домаћег тима, без идеје у нападу, дозволили су Грцима да се „одлепе“ на чак +15, највише захваљујући Данстону који је постигао осам поена. До краја овог дела дао је још један поен.

На паузу се отишло са 26:37.

У наставку меча играчи Олимпијакоса повећавали су предност шутевима за три поена, погодили су Петвеј, Аграванис и Спанулис. С друге стране, тројку за Звезду, другу на утакмици, погодио је Вилијамс – 34:46. Мало кошева виђено је у трећој четвртини, Звезда је дала само 10 поена, а грчка екипа 13.

У последњој деоници шут је лоше служио играче Звезде, а слаби су били и са линије слободним бацањима. Марјановић је закуцавањем и 11. поеном успео да смањи предност Олимпијакоса на 7 поена – 50:57 четири минута пре краја меча. Полако се истопила предност Грка, јер је уследила и друга тројка Блажича за 53:57.

На линију слободних бацања стао је Марјановић и оба пута је био успешан, Звезда се приближила на 55:57.

На минут и по до краја Олимпијакос је био на 4 поена предности пошто су имали три слободна бацања, искористили су два.

Јака Блажич је на 25 секунди пре краја после продора убацио за два поена – 57:59. Калинић је фаулирао Спанулиса, а овај је оба пута био прецизан.

У последњем нападу Звезде, Блажич је промашио шут за три поена.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com