Звезда се реванширала Раду, две асистенције Босанчића, голчина Лазовића @ 3 November 2014 10:09 AM
У кратком временском размаку Рад и Црвена звезда су одиграли и други меч, овога пута са другачијим исходом, за разлику од осмине финала Купа у оквиру 11. кола Јелен Супер лиге славили су црвено-бели

Рад – Црвена звезда 1:2 (1:2)

Стрелци: 0:1 – Лазовић у 5. минуту, 0:2 – Павићевић у 20. минуту, 1:2 – Јелић у 36. минуту.

Начинио је неколико измена Ненад Лалатовић у стартној постави Црвене звезде, од старта је на терен послао Милоша Босанчића и Ђорђа Ракића, место штопера уз Лазића заузео је Планић, Саво Павићевић је прекомандован на позицију десног бека, а Печник је играо у вези.

Видело се да црвено-бели имају огромну жељу да се реванширају Грађевинарима. Већ у 39. секунди покушао је Мијаиловић, али је после центаршута Сава Павићевића реализација била прилично лоша.

Само који минут касније жестоке чарке на терену, после прекршаја Веселиновића и Мијаиловића. Епилог, по жути картон за оба играча.

Црвена звезда је повела већ у петом минуту. Милош Босанчић је упутио маестралну лопту са своје половине терена, Лазовић је побегао одбрани Рада и главом пребацио истрчалог голмана Радуновића.

У деветом минуту је Звезда могла да дуплира предност. Лазовић је врло добро извео корнер, Печник је главом само пребацио лопту, а на другој стативи је усамљен остао Лазић, који је успео да промашио читав фудбал!

Недуго потом још једна добра акција црвено-белих, све је кренуло од Павићевића, који је упутио лопту ка Лазовићу, овај центрирао, а главом је захватио Ракић, али је Мараш главом избацио лопту са гол линије.

У 17. минуту прва шанса за Рад. Најпре је Родић шутирао, али је његов ударац изблокиран, а потом се лопта одбила до њега. Поново је покушао првотимац Рада и поново га је изблокирао Планић.

Иницијатива Звезде је дала резултата, већ у 20. минуту гости су водили са 2:0. Корнер са леве стране је одлично извео Босанчић, Павићевић је надвисио двојицу играча Рада и главом послао лопту у мрежу.

Дуго није било узбуђења, све до 33. минута. Тада је најпре Печник био у доброј позицији да шутира, али је изблокиран, а у наставку акције лопта је дошла до Мијаиловића, који је распалио по њој са ивице шеснаестерца, али је био за мало непрецизан.

Ипак, Рад је у 36. минуту успео да се врати у игру. Друга добра акција донела им је и погодак. Перовић и Веселиновић су разменили дупли пас, бивши играч Црвене звезде је потом сјајно центрирао, а Јелић главом послао лопту у Рајковићеву мрежу.

Све до 57. минута није било озбиљнијих прилика. А тада је Веселиновић из слободног ударца убацио лопту у Звездин шеснаестерац, главом је захватио Гњатић, а она је отишла неколико центиметара од стативе Рајковићевог гола.

Све агресивнији су били Грађевинари. У 62. минуту је Симић погодио стативу, а у наставку акције домаћи су постигли гол, али је он поништен због офсајда.

У последњих пола сата меча, веровали или не, није било изгледних прилика. Црвена звезда је затворила прилазе свом голу, а Грађевинари су остали без свежине, нису озбиљније угрозили ривала.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com