Звезда славила у рукометном дербију @ 19 October 2014 08:44 PM
После велике борбе у Шумицама, трећи пут узастопно судар вечитих ривала сасвим заслужено припао момцима у црвено-белим дресовима

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 28:24 (12:13)

Дворана: Шумице. Гледалаца: 1.000. Судије: Стојковић и Николић. Седмерци: Црвена звезда 6(4), Партизан 6(4). Искључења: Црвена звезда 10, Партизан 12 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Симић, Вуковић 4 (2), Димитрић 1, Алчаковић 3 (1), Протић 1, Антељ (1 седмерац), Радоничић 3, Тодоровић, Цупара (11 одбрана, седмерац), Шотић 1, Нешовановић, Матичић 2, Бабић 2, Денич 3, Брајовић 5 (1), Милутиновић.

ПАРТИЗАН: Илић 4(2), Јовановић 1, Сретеновић 2, Радосављевић, Пантелић, Пешић, Љубеновић, Пижурица 1, Радојковић 2, Јанковић, Живковић 4, Кукић 2 (2), Радовић (6 одбрана, 2 седмерца), Поповић, Мршуља 7, Ђокић.

Играч утакмице: Владимир Цупара (Црвена звезда)



Фуриозно, јако, одлучно, мотивисано и снажно је Црвена звезда почела 76. вечити дерби.

Тренер домаћих, Ненад Перуничић одлучио је да почне са 3-2-1 одбраном овај меч и то је одмах дало резултат, јер су црвено – бели преко Протић (два гола), Денича и Вуковића дошли до 4:0 у 5. минуту.

То је био сигнал за Ненада Максића да затражи тајм аут, али ни то није много помогло његовом тиму, јер су домаћи наставили највише захваљујући голману Цупари, а потом и контрама да решетају мрежу ривала.

Максић је тада на гол увео Радовића, који је одбранио два зицера и дао крила саиграчима.

Црно-бели су били ангажованији, Мршуља је одлично предводио тим, а пратили су га Сретеновић и Живковић, па су гости у 16. минуту стигли до изједначења 7:7.

Наставила се рововска битка, Партизан је био за нијансу одлучнији, а велика борбеност младог тима се исплатила па је екипа Ненада Максића у 21. минуту први пут дошла до вођства 9:10.

Пробудио се у Звезди Тодоровић, али је на супротној страни имао сјајног Мршуљу па је настављена неизвесна борба. Таман кад су сви помислили да ће се на полувреме отићи нерешеним резултатом (12:12), уследило је извођење деветерца, а управо је Мршуља погодио за 12:13!

Није ни почело друго полувреме, а Мршуља је постигао погодак за 12:14. Перуничић је послао на терен Радоничића који је унео мало живости у његов тим. Звезда је направила серију 3:0 и преокренула резултат на 15:14 (37), а два минута касније је било 17:15.

На голу Партизана је прорадио Радовића, док је на терену бриљирао Мршуља и поново су црно-бели у 41. минуту имали прикључак 17:17.

Ненад Максић је тада необјашњиво узео тајм аут, после ког Виктор Матичић, летос прешао из Партизана у Звезду, постиже два лепа гола, а онда су прецизни били Димитрић, Бабић и Тодоровић, па је домаћи тим у 47. минуту имао највећих до тада пет голова вишка 22:17! Максић је поново затражио тајм аут.

Одмах после тога је Поповић из Партизана зарадио треће искључење и црвени картон, Брајовић је са играчем више постигао погодак, а онда и Радоничић за великих 24:17. Вања Илић је за Партизан, после чак десет минута, постигао гол и то са линије седмерца!

Питање победника је била решено десетак минута пред крај.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com