Звезда остала једини освајач Супер Купа Србије! @ 17 October 2014 10:53 AM
Црвена звезда је остала једини освајач Супер Купа у историји наше одбојке. Четврти пут узастопно црвено-бели су стигли до уводног трофеја у сезони, овога пута против Рибнице у Краљеву, у мечу у којем су били условни домаћин

Црвена звезда – Рибница 3:0 (25:17, 25:18, 25:17)
Хала спортова у Краљеву. Гледалаца: 800. Судије: Владимир Симоновић (Крагујевац) и Томислав Поповић (Краљево). Трајање меча: 77 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 10, Јевтић (либеро), Стефановић 1, Стоиловић 17, Гмитровић 14, Копривица 7, Милутиновић 8, Нејић, Мартиновић, Кецман, Благојевић 2, Буцуљевић 2. Тренер: Драган Кобиљски.
РИБНИЦА: Шкундрић (либеро), Павловић, Окошановић 12, Сеизовић, Адамовић 3, Мочић (либеро), Радовић 5, Вилимановић 1, Ћосић 9, Миловановић 5, Зекавица, Драпшин 3. Тренер: Бошко Мачужић.

Београђани су после само 77 минута игре, лакше него што је то било очекивано, оправдали улогу фаворита у сјајној атмосфери краљевачке Хале спортова. Готово ни једног тренутка није било дилеме око победника.

Екипа на чијој клупи је у званичним сусретима дебитовао тренер Драган Кобиљски одмах на старту је кренула фуриозно, брзо је повела са 8:2, али је Рибница успела да на кратко смањи разлику (16:12). Но, Звезда није дозволила преокрет – 25:17.

У другом и трећем периоду црвено-бели су имали по поен предности на првом техничком тајм-ауту (8:7), али су потом додавали гас до другог обавезног предаха. У оба наврата су имали по пет поена вишка (16:11).

Рибница није имала снаге да узврати, па су црвено-бели без већих проблема привели други и трећи сет, а самим тим и меч крају. Најбољи поентер меча био је Филип Стоиловић (17), а одличну подршку имао је у Гмитровићу (14) и Околићу (10). Са друге стране, бољи од осталих био је Окошановић (12).



Визура је одбранила трофеј у Супер Купу Србије. Екипа са Новом Београда је у новој Хали спортова у Лајковцу, у сјајној атмосфери пред 1.200 гледалаца славила убедљив тријумф против Црвене звезде после само 70 минута игре

Визура – Црвена звезда 3:0 (25:18, 25:23, 25:10)
Хала спортова у Лајковцу. Гледалаца: 1.200. Судије: Горан Градински (Београд) и Иван Лазаревић (Шабац). Трајање меча: 70 минута.
ВИЗУРА: Коцић, Степановић (либеро), Лозо, Савић 15, Алексић 5, Ранковић 10, Чикириз, Буша 12, Мирковић 1, Ћировић, Димић (либеро), Бошковић 17. Тренер: Слободан Радивојевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 4, Јакшић, Чанак, Секулић, Поповић 6, Росић (либеро), Миленковић 10, Тасић, Стијепић 3, Кецман 11, Ашоња 1, Миловић. Тренер: Бранко Ковачевић.

Од старта је Визура наметнула свој ритам, али је Црвена звезда имала шансе у прва два сета. У првом додуше мање, с обзиром да је шампион углавном контролисао игру и пре свега резултат.

Повеле су „ајкулице” са 8:5, али су црвено-беле биле врло близу све до другог техничког тајм-аута (16:124). Ипак, реализација првог напада Звезде није била довољна за преокрет, а Визура предвођена репрезентативком Тијаном Бошковић добила је први сет – 25:18.

Чинило се ипак да ће после другог периода доћи до изједначења. Црвена звезда је повела са 8:4, имала је и „плус пет” на другом обавезном предаху (16:11), али им то није било довољно.

Без стартног коректора, повређене Аделе Хелић, Звезда је губила сигурност у завршници сета, а младе снаге нису успеле да изнесу тај притисак. Са друге старне, фантастична је била Маја Савић, која је до краја меча нанизала седам блокова.

Визура је брзо преокренула (21:18), а недуго потом искористила је другу сет лопту – 25:23. У трећем периоду дилеме није било ни једног тренутка. Кад је на семафору засијало 16:4 за Визуру свима је било јасно да ће пехар остати у истим витринама.

Извор и фото: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com