Вождовац откинуо бод на Маракани слабој Звезди @ 5 October 2014 08:35 AM
Црвена звезда је била лидер пре овог кола, додуше са утакмицом више од Партизана, али је евидентно било да игра није на задовољавајућем нивоу

Црвена звезда – Вождовац 2:2 (1:2)
Стрелци: 0:1 – Ињац у 7, 1:1 – Гаврић у 23, 1:2 – Бељић у 42, 2:2 – Мијаиловић у 50. минуту.
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 10.450. Судија: Игор Стојилковић (Београд). Помоћници: Горан Станојевић и Бојан Станојевић (сви из Београда). Жути картони: Лазић (Црвена звезда), Михајлов, Бабовић, Супић, Китановски (Вождовац).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Петковић, Павићевић, Лазић, Мијаиловић, Ковачевић, Лазовић, Босанчић (од 89. Ристић), Печник (од 83. Катаи), Гаврић (од 76. Јовић), Деспотовић.
ВОЖДОВАЦ: Супић, Китановски, Михајлов, Николић, Златковић, Павловић, Т. Петровић, Бељић (од 85. Џугурдић), Бабовић, Шкерјанц (од 90. Адамовић), Ињац (од 70. Одита).

У госте Звезди је долазио фењераш Вождовац, а све осим тријумфа домаћих било би прворазредно изненађење.

Ипак, Вождовац је био храбар на Маракани, два пута је водио и на крају освојио велики бод за бриге свих којима је црвено-бела боја при срцу. А какве је само грешке Звезда правила у одбрани.

Све је почело од седмог минута. Слободан ударац искоса са десне стране одлично је извео Стефан Бабовић, лопта је „прелетела” читаву нему одбрану домаћих, а на другој стативи дочекао ју је Ненад Ињац и спровео у мрежу – 0:1.

Нападала је Звезда после тога, али нису то биле течне акције. Углавном је до шанси долазила после продора са десне стране Дарка Лазовића, а на тај начин је стигла и до изједначења.

У 23. минуту је Лазовић повео акцију, потом је при уласку у шеснаестерац ривала разменио дупли пас са Деспотовићем, који му је вратио лопту, а овај је сјајно заврнуо ка Гаврићу, којем на другој стативи није било тешко да савлада Супића – 1:1.

Деловали су црвено-бели нешто боље после изједначења, дошли су до игре, али далеко од тога да су блистали. Готово неприметни били су пре свих Печник, Деспотовић и Петковић, а Вождовчани су чекали своју шансу.

И дочекали су је у 41. минуту. Супић је испуцао лопту далеко од свог гола, на њу је натрчао Мијаиловић и успео да је промаши. Бељић је то одлично испратио, дошао је у ситуацију „један на један” и рутински савладао Рајковића, по други пут на овом мечу – 1:2.

Звиждуцима су играчи Звезде испраћени у свлачионицу. Ипак, само пет минута у другом полувремену било им је потребно да стигну до изједначења.

Дуго је трајала та акција Звезде, све док Петковић није вратио лопту на ивицу шеснаестерца Мијаиловићу, а овај је шутирао из прве. Лопта је на путу до гола погодила једног играча гостију, потом и стативу, пре него што је одсела у мрежи Супића.

Иако је било много времена до краја, црвено-бели нису успели да начине потпуни преокрет. Били су то јалови напади, а погрешио је и тренер Лалатовић, који је дуго чекао на прву измену, све до 75. минута.

Најбољу прилику Звезда је имала у петом минуту надокнаде, кад је после одличног центаршута Мијаиловића резервиста Јовић са пет метара главом шутирао за мало после гола Вождовца.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com