Милијаш са два гола срушио Нишлије @ 10 August 2014 08:22 AM
Црвена звезда је у сјајном амбијенту одбрану титуле отпочела победом против Радничког из Ниша

Црвена звезда – Раднички (Ниш) 2:0

Стрелац: 1:0 – Милијаш у 44, 2:0 – Милијаш у 45+1. минуту.

Без деветорице појачања, због забране лиценцирања новајлија, са оним што је преостало од прошле сезоне, црвено-бели су рутински дошли до тријумфа против Нишлија – 2:0.

Играч утакмице је без икакве дилеме био Ненад Милијаш, стрелац оба поготка. У завршници првог полувремена капитен Звезде је најпре уз помоћ Љубинковића затресао мрежу Нишлија, а потом и из слободног ударца у последњим тренуцима првог дела.

Умало хладан туш за Делије на старту меча. После сјајног паса Батиоха је изашао у ситуацију „један на један” са Рајковићем, упутио је мало јачи фор, а млади голман Звезде је све то сјајно испратио и био за који секунд бржи од Еквадорца.

Могао је Батиоха и да асистира Пејчићу, пред којим би остала празна мрежа, али је био себичан. Умало да се тај промашај одмах освети Нишлијама.

Повукао је контру у другом минуту Лазовић, прошао је као брзи воз по десној страни, заврнуо лопту ка Печнику, а овај је шутирао поред гола Радничког.

Већ у трећем минуту покушај Ракића искоса са десне стране, али је то било далеко од противничког гола. У петом минуту опет је акцију креирао Лазовић.

Поново је по десној страни прошао репрезентативац Србије, упутио је лопту ка петерцу ривала, где је за делић секунде закаснио Савићевић.

Нови покушај Звезда је имала у 13. минуту. Лазовић је прихватио лопту на 20 метара од гола Нишлија, уочио је истрчалог Филиповића и покушао да га лобује, али је голман Радничког ипак укротио овај ударац.

У 23. минуту Звезда је још једном запретила. Овога пута лопта се срећно одбила до Мијаиловића, који је шутирао, али је његов ударац изблокиран, а потом је до лопте први дошао голман Радничког.

Дуго се чекало на ново узбуђење, а оно је уследило кад је Печник у 34. минуту у контри са 25 метара снажно шутирао, али је Филиповић укротио тај ударац.

Само два минута касније још једна прилика за црвено-беле. Мијаиловић је фантастично упослио Савићевића, овај одлично прихватио лопту на ивици шеснаестерца, лако се ослободио Љубинковића и ипак нешто лошије шутирао, те је лопта била лак плен за голмана Нишлија.

Дуго се чекало на шансу за Ракића. Лазовић је показао мајсторство, петом кроз ноге ривалу је упослио центарфора Звезде, који је шутирао преко гола Радничког.

У 40. минуту најбоља шанса за домаће. Погађате, опет је у главној улози био Лазовић, који је ушао у шеснаестерац ривала, сјајним дриблингом из игре избацио ривала, потом центрирао ка Ракићу, чији је ударац изблокирао Љубинковић. Голман Филиповић је већ био савладан, али је лопта отишла у корнер.

И потом срећан погодак за Звезду. У 44. минуту је Милијаш опробао ударац са 20 метара, лопта је погодила Љубинковића, променила смер и преварила голмана Филиповића, који је био на „кривој нози” – 1:0.

Кад се очекивао последњи судијски звиждук, уследио је још један погодак капитена Звезде. Милијаш је извео слободан ударац са 25 метара, голман Филиповић је очајно проценио лет лопте, која је завршила у његовој мрежи – 2:0.

Отвориле су се Нишлије, које нису имале шта више да изгубе на Маракани. Пропустили су једну добру прилику на старту другог полувремена, а потом и једну одличну.

У 51. минуту је контру повукао Јовановић, који је сјајно центрирао, а на другој стативи је Пејчић, који је био у изгледној позицији, лоше захватио лопту.

Имале су Нишлије добру прилику и у 59. минуту, кад је слободан ударац са ивице шеснаестерца извео Коларевић, али је његов шут отишао високо преко гола Рајковића.

Дуго се чекало на шансу црвено-белих. У 67. минуту лопта је дошла до Печника, који није баш најбоље шутирао са 18 метара, а лопта је отишла поред стативе гола Радничког.

Одмах потом Словенац је напустио терен, а у игру је на одушевљење навијача ушао млади нападач Звезде Лука Јовић. И одмах је имао шансу!

Милијаш је са своје половине одлично проиграо Јовића, овај је до лопте стигао пре истрчалог Филиповића, али се потом није најбоље снашао, лоше је захватио лопту, која је отишла поред гола.

Могао је Звездин капитен Милијаш до хет-трика. Извео је слободан ударац са 30 метара, а лопта је за мало отишла преко гола Нишлија.

Звезда је преузела иницијативу, али није била конкретна у завршници. Сјајна проигравања најпре Лазовића, а потом Милијаша нису успели да искористе Ракић, односно Савићевић.

Имала је Звезда сјајну прилику у 85. минуту. Млади Михаило Ристић је направио дар-мар у одбрани Радничког, потом фантастично асистирао Мијаиловићу, овај је заврнуо лопту ка Јовићу, али Звездин центарфор није до краја испратио акцију, која је завршена шутем Ракића преко гола.

И на почетку нове сезоне Ђорђе Ракић се мучи са зицерима. Звезда је у 89. минуту извела сјајну контру, Лазовић је проиграо Ракића, а овај је изашао „очи у очи” са голманом Радничког, али је Филиповић укротио његов ударац са пет метара!

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com