Партизан изједначио, Звезда испустила "брејк"! @ 17 June 2014 06:30 PM
Богдановић дао 33 поена, а Гагић 18 уз девет скокова у победи црно-белих 62:82. Трећа утакмица у четвртак, без гледалаца. Повреде Раденовића и Марјановића.

Финале српског плеј-офа враћено је на почетак!

Серија до три добијена меча претворена је у серију до две победе, која почиње у четвртак, са Партизаном као домаћином, али без његових навијача и без публике генерално, с обзиром на казну коју је после инцидената у првој утакмици изрекао директор такмичења КЛС Драган Гогић.

Црвена звезда Телеком - Партизан НИС 62:82 (11:23, 18:17, 21:19, 12:23) - 1:1!

Звезда је у суботу славила резултатом 97:88, после два прекида (Партизаново напуштање терена и туча, уз искључење 14 играча), али два дана касније није добро реаговала на "галаму" која се око свега подигла у јавности, а ту подразумевамо и опскурну причу око двоумљења челника црно-белих да ли уопште да пошаљу екипу на утакмицу!

Уместо да искористе "ветар у леђа" са трибина, ученици Дејана Радоњића безуспешно су "јурили" резултат свих 40 минута, а потенцијално већи проблем од овог пораза могле би да им буду повреде Ивана Раденовића (одшепао у свлачионицу) и Бобана Марјановића (лакат).

Сматрало се да ће Партизан бити више хендикепиран суспензијама Милутинова и Павловића, него Звезда одсуством Нелсона, али догађаји на паркету показали су супротно.

Богдан Богдановић узео је ствари у своје руке, као јесенас после повреда Вестермана и Милосављевића и са 33 поена (10/21 из игре, 10/10 слободна бацања) показао зашто је најбољи млади играч Евролиге за ову сезону.

У ситуацији када поред Милутинова није могао да игра ни Дејан Мусли, своју партију године пружио је Ђорђе Гагић (18п, 9ск), уз кога је Давис Бертанс са 14 поена комплетирао ударни трио црно-белих.

Партизан је терао Звезду да га победи шутем споља, а домаћин је одговорио са 4/24 ван линије 6,75 метара. Мало и премало...

Јака Блажич убацио је 19, Чарлс Џенкинс 17, а Рашко Катић 15 поена. Други део листе стрелаца (Лазић пет, Симоновић, Раденовић и Марјановић по два поена) говори све о надахнућу, односно индиспонираности остатка екипе.

Занимљиво је да је некадашњи капитен Тадија Драгићевић и други меч преседео на клупи...

Иако је Душко Вујошевић принудно снизио поставу, Партизан је имао девет скокова више.

Звезда је после "минус 16" (29:45) почетком другог полувремена успела да ухвати прикључак, највише захваљујући спуштању лопте Катићу, али је пропустила неколико прилика да макар изједначи и онда проба да преузме контролу.

При 44:49 у 27. минуту, Партизан је из једног напада убацио пет поена (44:54), јер је на кош и додатно бацање Гагића уследио протест Катића да су били кораци и - техничка грешка.

Богдановић је у 30. минуту после офанзивног скока Гагића убацио важну тројку (48:59), а у 34. минуту сам повисио са 57:60 на 57:66, пошто је Лазић промашио тројку за изједначење...

Тројка Андрића за 59:69 (повратни пас Ловерња) пет минута пре краја, у комбинацији са повредама Раденовића и Марјановића, била је моменат после кога црвено-белима више није било повратка...

Последње секунде донеле су техничку грешку Радоњићу због ироничног аплауза арбитрима и коначних 20 разлике за браниоца титуле.

Партизан, номинални гост, у првим минутима је био знатно релаксиранији, што је резултирало вођством од 5:17, уз по седам поена Богдановића и Гагића.

Звездина игра у нападу сводила се на шут споља, који није функционисао, а та несигурност се пренела и под кош, па су Катић, Митровић и остали промашили неке лагане шутеве из рекета.

На другој страни је Бертанс изашао из кризе која га је "тресла" у првом мечу, везао је кош са стране и тројку, да би Тепић слободним бацањем у 10. минуту повисио на чак 9:23!

Пре тога се Богдан Богдановић нашао на поду, после ударца Бранка Лазића у леђа! Репрезентативни бек са болном гримасом се превијао на паркету око пола минута, али се после краћег предаха вратио у игру.

У другој четвртини су ствари наставиле да иду на "воденицу" Партизана. Грешке црвено-белих и много лаганих поена црно-белих, резултирале су серијом од 0:8, за чак "плус 18" већ у 13. минуту - 13:31.

Звезда се мучила са нападом на "зону", краће бљеске имали су Блажич и Џенкинс, захваљујући којима је у 20. минуту резултат смањен на 29:39.

Тренер црно-белих Душко Вујошевић је због суспензија Милутинова и Павловића, односно болести Муслија, морао да користи Далоа, Андрића, Безбрадицу, па и јуниора Вању Маринковића.

Андрић је у 17. минуту имао четири фаула, док је Безбрадица чувајући Катића експресно зарадио три.

Дејан Радоњић је својом варијантом "зоне" отупео оштрицу Партизановог напада, у коме ни Ловерњ није представљао претњу на ниском посту. Црвено-бели су смањили број грешака, али и даље су тешко давали кошеве, тако да је Партизан отишао на одмор са 11 поена вишка - 29:40 (11:23, 18:17).

Богдановић је са звуком сирене чак погодио са пола терена, али било је јасно да је закаснио са тим шутом...

Звездин шут из игре у првом полувремену износио је свега 32, а Партизанов 44 одсто. Тројке нису улазиле ни једнима ни другима - 1/10, односно 1/12.

Мусли седи, ори се "Кукавица" са разгласа!

У 20 часова, после много перипетија у претходних 48 сати, почела је друга утакмица финала кошаркашког плеј-офа између Црвене звезде и Партизана.

Серија је почела на јако лош начин, повлачењем Партизана са терена и потом тучом играча два клуба, уз улетање разноразних људи и бацања предмета и пиротехничких средстава на паркет.

Завршена је прво игром "3 на 5", а потом "2 на 4" (мање је било играча црно-белих).

Због свега, у понедељак нису имали право да играју Александар Павловић и Никола Милутинов, односно Демаркус Нелсон и Марко Тејић. Тренер црно-белих Душко Вујошевић на загревању није "скидао" ни Дејана Муслија, спекулисало се да су у питању стомачне тегобе.

Хала је била готово пуна, са око 500 навијача Партизана, од којих је већина ушла после почетка утакмице. Подсетимо да је договором клубова предвиђена размена 150 улазница за сваки меч.

Десетак минута пре утакмице, када је у дворану ушао Вујошевић (који је осмесима дочекао увреде навијача Црвене звезде и поздравио фанове Партизана), са разгласа је у том тренутку пуштен хит естрадне звезде Светлане Цеце Ражнатовић, "Кукавица".

Вујошевић је у полувремену изазвао гнев Делија чудним гестикулацијама. Било је и скандирања Богдановићу "Богдане, усташо", а један навијач из ВИП реда поред ивице терена, хтео је да се обрачуна са Михајлом Андрићем, када је овај покушао да спаси једну лопту од изласка у аут.

Извор: Мондо

News powered by CuteNews - http://cutephp.com