Богдановић у продужетку срушио Звезду @ 1 June 2014 08:59 PM
Црвена звезда – Партизан 78:82 (15:24, 14:16, 17:9, 24:21, 8:12)

Дворана: Железник. Гледалаца: 1.000. Судије: Јовчић, Обркнежевић, Арсенијевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митровић, Лазић 5, Блажич 22, Симоновић 5, Марјановић 13 (10 ск), Раденовић 8 (6 ск), Катић, Нелсон 5 (6 ск, 6 ас), Џенкинс 12, Липовиј 2, Драгичевић 6, Тејић.

ПАРТИЗАН: Тепић 6 (8 ск), Ловерњ 12 (15 ск), Павловић 20, Дало, Милутинов 10, Богдановић 24 (5 ск), Гагић 1 (5 ск), Мусли 2, Андрић, Безбрадица, Бертанс 7, Шалић.

Остао је без тројице стартера, али Партизан НИС је успео да се избори, у екстра периоду савлада Црвену звезду Телеком и обезбеди пол позицију пред старт плеј-офа.

Јунак је био Богдан Богдановић, који је промашио пенал за победу, али је у екстра периоду доминирао и одвео црно-беле на прво место.

Пропада сваки покушај да избегнемо повезивање свега што се дешавало на терену, са оним што је било ван њега. Ненормална тензија са трибина, преблизу једна другој за мечеве овог типа, доприносила је већој почетној нервози и међу играчима. Срећом, временом су се одупрели жестини која није имала везе са кошарком.

Са свим пропратним психолошким оптерећењима много боље су се носили, занимљиво, гости.

Напад домаћина је био ван фокуса, темпо је потпуно био Партизанов. Селекција шута црно-белих је била импресивна, све што је могло спуштало се унутар линије 6,75, ван ње опалили су само пет пута за полувреме, док за два гађали 64 одсто!

На другој страни, само је Марјановић почетком друге четвртине дошао до неког ритма кроз рекет.

Али, није то много значило, јер се разгоропадио Павловић. Шампион Србије је стабилно чувао лепу предност која је максимално износила 11 поена у 20. минуту, после лаке контре коју је закуцавањем завршио Милутинов.

Звезди је било неопходно буђење неког од лидера, Партизану само да одржи исти интензитет и концентрацију. Прво се десило, друго није.

Као и у прошлом дербију играном у првом делу Суперлиге, Црвена звезда Телеком је заиграла жешће у другом полувремену, свесна да само из агресивност може да се изроди нешто добро и толико чекано у дворани у Железнику. „Непредвиђено“ мајсторство Павловића било је једино што је Партизан погодио у првих шест минута наставка.

Одбрана Звезде је потпуно избацила црно-беле из нападачког ритма, толико да јој је 11 поена у истом периоду било довољно да приђе на само три поена заостатка (40:43).

После петога фаула Милутинова у 34. минуту (са четири су одавно играли Павловић и Бертанс) Драгићевић је довео Звезду до првог вођства још од стартних 3:2. Кренула је клацкалица, нервоза, јачи нерви. Један момак се није мирио са још једним поразом од црвено-белих.

Саша Павловић је везао осам од десет поена Партизана од 35. до 37. минута, одвео црно-беле на 57:63 и онда направио тешку грешку.

Направио је пети фаул тако да је Блажич добио и додатно слободно бацање. Реаговао је љутито и на путу до клупе добио техничку грешку.

Препустио је улогу хероја Јаки Блажичу. Звездин Словенац је само из једног напада убацио осам поена – 2+1+1+1+3!? Одједном је Звезда водила 65:63, непуна три минута пре краја.

У тим тренуцима кошарка је победила мржњу навијача једних према другима. Сви су гледали паркет, уживали у умећу Богдановића, срцу Блажича, прецизности Џенкинса.

Партизанов вечити јунак, Богдан Богдановић, после силних мајсторија, стао је на линију пенала 7,2 секунде до краја. Промашио је једно бацање и одвео меч у продужетак.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com