Црвена звезда нови шампион Србије @ 26 May 2014 11:18 AM
Црвена звезда – ОФК Београд 4:2 (2:2)

Стралци: 0:1 – Палочевић 12, 1:1 – Лазовић 15, 2:1 – Печник у 40, 2:2 – Гајић 44, 3:2 – Мрђа у 46, 4:2 – Нинковић 85)

Стадион: Црвене звезде. Гледалаца. 48.343. Судија: Мајо Вујовић.

Црвена звезда: Бајковић, Келхар, Павићевић, Петковић, Печник, Мијаиловић (од 89. Оњило), Нинковић, Милијаш, Лазовић, Мрђа, Ракић (од 66. Касалица – (од 76. Савићевић)).

ОФК Београд: Чупић, Планић, Васиљевић, Обрадовић, Василић, Гајић (од 65. Зарубица), Здјелар (од 81. Јанковић), Палочевић, Мицевски, Дражић, Чаврић (од 71.Јешић).

Шест сезона су навијачи Црвене звезде чекали на титулу и дочекали. Победом над ОФК Београдом, црвено-бели су вратили трофеј у Љутице Богдана и уписали 26. титулу у историји клуба.

Пред више од 40.000 навијача тим који са клупе предводи Славиша Стојановић је успео оно што претходним генерацијама није успело – прекид доминације Партизана.

Романтичари су дошли са се покажу у што бољем светлу па су у 12. минуту повели с 1:0. Најзаслужнији за гол је био Дражић који је претрчао Келхара а потом асистирао Палочевићу за вођство.

Ипак, није се дуго чекало на изједначење. Дарко Лазовић је искористио одбитак после шута Ракића и обрадовао Делије.

Наставили су црвено-бели са атацима, Лазовић је погодио стативу, Ракић се неколико пута обрукао али је Нејц Печник био човек који је донео предност домаћима. Ненад Милијаш је извео слободан ударац са леве стране, а Словенац је био највиши у скоку и проследио у гол.

Практично су навијачи Звезде почели са слављем а онда је ОФК Београд извео контранапад који је завршио Гајић за 2:2. Недуго затим, судија је означио крај првог дела.

У наставку, само што су крочили на терен Драган Мрђа доноси предност црвено-белима. Милијаш је извео слободан ударац са десне стране, лопта је путовала до друге стативе и Печника који је асистирао нападачу Звезде.

Тим Славише Стојановића је потом створио неколико прилика, које нису искористили Ракић (два шута поред гола) и Мрђа (статива).

Од 65. до 75. минута Романтичари су створили две добре прилике али Бајковић није дозволио гостима да се радују.

Тачку на меч и на шампионску трку ставио је Милош Нинковић у 85. минуту…

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com