Црвена звезда одбранила титулу, сјајни Прлаиновић @ 11 May 2014 09:44 AM
Црвена звезда – Раднички 12:7 (2:1, 4:4, 3:1, 3:1)

Базен Ташмајдан. Гледалаца: 1.500. Судије: Путниковић и Балажевић (обојица Београд). Играч више: Црвена звезда 14 (3), Раднички 10 (3). Петерци: Раднички 1 (1), Црвена звезда 2 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик, С. Рашовић, Рађен 3, Ивошевић, Кљајевић 1, Вукчевић, Аврамовић, В. Рашовић, Ранђеловић, Вапенски 3, Прлаиновић 5, Ман, Драксимовић, Милићевић. Тренер: Савић.

РАДНИЧКИ КОН ТИКИ: Радић, Бурић 2, Б. Поповић, Вуксановић 2, Ћирковић, Миличић, Ћирић, Басара, Шормаз, Ф. Филиповић 2, Марковић, Ђ. Филиповић 1, С. Поповић, Мијатовић. Тренер: Стевановић.

Црвена звезда не да трон. У трећој утакмици финала плеј-офа црвено-бели су, предвиођени Андријом Прлаиновићем, победили Раднички и са 3:0 у серији стигли до четврте, друге узастопне титуле првака државе.

Свега и свачега је било у мечу. Преокрета, туче, многобројних искључења. Као и увек било је варница, али никад као до сада. У таквој ситуацији боље су се снашли црвено-бели.

Бурна друга четвртина почела је изузетним голом из лоба Николе Рађена, који је црвено-беле у вођство од 3:1, али убрзо су Крагујевчани ушли у серију од три гола за редом са играчем више (Ф. Филиповић, Бурић, Ђ. Филиповић), серију која је трајала непуна три минута за ново вођство Шумадинаца (4:3).

Све више је „кључало“ у базену, а ни овај сусрет црвено-белих и Крагујуевчана није могао мирно да протече. Завршницу првог полувремена обележила је туча.

Прлаиновић је до краја полувремена довео црвено-беле у вођство, Вапенски је почетком другог повисио на 7:5, али на истеку четвороминутног периода Вуксановић је успео да смањи на 7:6.

Црвено-бели су полако увећавали вођство и у 22. минуту стигли до 9:6 (Рађен, па из контре Прлаиновић).

На старту последње деонице црвено-бели су ставили тачку. Када је Андрија Прлаиновић пет и по минута пре краја повисио на 12:6 све је било јасно.

Финале плеј–офа

Први меч: Црвена звезда – Раднички 12:11,

Други меч: Раднички – Црвена звезда 13:14 – петерци (10:10)

Трећи меч: Црвена звезда – Раднички 12:7

Извор и фото: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com