Брејк Звезде у Крагујевцу после петераца, корак од одбране титуле! @ 30 April 2014 09:44 PM
Црвена звезда је на корак од одбране титуле првака Србије пошто је у Крагујевцу, у другој утакмици финалне серије плеј-офа, савладала домаћи Радничког бољим извођењем петераца.

У серији која се игра до три победе црвено-бели сада воде са 2:0, након сто су први меч у Београду добили са 12:11.

Вечерашни сусрет у базену Спортског центра Парк завршен је у регуларном делу нерешено 10:10 (1:5, 3:1, 2:3, 4:1).

Ватерполисти Црвене звезде тријумфално су окончали традиционално тешко гостовање и први пут победили Раднички у Крагујевцу у њиховом 13. међусобном окршају у свим такмичењима.

Све је показивало да ће за Београђане базен Парк и даље остати неосвојив, јер су у три наврата губили са четири гола разлике (4:0, 5:1, 8:4), међутим, смогли су снаге за спектакуларно изједначење, а потом били прецизнији на пенал-лутрији.

Крагујевчани су испустили практично добијену утакмицу. Започели су је на силовит начин, квалитетном и ангажованом игром отишли на први одмор са убедљивом предношћу, али су црвено-бели у наставку средили редове и показали да се неће лако предати.

Раднички је све до последње деонице одржавао предност, понајвише захваљујући капитену Филипу Филиповићу, али је у завршници великог дербија тренер гостију Дејан Савић надмудрио колегу Уроша Стевановића.

При вођству домаћина са 9:6 Ман и Прлаиновић су довели Црвену звезду на минус један (9:8), да би у одлучујућим тренуцима пресудило искуство Београђана.

Марковић при резултату 10:9 није реализовао последњи напад Крагујевчана, што је пошло за руком Борису Вапенском само девет секунди пре звука сирене за 10:10.

Приликом извођења петераца Вукчевић, Вапенски, Страхиња Рашовић и Аврамовић погодили су за Црвену звезду, капитен Прлаиновић није, у тиму Радничког прецизни су били Филип Филиповић, Ђорђе Филиповић и Бурић, док је голман Денис Шефик одбранио ударце Басаре и Ћирића.

Пад домаћина у игри црвено-бели су умели да искористе на прави начин и потпуно заслужено дођу на корак од одбране титуле.

Голове за Црвену звезду у регуларном делу постигли су Вапенски, Вукчевић и Ман по 2, Аврамовић, Страхиња Рашовић, Виктор Рашовић и Прлаиновић, а за Раднички Филип Филиповић 5, Вуксановић и Басара по 2 и Ђорђе Филиповић.

Наредни дуел најбољих српских тимова у серији која се игра до три победе на програму је 10. маја у Београду.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com