ПЛЕЈ-ОФ: Звезди драма на “Ташу”, црвено-бели повели у финалу @ 27 April 2014 06:22 PM
Црвена звезда – Раднички 12:11 (3:3, 4:2, 1:4, 4:2)

Базен Ташмајдан. Гледалаца: 1.600. Судије: Раковић и Путниковић (обојица Београд). Напади током четири минута после искључења без права замене: Раднички 4 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик, С. Рашовић 2, Рађен 1, Ивошевић 1, Кљајевић, Вукчевић, Аврамовић 1, В. Рашовић 2, Ранђеловић 1, Вапенски, Прлаиновић 3, Ман 1, Драксимовић,Милићевић. Тренер: Савић.

РАДНИЧКИ КОН ТИКИ: Радић, Бурић 1, Б. Поповић, Королија, Ћирковић 1, Миличић, Ћирић 1, Басара 1, Злоковић 1, Ф. Филиповић 1, Марковић, Ђ. Филиповић 2 С. Поповић, Вуксановић 3. Тренер: Стевановић.

Звезда је стекла предност у финалу плеј-офа. У првој утакмици, јуче на Ташмајдану прошла је праву голготу. Већим делом црвено-бели су контролисали меч, али све што су урадили лако је могло да падне у воду када су Београђани због искључења Рађена без правом замене, четири минута у трећој четвртини играли са играчем мање. Ипак, успела је Звезда да се врати и стигне до убедљиве победе.

Прва четвртина протекла је у игри гол за гол. Страхиња Рашовић, Никола Рађен и Петар Ивошевић су доводили Звезду у вођство, али убрзо су на другој страни резултатски егал враћакужжли Филип Филиповић, Ћирковић и Вуксановић.

Обе екипе су врло добро користиле бројчану предност. Ниједан гол није постигнут из позиционе игре, већ са играчем више, два играча више (Рашовић) или петерца.

Агресивно је Звезда отворила другу четвртину и после два и по минута стекла два гола предности (5:3), Ћирић је прекинуо црвено-белу серију (5:4), али накратко. У 15. минуту Београђани су први пут имали три гола предности.

Центар гостију Борис Злоковић је у нападу искључен због шута после судијског звиждука, а играча више брзо је искористио Прлаиновић за 7:4. Бурић је у последњем нападу Радничког у првом полувремену домаће вратио на „-2“.

Крагујевчане је у потпуности у игру вратио Срђан Вуксановић, који је реализовао прва два напада гостију у другом полувремену, први са играчем више, други из контре.

Кренуо је точак на воденицу Радничког, а све је почело да се окреће када је 5,45 пре краја треће четвртине без права замене искључен Никола Рађен, због ударања Марковића, које је судија Раковић оценио као „бруталити“.

Добио је Раднички петерац који је реализовао Злоковић, а затим и четири минута играча више. Ипак, у том периоду Звезда се добро бранила. Примила је само један гол (Ђорђе Филиповић за 9:7), а чак се изборила и за петерац, који није реализовао Прлаиновић.

Та четири минута Раднички није искористио да стекне предност, а на другој страни црвено-бели су, пошто су успешно преживелиу тај период добили су крила и кренули у преокрет. До краја четвртине сжна 8:9 смањио је Ранђеловић. Црвено-бела олуја настављена је у последњој деоници.

Редом су погађали Аврамовић, капитен Прлаиновић (два пута) и Виктор Рашовић за серију од 5:0 и вођство од 12:9 нешто више од минута пре краја. У преосталом делу гости су само ублаћажили пораз.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com