Рутински тријумф Звезде, у Хумску са плус шест @ 23 April 2014 12:51 PM
Црвена звезда – Раднички Ниш 2:0 (0:0)

Стрелци: 1:0 – Ракић у 49, 2:0 – Мрђа у 74. минуту.

Београд – Стадион: Маракана. Гледалаца: 16230. Судија: Дејан Сантрач.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Печник, Павићевић, Келхар, Ненадић, Милијаш, Нинковић, Лазовић (од 64. Гогић), Ракић (од 70. Савићевић), Мрђа (од 88. Оњило).

РАДНИЧКИ НИШ: Филиповић, Пауљевић, Булатовић, Косорић, Павловић, Јовановић (од 78. Марјановић), Ћулум, Тришовић (од 56. Петровић), Крстић (од 66. Коларевић), Пејчић, Стојановић.

Црвена звезда је три корака ближе титули. Пулени Славише Стојановића нису бриљирали против Нишлија, али су одиграли онолико колико је било потребно да се савлада солидни Раднички и тако су на најбољи начин искористили кикс Партизана у Крушевцу.

Прво полувреме, сем неколико солидних прилика, није донео већа узбуђења. У другом делу нападачи цревно-белих Ракић и Мрђа су искористили одличне шансе и донели Звезди велика три бода у борби за титулу која већ шест година „станује“ код комшија, у Хумској улици. Овим тријумфом Звезда је направила одличну потпору пред вечити дерби који се игра у суботу.

У 29. секунди Драган Мрђа је постигао гол после асистенције Милијаша, али нападач црвено-белих је био у офсајду и погдак је оправдано поништен.

У наредних 15 минута није било већих узбуђења, а онда је Ненадић пробио по левој страни, добро је центрирао, Лазовић је могао да шутира из прве, али није желео левом ногом, пребацио је на десну и упутио ударац ка голу, али Филиповић је одлично интервенисао.

Два минута касније умало да Мрђа донесе предност домаћем тиму. Нинковић је упослио Ракића, Филиповић је био бржи, избио је лопту до ивице казненог простора, ту је био Мрђа који је из прве шутирао, лопта је погодила једног дефанзивца гостију и прошла тик поред стативе.

У 34. минуту Филиповић је поново био у центру пажње. Голман гостију одлично је интервенисао после шута Ракића.

Последње узбуђење у првом делу игре виђено је у надокнади. После грешке гостију Лазовић се нашао у

доброј прилици, шутирао је, али Филиповић је опет сјајно интервенисао.

У 49. минуту Звезда је дошла до предности. Нинковић је сјајно асистирао до Ракића кроз срце одбране, нападач домаћег тима је побегао чувару и рутински матирао Филиповића. То је уједно био и први погодак нападача од доласка у Звезду.

После гола црвено-бели су мало попустили са нападима, 15 после гола није било већих прилика, а онда је Нинковић одлично додао до Мрђе који је искоса са десне стране добро шутирао, али Филиповић је био на правом месту и преусмерио је лопту у корнер.

У 74. минуту црвено-бели су дуплирали предност. Милијаш је мајсторски убацио лопту до Мрђе који је заобишао Филиповића и потом отишао мало у страну, али је из окрета успео да затресе мрежу за експлозију одушевљења на Маракани.

До краја меча није било већих узбуђења и црвено-бели су рутински славили са 2:0 за плус шест пред дерби.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com