Дарко Лазовић хет-триком сачувао Звездину предност @ 13 April 2014 09:03 AM
Црвена звезда – Чукарички 4:1 (2:1)

Стрелци: 1:0 – Лазовић у 3, 1:1 – Мандић у 42, 2:1 – Лазовић у 45, 3:1 – Лазовић у 50. (из једанаестерца), 4:1 – Мрђа у 56. минуту.

Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 17.380. Судија: Миленко Вукадиновић (Београд).

Црвена звезда: Бајковић, Печник, Павићевић, Келхар, Мијаиловић (од 89. Ненадић), Ковачевић, Лазовић (од 79. Гогић), Милијаш, Нинковић (од 74. Савићевић), Касалица, Мрђа.

Чукарички: Ристић, Стојковић, Пјасентин, Павловић, Брежанчић, Д. Срнић, С. Срнић, Мандић (од 66. Миросављевић), Матић (од 83. Јанковић), Бојић, Стојиљковић (од 89. Секулић)

Црвено-бела формула јури ка титули! Остала је нечукнута и после осмог пролећног круга, по команди мајстора за воланом Дарка Лазовића. Хет-триком је разгалио Делије, смирио полетну екипу са Бановог брда и потпуно обележио дерби кола.

Звезда је задржала лидерску позицију са три бода предности, остварила 13. узастопну победу у шампионату и напумпала оптимизам пред најтеже гостовање овог пролећа у Новом Пазару. Брђани су и из трећег дербија врха табеле у другом делу шампионата изашли без тријумфа.

Црвено-бели су веома рано дошли до предности. Брђани су изгубили лопту на средини терена у трећем минуту. Лазовић је кренуо са центра, Павловић се оклизнуо док му је Звездин вихорни нападач ишао у сусрет и остао је брисан простор. Трчао је силовити до шеснаестерца и прецизном дијагоналом у доњи десни угао савладао Боривоја Ристића.

Потом је уследио период у коме је домаћа екипа препустила игру гостима. Та успаванка коштала их је у 42. минуту. Био је то велики кикс Звездиних дефанзиваца!

Лопта је прошла поред неодлучних штопера Дејана Келхара и Сава Павићевића, па се Станиша Мандић нашао сам испред Бајковића и прву утакмицу на највећем српском стадиону украсио елегантним поготком за изједначење.

Није се дуго чекало на ново вођство црвено-белих. Три минута касније, Звезда је повела. Чукарички је кренуо у контранадад после одбрањеног корнера и изгубио лопту.

Нејц Печник је сјајно уочио Дарка Лазовић и правовремено послао пас. Поред истрчалог голмана Боривоја Ристића и добро попуњеног шеснаестерца Звездин ас је пронашао лопти пут до мреже.

У наставку, домаћи су опет препустили игру противнику и овога пута је севнула контра. У 50. минуту Лукаш Пјаснтин је вукао и оборио Драгана Мрђу у шеснаестерцу Чукаричког. Дилеме за судију Миленка Вукадиновића није било.

Сјајни Дарко Лазовић је наместио лопту на белу тачку и упркос клизању после шута савладао Боривоја Ристића трећи пут на утакмици.

И Драган Мрђа се поново упистао у стрелце. Играо се 56. минут када је Милош Нинковић је послао одличан пас ка Дарку Лазовићу.

Голман Боривоје Ристић је одбранио шут са 16 метара, али није имао среће. Лопта се одбила на главу захукталом Драгану Мрђи. Био је то рутински погодак за најбољег стрелца елитног каравана.

До краја, резултат се није мењао. Овацијама је са терена испраћен и Милош Нинковић, решеном да и при вођству од три разлике, оптерећен лакшом повредом листа, пожртвовано уклиза.

Изостанак Дауде није се осетио у Звездиној игри, као и против Вождовца обрадовали су навијаче квалитетним акцијама и ефикасношћу. Стојановић има много разлога за задовољство после још једне победе у низу.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com