Добар капитал Звезде пред реванш у Казању! @ 2 April 2014 09:33 PM
Црвена звезда Телеком – УНИКС 63:52 (15:18, 20:15, 15:15, 13:4)

Дворана: „Комбанк Арена“ у Београду. Гледалаца: 22.736. Судије: Лотермозер (Немачка), Перес Писаро (Шпанија), Нуран (Турска).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Ребић, Митровић, Лазић 2, Блажич 15, Симоновић (4 ск), Марјановић 3 (10 ск), Раденовић, Катић 14, Тејић, Нелсон 9 (6 ск), Џенкинс 10 (4 ил), Драгићевић 10 (11 ск).

УНИКС: Меки 5, Зисис 2 (5 ск, 4 ас), Херенгоди, Сергејев, Веремеенко 7, Вујукас 6, Соколов 2, Кајмакоглу 5, Гаудлок 18, Ејдсон 7 (4 ас), Курбанов (5 ск), Шелекето.

Црвена звезда Телеком је, пре свега, сјајном одбраном дошла против УНИКС–а до плус 11 пред реванш у Казању!

У сјајној атмосфери „Комбанк Арене“, црвено–бели су свели противника на испод 60 поена и на свега четири коша у последњој четвртини.

Прво полувреме је протекло у „обрачуну“ Блажича на једној и Гаудлока на другој страни.

Обе екипе су почеле меч у грчу, али црвено–бели нису поновили безглаву јурњаву и промашене зицере из меча са Будивељником.

После прва три минута на семафору је стајало 4:4, а све поене су постигли Блажич и Гаудлок.

Обојица су наставили да погађају, с тим што се у Звезди на кратко пробудио Марјановић. Међутим, УНИКС је контролисао дефанзивни, али и офанзивни скок, и у седмом минуту повео са 14:10.

Прву осетнију предност гости су имали у деветом минуту (18:12) што је натерало Радоњића да затражи тајм–аут.

Од тад па све до 14. минута Звезда је примила свега један поен, направивши серију од 13:1 (25:19).

Блажича су одменили Џенкинс и Нелсон, а црвено–бели заиграли одлучније у одбрани и разноврсније у нападу.

Гаудлок је стао у офанзиви, а у одбрани није успевао да заустави Нелсона. Драгићевић је унео преко потребну чврстину под кошем.

Треба напоменути да је битан „шраф“ у екипи из Казања, Вујукас, због повреде зглоба морао ван игре на старту друге четвртине.

Међутим, Гаудлок је поново показао сву раскош и за свега 30 секунди везао пет поена. УНИКС је смањио на 25:24. Лазић није могао да га сачува, па је улогу „фластера“ над америчким беком преузео Блажич.

Наредних минут и по играло се мирно, кош за кош, док опет није бљеснуо Гаудлок за вођство гостију од 31:28 у 17. минуту.

Марјановић се дефинитивно није сналазио, бесомучно је покушавао да поентира са полудистанце, „бежећи“ од коша, али је Звезда у финишу првог полувремена направила серију од 7:2 коју је тројком крунисао Блажич.

То је био први погођени шут домаће екипе иза линије 6,75 из шест покушаја у првих 20 минута. Звезда је отишла на полувреме са плус два (35:33), а најбољи су били Блажич са 12 и Гаудлок на другој страни са 13 поена.

Обојица се погодила и на старту треће деонице, да би потом Звезда заиграла чврсту одбрану дозволивши противнику да постигне свега шест поена за седам минута!

Заустављени су и Гаудлок и Зисис и Ејдсон. За то време домаћи тим је направио серију од 9:0 у којој је сјајан био Катић са шест поена (48:39). „

Арена“ је експлодирала, али УНИКС је превише квалитетна екипа – уследила је контра–серија од 7:0 (48:46).

Са плус два за Звезду (50:48) завршила се треће четвртина, а четврта је почела серијом Београђана од 5:0 (55:48).

Црвено–бели су наставили са сјајном одбраном, али чини се да је нису довољно „наплатили“, па три минута нису постигли кош, али нису ни гости – остало је још пет минута до краја.

А, онда је „севнула“ тројка Џенкинса за плус десет (58:48). Тренер Тринкијери је затражио тајм–аут, његова екипа до тад није постигла ни један поен у последњој четвртини! Није ни у наредна два минута, али јесте Катић (60:48), два и по минута пре краја.

После половичног извођења слободних бацања Блажича, Звезда је комплетирала серију од 11:0 (61:48).

УНИКС је шутирао често из неизграђених позиција, мучио се у нападу све док Гаудлок није погодио тројку, непуна два минута пре краја (61:51). Американац је прекинуо пост своје екипе од осам минута.

Потом цео минут није било поена ни на једној ни на другој страни, да би Катић, 52. секунде пре краја, паметно изнудио фаул и погодио оба бацања (63:51).

На другој страни, Ејдсон је био половичан са пенала (63:52). Остало је 35 секунди. Нелсон је промашио тројку, али је то учинио и Зисис и на другој страни – 63:52.

Извор: Спортски Журнал
News powered by CuteNews - http://cutephp.com